wu 21.07.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Efi tym najbliżej mnie czyli w Poczesnej kole Częstochowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 21.07.2009 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 inez z nieba mi spadłaś!! masz wyczucie chwili!! akurat zasiadłam do planowania pokoju dla malucha.. synio na wakacjach zakupił swój pierwszy statek i przyjął z aprobatą pomysł pirackiego pokoju a na drugim zdjęciu widać bardzo fajny słup - ja chciałam przeobrazić ten w pokoju syna w maszt i zawiesić na nim piracką flagę świetne zdjęcia! dziękuję! kakusku echhh te kochane pieniążki.. zrobiłam dzisiaj nowy kosztorys i postanowiłam się nie denerwować - mam nadzieję, że wytrwam w tym postanowieniu chociaż do jutra najgorsze jest to, że wydawało mi się, że poprzedni kosztorys jest dość precyzyjny i z satysfakcją odnotowywałam drobne oszczędności, jakie udało mi sie poczynić w odniesieniu do poszczególnych prac, a tu nagle okazuje się, ze nie doszacowałam jednej pozycji o jedyne 15tys ale damy radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.07.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 no ciutkę się rypnełaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 21.07.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 No pewnie ze dacie rade-przeciez nie olejesz domu na pol niewykonczonego .Ja to dopiero jestem madra bo wogole nie robie zadnych kalkulacji.Budujemy do momentu kiedy siegniemy dna a potem bedziemy kombinowac.Kiedys probowalam to wszystko "jakos" policzyc ale ceny maja sie nijak do mojego gdybania.Na samym betonie w fundamenty poplynelismy drugie tyle wiec nie chce sie juz stresowac.Mam inne "zmartwienia" typu jaki kupic dysperbit czy styro wiec nie chce na dniach osiwiec A ktore plytki skoczyly tak wysoko ze musisz szukac zamiennikow?Do lazienki czy na parter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 21.07.2009 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 powinnam odpowiedzieć, że wszystkie ale miałam na myśli te na parter - przyznam, że trochę się dziś wystraszyłam, bo po pierwsze pan mi oznajmił, że mogą mi je najwcześniej sprowadzić w drugiej połowie września, bo fabryka stoi (czas urlopowy) i oni nie mają dostaw.. a po drugie kluczmonia pytała o nowe ceny tych kafli i według tego co panowie szacowali miałyby iść w górę o prawie 100% obdzwoniłam pół świata i okolic, bo nigdzie nie było 50mkw tego modelu.. ale w końcu znalazłam... w Warszawie, ale z dostawą nie ma problemu.. jeszcze tylko musze dograć kwestię rabatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 21.07.2009 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 no ciutkę się rypnełaś ja jak ja.. ale mam dwa kosztorysy tego zakresu prac i w przypadku obydwu jest taka własnie różnica.. znowu niedoszacowanie wielkości (a właściwie rozłożystości) naszego domu i różnica w cenach od roku ubiegłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 21.07.2009 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Jaja se robia z tymi podwyzkami.Zeby tak jeszcze pensje podnosili W takim razie skoro znalazlas to tym bardziej naleza sie gratulacje-sprytna bestia z Ciebie.Wychodzi na to ze czasem w sklepach mozna cos jeszcze "taniego" upolowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 22.07.2009 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Dzień bry skaba... gdzieś Ty mi sie zgubiła.... i zcemus sie nie upominała, że nie wpadam z wizytą....??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 22.07.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 hej skabuś ja ostatnio też robiłam kosztorys o niestety miełam dwie noce nieprzespane ... chyba jednak nie wprowadzimy się w tym roku szczęście, że kafle udało mi się kupić w normalnych cenach w Warszawie w Euro ceramice mieli najtaniej ale nam ze Szczecina było bliżej i dali ciut niższą cenę, dziwię się że drożeją ponieważ nasze przyjdą z transportem w sierpniu i z produkcji sierpniowej a cenę dostaliśmy tą starszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 22.07.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Chyba lepiej nie robić kosztorysów Mi też wydawało się ,że jest tak dobrze...do czasu kiedy spisałam wszystkie wydatki ,które jeszcze przed nami i też nocka nie przespana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 22.07.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Ja zrobilam kosztorys potem zrobilam wielkie oczy a potem podzielilam na to co moze zaczekac a co koniecznie musi byc zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 22.07.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Ja zrobilam kosztorys potem zrobilam wielkie oczy a potem podzielilam na to co moze zaczekac a co koniecznie musi byc zrobione no i my dokładnie tak samo zrobiliśmy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 22.07.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Ja zrobilam kosztorys potem zrobilam wielkie oczy a potem podzielilam na to co moze zaczekac a co koniecznie musi byc zrobione no i my dokładnie tak samo zrobiliśmy!!! tylko jak to podzielić, bo wydaje się, że wszystko jest niezbędne .... mnie chyba też to czeka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 22.07.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Wybierz to bez czego da sie zyc u nas to byl taras, czesc mebli, stacja uzdatniania, podjazd, lampy, zaslonki itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 22.07.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 u nas nie będzie mebli w dwóch pokojach i salonie nie będzie szafek w małej łazience ogrodznie frontowe też dopiero na wiosnę nie będzie ogrodu z czego najbardziej ubolewam w sypialni tylko materac i nie wszędzie będzie oświetlenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 22.07.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 a u nas nie ma calej gory i do tego jeszcze dol tez nie skonczony jak dobieralam kredyt na wykonczenie to myslalam ze wszytsko zrobie na dole a tu lipa teraz juz od miesiaca ciagniemy na wyplacie i cinko to widze Ale ja nie po to zeby sie zalic, Skabuś i co? uda Wam sie wygospodorawoc czas na sobote? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.07.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Wybierz to bez czego da sie zyc u nas to byl taras, czesc mebli, stacja uzdatniania, podjazd, lampy, zaslonki itd ja na odwrót. lampy są. stacja uzdatniania w przyszłym tygodniu montaż, chcę też zamknąć temat 'zewnętrza' a najwyżej spać na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 22.07.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Ewa mam znow pytanie cenowe o stacje jaki model jaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.07.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 ja biore maxi-c koszt koło 2900. może u Ciebie wystarczyłaby mniejsza wydajność? podpytaj w wodzie bo to fachowcy są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 22.07.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Cena w miare ok, bo tapworks to powariowali z cenami podpobnie jak bims Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts