Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

dzień zaczął się przygnębiająco! ale jeden telefon wywrócił wszystko i nadał nam nowy rytm - chłopaki kończą wylewki.. brakło 10 worków cementu - potrzebne na gwałt :D :D w męża życie wstąpiło, bo był przekonany, że ulewa chłopaków wystraszyła i leniwie delektował się kawką.. ha! a teraz już cement przywiózł.. jakiś rów wykopał :o przypędził po dzieciaki, żeby je przewietrzyć.. znowu pojechał po cement :o wooow!

WOOOW!!! :o :wink:

Ale fajnie masz! A Mężuś widzę, że ma niesamowite pokłady energii!!! :lol: :wink:

No i muszę przyznać, że salonik pięknie wygląda z tymi turkusami! 8)

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

marysiu poszukuję poszukuję.. a raczej czekam aż się znajdzie, bo do poniedziałku moja uwaga jest skupiona na Ważnych Rzeczach i budowanie zeszło na dalszy plan :wink: a masz coś na oku??

:o :o :o Zabrzmiało strasznie poważnie...!

Wiesz co znalazłam takie dwie lampki, które nie kosztują 3 tysiące, a połowę z tego.

Nie wiem czy Ci się spodobają, ale wrzucam! :wink:

http://www.decorador.pl/catalog/images/frandsen-stone-2492.jpg

http://www.decorador.pl/catalog/frandsen-%C3%82%C5%BByrandol-stone-cluster-pedant-p-3539.html

A druga taka:

http://www.decorador.pl/catalog/images/iceflowerpedant.jpg

http://www.decorador.pl/catalog/frandsen-lampa-wisz%C3%82%C4%85ca-flower-pedant-p-3574.html

marysiu bo żartów nie ma :wink: :wink: proszę, żeby mi tu całe forum solidarnie kciuki trzymało, bo finał będzie.. bardzo bym chciała, żeby był ostateczny i pozytywny :D

dziekuję za lampy! nie jestem jeszcze zdecydowana na ostateczną koncepcję mojego oświetlenia w pozostałej części domu, ale wydaje mi się, że ta pierwsza całkiem by mi pasowała :D a ty znalazłaś lampy do sypialni?

Skabuniu Ty tu nie podsycaj naszej ciekawości....?! 8) 8) 8)

A kciukasy cały czas mocno zaciskamy..! :wink:

Co do moich lampek do sypialni to zamówiłam w BRW i zrobili mi na wymiar, na 2m kabelku! :D Firma spod Częstochowy, czy jakoś tak... :roll:

Wklejałam w albumie, ale mogę Ci tu wrzucić! :wink:

Tu wisząca lampeczka:

http://img151.imageshack.us/img151/5048/img8270h.jpg

A tu kinkiecik:

http://img142.imageshack.us/img142/2919/img8273q.jpg

no to ja też trzymam choć umieram z ciekawości :oops:

Jak to się już wszystko roztrzygnie to nam powiesz, co??? :oops:

A kinkiety to ja mam chyba identyczne u córki :roll: W każdym razie, klosz jest jednakowy. ładnie świecą

Dawno mnie nie bylo :oops: Widze ze wyleweczki masz pierwsza klasa no i ze i inne sprawy ida do przodu :wink:

Ja mialam ogladac juz moje fundamenty ale ze wzgledu na pogode (u nas ciagle leje) wszystko przeciagnelo sie w czasie i ekipa zacznie dopiero we wtorek.Pozniej dlugo bedzie cisza i wroca do mnie do murowania scian dopierow sierpniu :( Niestety musze odczekac swoje i na to nic nie poradze.

