Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

ooo jak ja lubię zajrzeć na forum po jednym dniu niebytności i mieć tyle komentarzy :D :D :D

no to po kolei:

Generalnie koncepcja baaaardzo mi się podoba, a na gorąco powiedziałabym tak:

- korytarzyk bardzo ładny: prosty i elegancki!

- salon bardzo podoba mi się z ciemnym kominkiem, ale bez żadnej półeczki. Koncepcja podłogi super, kolorki również!

- kuchnia na pewno z jasnymi, górnymi szafeczkami i jasnymi ścianami, ale bez żadnego szablonu na ścianie. Mozaika akurat mi się podoba, ale zawsze możesz dać jakieś większe kafle i wyciągnęłabym je wyżej przy okapie - na pewno wiesz o co chodzi! :wink:

P.S. Widzę, że masz moją baterię i piekarnik, hihi :lol:

Już mi się u Ciebie podoba, a Lawenda w wersji wiosennej wygląda miodzio....! 8) :wink:

Buźka

marysiu cieszę się, ze ci się podoba..

- korytarza jeszcze nie przetrawiłam.. musze na spokojnie obejrzeć :D

- kominek - albo będzie bez półki albo z jasną półką - ta półka to z sentymentu, bo taką ma pierwowzór mojego kominka :D

- kuchnia tak jak piszesz - jasne szafki i jasna ściana.. nie wiem jescze co z szablonem... jak pisałam nie jestem przekonana do mozaiki.. a co do wyciągnięcia wyżej przy okapie to to samo napisałam pani E :wink: i okazało się, że powyżej mozaiki na ścianie z kuchenką jest hartowane szkło :D ale chyba wolałabym, żeby były tam kafle - np. Fashion Piemme z motywem kwiatowym (na podłodze będą bez motywu)..

a co do baterii i piekarnika to takie wstawiły panie.. ale w rzeczywistości pewnie miałabym znacznie więcej twoich rzeczy, gdyby panie się tak usilnie nie starały, żeby było inaczej :D :D :D pięknie masz w swoim domku :D

:lol: :lol: :lol:

Chyba sie z Wami wybiore! 8) :wink:

A w sumie to dlaczego ja jeszcze u Skabuni nie bylam....?! :roll:

to jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe! prosze szybko nadrobić zaległości! :D :D koniecznie z dziewczynkami!!

skabuś a kominek to do wyboru z tych kominkowych zdjęć czy bierzesz pod uwagę wersję z wizualizacji salonu - czyli cały biały z delikatną ramką???

bo mi się jakoś ten biały prościutki podoba :roll:

justyś mnie tez się ten biały bardzo podoba.. problem w tym, że widziałam taki kominek w domu wybudowanym wg naszego projektu.. wg mnie ten kominek optycznie zabierał baaardzo dużo miejsca.. chciałam zmniejszyć jak najbardziej szerokość (odsunięcie od ściany) elemnetu, który leci od sufitu do podłogi.. nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam :-?

skabuś a poproś o wizualizację kominka nie do samego sufity tylko tak jak ten w wersji ciemnej ale w jasnych kolorach ...

ja mam wrażenie odwrotne, że ten ciemny i niższy wygląda ciężej niż ta zabudowa do samej góry ... ale może to tylko złudzenie :roll:

justyś patrząc z przodu to masz rację - ciemniejszy jest cięższy, ale ja miałam na myśli jego odległość od ściany.. trochę widać to na wizualkach od strony jadalni, gdzie kominek jest z boku.. on musi być wysunięty na około 60cm :cry: i jak jest prowadzony prosto do samej góry to bardzo mocno dzieli pomieszczenie :cry: poprosze o jasną wersję, choć przyznam, że już się z tą ciemną zaprzyjażniłam :wink:

można dać fragment na szafca jek koniesznie chcesz ... nie wiem jak by to wyglądało ... taki przechodzący ze ściany na szafki ...???

ale jak już dasz szablon to pomyśl o jakimś elemencie w innym pomieszczeniu o takim samym wzorze ... np. obrus w jadalni czy jakiś obraz na ścianie aby powiązać to ... żeby nie był sam sobie zostawiony w kuchni...ale namieszałam

nie zależy mi na tym szablonie jakoś specjalnie, więc nie bedzie mi przeszkadzało, gdy go nie będzie :wink: tym bardziej, gdybym dawała kwiatowe Fashion, bo wtedy zupełnie nie będzie pasował..

a co do elementów łączących to mam kilka pomysłów na cos takiego, ale czekam aż dostane rysunki wszytskich pomieszczeń i wtedy dodamy jakiś motyw..

i jak zwykle nie namieszałaś :D wiesz, że to lubię :D :D :D

Cześć .

Jestem tutaj pierwszy raz....wywąchałam tutaj piękny dach i kominek zewnętrzny...i w związku z nim mam pytanie...:

Ja też mam kominek zewnętrzny... i zastanawiam się, jak go zrobić...czy Tobie ktoś projektowałten kominke czy zrobiliście go według projektu domu?

Aaaa i jeśli pozwolisz to będę wpadała regularnie :)

glamourmum miło mi cię u mnie gościć :D :D a bedzie mi jeszcze milej, jeśli będzisz choć co jakiś czas zaglądać :D

jeśli chodzi o kominek to wybudowany był zgodnie z projektem domu.. był już w oryginale..

Pieknie pięknie :D

Widze mój okap w kuchni 8) Tak zostanie czy dasz ten podszawkowy??

Mnie się z kolei nie podobaja mozaiki :oops: i obiektywnie rzecz mówiąc w kuchni to są raczej średnio praktyczne :roll: Półki w przedpokoju sa cudne, już wiem co zrobię u siebie jak kiedyś będe mieć remont 8) :wink:

A co do kuchni to pan G. aktualny???

kasiu moja pani nie jest zwolennikiem okapu podszafkowego :cry: umówiłyśmy sie tak, że jeszcze raz rozeznam temat ich mocy i głośności i podejmę decyzję.. ale nie ukrywam, że chyba jednak wolałabym jeden ciąg jasnych szafek..

półki w przedpokoju wyszły przez przypadek :wink:

jak na razie pan G. jak najbardziej aktualny :wink:

Skaba widzę że hurtowo produkujesz odpowiedzi :lol: :wink:

tak tak aniu :D wszystkim moim gościom chciałam odpowiedzieć :D no i popatrz - teraz przyszła kolej na ciebie :D

No to gratuluję tynków :D

u mnie wylewki w środę i jakioś pietra mam nie wiem dlaczego :roll:

dom po wylewkach chyba tak domowo zaczyna wyglądać :roll:

i już trzeba te kafelki i inne takie zamawiać :roll:

a elektryk co będzie robił teraz u Ciebie?

ja też sie wylewek obawiam.. pewnie to dlatego, że już pewne rzeczy stają sie nieodwołalne.. i tyle jesczze decyzji musze podjąć :roll: :roll: trzymam kciuki za wylewanie u ciebie :D

a elektryk teraz przeciąga kable i puszcza peszle pod wylewki.. wcześniej tylko bruzdował i wkładał peszle w ściany...

i takich fachowców lubię! niestety mój hydraulik lubi budować atmosferę grozy.. dlatego ze zleceniem na kolejne zmiany wysłałam męża :wink: ale jednak się da! na szczęście dla elektryka nie ma nic niemożliwego.. a jak ci nie podołają to już panowie od wykończeniówki oznajmili mi ze stoickim sposobem, że zrobią niezbędne przeróbki hygrauliczne i elektryczne, bo są przekonani, że takowe będą :o :wink:

Cześć .

Jestem tutaj pierwszy raz....wywąchałam tutaj piękny dach i kominek zewnętrzny...i w związku z nim mam pytanie...:

Ja też mam kominek zewnętrzny... i zastanawiam się, jak go zrobić...czy Tobie ktoś projektowałten kominke czy zrobiliście go według projektu domu?

Aaaa i jeśli pozwolisz to będę wpadała regularnie :)

glamourmum miło mi cię u mnie gościć :D :D a bedzie mi jeszcze milej, jeśli będzisz choć co jakiś czas zaglądać :D

jeśli chodzi o kominek to wybudowany był zgodnie z projektem domu.. był już w oryginale..

oczywiście, że będę ;)

Cholewcia musze popatrzeć w moim projekcie...może też mam...a ja taka roztrzepana chodzę.....