Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

dobry wieczór

Skabusia ja też trzymam :D

w kwestii kuchni będę w zdecydowanej mniejszości bo jak patrzę na te trójkąciki między szafkami a ścianą w których się idealnie wszelkie śmieci zbierać beda to mam gęsią skórkę :wink: chyba że takie kątki to tylko na wizualce są :lol: :wink:

co do ociekacza to ja bym zrobiła jednak mały bo będzies zmiała dwie szklanki do umycia to co władujesz w zmywarkę zeby czekały aż sie zapełni :lol: a tak umyjesz odstawisz na sekundę wytrzesz i do szafeczki :D

Tylko nie nierdzewke, trzeba ciagle ze szmata latac przy niej zbey wygladala dobrze, granit jest bezobslugowy :)

własnie teraz latam.. w sumie musze przyznać - mąż lata.. popracuję jeszcze nad nim :wink:

a płytę jaką? dodam, że ma być gazowa.. mąz się uparł i w tej kwestii nie ustąpi.. pozostaje mi zatem wybrać kolor.. :wink:

dobry wieczór

Skabusia ja też trzymam :D

w kwestii kuchni będę w zdecydowanej mniejszości bo jak patrzę na te trójkąciki między szafkami a ścianą w których się idealnie wszelkie śmieci zbierać beda to mam gęsią skórkę :wink: chyba że takie kątki to tylko na wizualce są :lol: :wink:

co do ociekacza to ja bym zrobiła jednak mały bo będzies zmiała dwie szklanki do umycia to co władujesz w zmywarkę zeby czekały aż sie zapełni :lol: a tak umyjesz odstawisz na sekundę wytrzesz i do szafeczki :D

wusia jakie śmieci?? no co ty?? w moim domu??? :lol: :lol: :lol: :lol: mam jaśniutie płytki, więc codzinne mycie podłogi zagwarantowane - śmieci nie będa miały szansy się zgromadzić :wink: :lol:

z tego własnie powodu myślałam o ociekaczu, ale małym.. taki duuży z postawioną na nim suszarka odpada :wink:

Skabusia no i właśnie w tym rożku będzie trzeba na kolankach paluszkiem wydłubywać :lol: no ociekacz mały tak na 2 szkalnki :lol: :wink: nie polecam czarnego szkła pod płytę gazową :roll:

wusia trafiłaś! miałam wprost zapytać - co sądzicie o czanym szkle. bo ja doświadczeń z nim nie mam.. nie wiem co ja wymyśle :-?

nic nie będe wydłubywać tylko wsysnę moim super wsysającym odlkurzaczem :wink:

Skabusia no i właśnie w tym rożku będzie trzeba na kolankach paluszkiem wydłubywać :lol: no ociekacz mały tak na 2 szkalnki :lol: :wink: nie polecam czarnego szkła pod płytę gazową :roll:

wusia trafiłaś! miałam wprost zapytać - co sądzicie o czanym szkle. bo ja doświadczeń z nim nie mam.. nie wiem co ja wymyśle :-?

nic nie będe wydłubywać tylko wsysnę moim super wsysającym odlkurzaczem :wink:

Moja mama ma czarne szklo na plycie gazowej i wcale nie jest gorsze do czyszczenia od tych srebrnych i to i to trudno sie czysci :roll:

Ja mam z nierdzewki plyte ale zupelnie plaska . Wlasnie kuzynka mi odradzal to czarne szklo bo bardzo sie kurzy, jak palniki sa z tluszczu to maziaje tluszczowe sa ciagle na plycie, tzreba ja myc plynem do mycia okien zbye nie bylo maziajow. Ale tez chyba latwiej sie myje przypalone rzeczy. Sa tez plyty w kolorze szampana i wtedy ponoc niej widac.

dzieki dziewczyny!

zobaczę jeszcze co mi panie polecą - szcególnie jeśli chodzi o kolor :wink: :wink:

mama ma zielonkawe, a właściwie sebrno-lustrzano-zielonkawe (czy ktoś sobie to umie wyobrazić :o ) i ma zielone wstawki w kuchni.. zreszta w ogóle ma niesamowitą tą kuchnię.. może kiedyś sobie taka sprawię.. albo odziedziczę :wink: :lol:

Skabuniu nie będę oryginalna i jak dla mnie też wersja nr 2..! :wink:

Jest jakaś lżejsza i delikatniejsza... :roll: Podoba mi się!

A jeśli chodzi o zlew to u mnie będzie podwieszany, bez ociekacza i Mężuś też mi marudzi jak on się do tego przyzwyczai...?! :roll:

Nie wiem jaka u Ciebie jest koncepcja (z czego blat, jaki rodzaj zlewu itd.), ale ten jest dosyć fajny, a bardzo zgrabniutki:

BLANCO METRA 6 S Compact ok. 1350zł

http://www.topmarket.pl/pict/BLANCO%20METRA%206%20S%20Compact%20+%20ZENOS%20ANT_dodatkowy1.jpg

Albo taki większy:

BLANCO METRA 6 S Silgranit PuraDur 2, też ok. 1350zł

http://www.topmarket.pl/pict/BLANCO%20METRA%206%20S%20Silgranit%20PuraDur%202%20ANT.jpg

W sprawie płyty gazowej się nie wypowiem, bo nie mam doświadczenia... :roll:

Buźka