Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

dziekuję dziewczyny :D

kasiu a czy ty masz go do prysznica Novellini GO 6? jesli tak to zapytam - jaką masz długość?

owszem owszem :D

długość 60cm chyba, ale plizzzzz nie każ mi teraz szukac metra i mierzyć :oops:

jestem po dwóch lampkach szampana :wink:

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

kasiu a czy ty masz go do prysznica Novellini GO 6? jesli tak to zapytam - jaką masz długość?

kasiu tak na oko to ma 70cm :D jest na długość dwóch płytek i po bokach troszkę wystaje - płytki chyba 33cm, więc 33x2 + trochę = 70 :lol:

a taki odpływ montuje się pod ścianą? bo ja myślałam, że wzdłuż wyjścia z kabiny.. jakaś reguła na to jest?

kasiu tak na oko to ma 70cm :D jest na długość dwóch płytek i po bokach troszkę wystaje - płytki chyba 33cm, więc 33x2 + trochę = 70 :lol:

a taki odpływ montuje się pod ścianą? bo ja myślałam, że wzdłuż wyjścia z kabiny.. jakaś reguła na to jest?

masz rację, gdzieś wedle 70 cm ma :lol:

ja nie mam tak tuż pod ścianą, oddalone jest jakieś 5 -10cm :roll: ale nie przy wyjściu tylko na środkowej ścianie :roll:

woda ładnie schodzi, nie ma problemu :)

No na to wychodzi, że musisz przyjechać :D

Skabuniu ja mam w obu prysznicach liniowego Kessela.

Jak są zamontowane to już pewnie oblukałaś na zdjęciach - od ściany mam kawałek płytki, żeby był spadek od ściany.

Najlepiej żebyś przed osadzeniem odpływu miała już płytkę podłogową i wiedziała jak ją ciąć, ale wiem, że to prawie niemożliwe... :roll:

Albo zrób tak jak ja i miejsca pod brodzik na razie nie wylewaj... :wink:

Skabuniu ja mam w obu prysznicach liniowego Kessela.

Jak są zamontowane to już pewnie oblukałaś na zdjęciach - od ściany mam kawałek płytki, żeby był spadek od ściany.

Najlepiej żebyś przed osadzeniem odpływu miała już płytkę podłogową i wiedziała jak ją ciąć, ale wiem, że to prawie niemożliwe... :roll:

Albo zrób tak jak ja i miejsca pod brodzik na razie nie wylewaj... :wink:

Marysiu oglądam twoją galerie po kawałku.. wiedziałam, ze masz liniowy, ale jak zamontowany to pojęcia nie miałam.. teraz już mam :wink: :D

rozmawiałam z hydraulikami i tak własnie ustaliliśmy - nie będzie wylewane miejsce pod brodzik.. wykończeniowcy sobie na pewno z tym poradzą :D dzieki dziewczyny!

proponowano i dzisiaj odpływ Tece.. baaardzo ąłdny.. i baardzo drogie.. więc jednak będzie Kessel :wink: równie ładny... ale mniej drogi :wink:

skabuniu

mój ideał fachowca - mówi że się wszystko da i w dodatku potrafi to zrobić. miałam takich dwóch: instalatora od wod-kan c.o. i kominkarza

tak takk.. mój ideał też jest taki :D trudno mi się jak na razie wypowiadać o moich fachowcach, bo niestety najpoważniejsze byki wychodza dopiero po czasie :-? ale nie jest źle! :D

efilko cierpliwości! przebrną przez tę wełnę i rusza z kopyta :D

mam kolejne pytanie - z jakiej firmy macie grzejniki? naczytałam się sporo, ale i tak wiem, że nic nie wiem..

marysiu a ciebie zapytam jeszcze z jakiej firmy masz grzejniki kanałowe? mój zaopatrzeniowiec je przelicza i przelicza i cos mu nie wychodzi.. powoli tracę cierpliwość.. :-?