Zszokowalam sie natomiast wycenami dachowek na moj dach(ok 360 m) bo Brass wyszedl 37 tys a ceramika 47 tys.Mam metlik w glowie co wybrac i zaczynam podejmowac chyba niezbyt przemyslane decyzje :roll: np zmieklam i odpuscilam sobie izolacje pionowa fundamenow :roll: Wiem ze na niektorych rzeczach nie powinno sie oszczedzac ale u nas naprawde zadko sie to wykonuje (chyba ze ktos ma piwnice) wiec majster mial jedna karte przetargowa wiecej :wink:

Skabunia to co obecnie po wylewkach planujesz robic w domku?

Ania obsuwa i na dodatek zaczynam calkowicie obojetniec co do metod budowy :oops: Pamietam o zaproszeniu ale nie wiem nadal ja bedzie z czasem wiec nic nie pisalam .Poprosze ewentualnie tel na priv do razie jakiegos kontaktu :D Mamy tez problemy z pozyczonym samochodem bo ledow to jezdzi :x Dzisiaj trzeci raz uderzam do Krakowa aby wreszcioe podpisac umowe na zrobienie slupa elektrycznego.Gosc ciagle wymysla jakby nam zloto na dzialce stawial a czas oczekiwania na rozpoczecie prac to 9 msc-jak prawdziwa ciaza hehehe

Co do moich lampek do sypialni to zamówiłam w BRW i zrobili mi na wymiar, na 2m kabelku! :D Firma spod Częstochowy, czy jakoś tak... :roll:

Wklejałam w albumie, ale mogę Ci tu wrzucić! :wink:

nie załapałam, że to te :oops: bardzo mi się podobają :D też myslałam o zrobieniu na zamówienie.. cena jest pocieszająca :D :D

tyle co pochwaliłas turkusy w salonie, a już zostały wystawione.. koncepcja uległą zmianie :wink: ciekawe ile razy jesczze :wink: uwielbiam za to B&E :D :D :D

Dawno mnie nie bylo :oops: Widze ze wyleweczki masz pierwsza klasa no i ze i inne sprawy ida do przodu :wink:

Ja mialam ogladac juz moje fundamenty ale ze wzgledu na pogode (u nas ciagle leje) wszystko przeciagnelo sie w czasie i ekipa zacznie dopiero we wtorek.Pozniej dlugo bedzie cisza i wroca do mnie do murowania scian dopierow sierpniu :( Niestety musze odczekac swoje i na to nic nie poradze.

Zszokowalam sie natomiast wycenami dachowek na moj dach(ok 360 m) bo Brass wyszedl 37 tys a ceramika 47 tys.Mam metlik w glowie co wybrac i zaczynam podejmowac chyba niezbyt przemyslane decyzje :roll: np zmieklam i odpuscilam sobie izolacje pionowa fundamenow :roll: Wiem ze na niektorych rzeczach nie powinno sie oszczedzac ale u nas naprawde zadko sie to wykonuje (chyba ze ktos ma piwnice) wiec majster mial jedna karte przetargowa wiecej :wink:

Skabunia to co obecnie po wylewkach planujesz robic w domku?

kakusku zobaczysz jak szybko ten czas zleci.. ja też już wszystkich na sierpień ustawiam.. to prawie już! ale wiem, ze obsuwy potrafią z równowagi wyprowadzić :-?

wydaje mi się, że baaardzo drogo wyszła ta twoja wycena.. wiesz jaki dach ma Lawenda.. wielki i pogięty.. a za cały materiał na dach (dachówka Creatona, blachy, rynny, folia itp.) wyszło coś około 35tys... z Roben była trochę mniej, a w cementowej (Euronit) 19tys... kurcze mam nadzieję, że nie pomieszałam :-?

a jesli chodzi o dalsze plany to: elektryk przyjdzie dokończyć co zaczął.. tzn. doprowadzić ostatecznie prąd.. płytkarze przyjda wykafelkować kotłownie..potem hydraulicy - piec, solary, zastanawiam się nad grzejnikami.. dalej ocieplenie poddasza - wełna i kg.. i znów panowie od kafelek i paneli.. nie mam jeszcze uwzględnionego parkieciarza.. i mnóstwa innych rzeczy :roll: