Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

teoretycznie nic.. praktycznie też nic..

jakoś tak odechciało mi się tego budowania.. przeraża mnie to ile jest jeszcze do zrobienia.. nie mam sił, żeby coś pchac do przodu.. chyba po prostu muszę już iść na urlop :wink:

w ramach poprawy nastroju byłam dziś u moich pań E&B.. pogadałyśmy sobie o kuchni :D a w czwartek przyjeżdża... JÓZEK! jeszcze tylko nie wiem co ma nam do powiedzenia.. albo dobije nas do reszty, albo... :wink:

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Hej Skabunia

Widze ze juz po urlopiku :) Ja tez z powrotem na wygnaniu :(

Dwa tygodnie zlecialy jak z bicza trzasnac i wlasciwie malo co zrobilismy z budowa.Pierwszy tydzien lalo a w drugim ciagle ekipa uciekala nam na jakies pozaczynane roboty tak wiec zalalismy tylko beton w ziemie ( jednak odpuscilam szalowanie) a teraz koncza szlunki tego co ma byc nad ziemia.W sama ziemie wlazlo 47 kubikow (jakas masakra byla z ta szerokoscia wykopu) a teraz jeszcze podobno wejdzie okolo 27 kubikow.Sam beton wyjdzie okolo 15 tys wiec juz mam dosc budowania :roll: :wink:

Obecnie siedze i analizuje za i przeciw izolacji termicznej fundamentow (kolejne dylematy jakis styro wybrac) dlatego nie udzelam sie zbytnio na forum :oops:

Fajnie ze pan Jozek wraca do Ciebie bo przynajmniej bedziesz miala pewnosc ze robota bedzie nalezycie wykonana :D

Gość justyna_m

skabuś ja codziennie mam załamkę :roll: jak przelewy robię na kolejne materiały i jak muszę znów jakieś decyzje podejmować...

nikt nie powiedział, że będzie łatwo ... a nojgorsze to, że najwięcej nerwów przy wykończeniówce, która u nas powolutku się zaczyna :roll:

ale głowa do góry ... jak już siądziesz na sofie przy kominku w nowym domku to te wszystkie zmartwienia pójdą w zapomnienie!!! :wink:

dzień dobry

Skabusia główka do góry bo klapsiorka najwyraźniej musisz dostać :D będzie dobrze już masz niedaleko :D

mowisz że pan Józef przyjeżdża hmmmmm ciekawe czy o mnie bedzie pamiętał bo obiecał że odwiedzi jak się pojawi :roll:

Jezdem!!! i od dziś mam urlop! cały tydzień! dziś w nocy jadę na Mazury, żeby zaszyć się tam, gdzie lubię najbardziej :D :D :D jakoś tylko weny do pakowania nie mam.. :wink:

wusia taaa.. od razu byś mnie kopem traktowała.. a mnie trzeba urlopu :D przez pierwsze pięć urlopowych minut załatwiłam ocieplenie poddasza.. umówiłam kafelkarzy do kotłowni i zleciłam rozeznanie w sprawie pieca i solarów - zaraz ma być odpowiedź! :D pan Józef miał ochotę co nieco u nas porobić, ale go żona nie puści :wink:

szkoda tylko, że godzinę przed urlopem dostałam koszzzzzmmmmarrrrne zadanie do wykonania od czego uzależniona jest moja premia.. ale nie przeszkodzi mi to w świętowaniu wolności1 robota nie zając! :D

ale głowa do góry ... jak już siądziesz na sofie przy kominku w nowym domku to te wszystkie zmartwienia pójdą w zapomnienie!!! :wink:

pamiętam jak dziś jak pisałam to samo Marysi :D no właśnie.. a gdzie Marysia? siedzi już na pięknej kanapie przy kominku?? :D

mam tylko nadzieję, ze wystarczy mi kasy na kanapę.. i na kominek :wink: :wink: :wink:

nooo.. zakupy wyjątkowo udane :D i bardzo przyjemne.. bo ceny były przyjemne :D kupiałam kafle do kotłowni, szafkę i umywalkę, a przy okazji prysznic i kibelek na górę oraz umywalkę na dół, bo akurat trafiły się w dobrej cenie.. nasz super wóz okazał się nadzwyczaj pojemny :wink: