Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

inez z nieba mi spadłaś!! masz wyczucie chwili!! akurat zasiadłam do planowania pokoju dla malucha.. synio na wakacjach zakupił swój pierwszy statek i przyjął z aprobatą pomysł pirackiego pokoju :D a na drugim zdjęciu widać bardzo fajny słup - ja chciałam przeobrazić ten w pokoju syna w maszt i zawiesić na nim piracką flagę :D świetne zdjęcia! dziękuję!

kakusku echhh te kochane pieniążki.. :-? :-? zrobiłam dzisiaj nowy kosztorys i postanowiłam się nie denerwować - mam nadzieję, że wytrwam w tym postanowieniu chociaż do jutra :lol: najgorsze jest to, że wydawało mi się, że poprzedni kosztorys jest dość precyzyjny i z satysfakcją odnotowywałam drobne oszczędności, jakie udało mi sie poczynić w odniesieniu do poszczególnych prac, a tu nagle okazuje się, ze nie doszacowałam jednej pozycji o jedyne 15tys :-? :-? ale damy radę!

No pewnie ze dacie rade-przeciez nie olejesz domu na pol niewykonczonego :wink: .Ja to dopiero jestem madra bo wogole nie robie zadnych kalkulacji.Budujemy do momentu kiedy siegniemy dna a potem bedziemy kombinowac.Kiedys probowalam to wszystko "jakos" policzyc ale ceny maja sie nijak do mojego gdybania.Na samym betonie w fundamenty poplynelismy drugie tyle wiec nie chce sie juz stresowac.Mam inne "zmartwienia" typu jaki kupic dysperbit czy styro wiec nie chce na dniach osiwiec :lol: A ktore plytki skoczyly tak wysoko ze musisz szukac zamiennikow?Do lazienki czy na parter?

powinnam odpowiedzieć, że wszystkie :-?

ale miałam na myśli te na parter - przyznam, że trochę się dziś wystraszyłam, bo po pierwsze pan mi oznajmił, że mogą mi je najwcześniej sprowadzić w drugiej połowie września, bo fabryka stoi (czas urlopowy) i oni nie mają dostaw.. a po drugie kluczmonia pytała o nowe ceny tych kafli i według tego co panowie szacowali miałyby iść w górę o prawie 100% :o :o :o obdzwoniłam pół świata i okolic, bo nigdzie nie było 50mkw tego modelu.. ale w końcu znalazłam... w Warszawie, ale z dostawą nie ma problemu.. jeszcze tylko musze dograć kwestię rabatów :wink:

Gość justyna_m

hej skabuś

ja ostatnio też robiłam kosztorys o niestety miełam dwie noce nieprzespane ... chyba jednak nie wprowadzimy się w tym roku :roll:

szczęście, że kafle udało mi się kupić w normalnych cenach

w Warszawie w Euro ceramice mieli najtaniej ale nam ze Szczecina było bliżej i dali ciut niższą cenę, dziwię się że drożeją ponieważ nasze przyjdą z transportem w sierpniu i z produkcji sierpniowej a cenę dostaliśmy tą starszą

Gość justyna_m

u nas nie będzie mebli w dwóch pokojach i salonie

nie będzie szafek w małej łazience

ogrodznie frontowe też dopiero na wiosnę

nie będzie ogrodu z czego najbardziej ubolewam

w sypialni tylko materac

i nie wszędzie będzie oświetlenie

a u nas nie ma calej gory i do tego jeszcze dol tez nie skonczony :evil:

jak dobieralam kredyt na wykonczenie to myslalam ze wszytsko zrobie na dole a tu lipa :evil:

teraz juz od miesiaca ciagniemy na wyplacie i cinko to widze :-?

Ale ja nie po to zeby sie zalic, Skabuś i co? uda Wam sie wygospodorawoc czas na sobote?

Wybierz to bez czego da sie zyc :)

u nas to byl taras, czesc mebli, stacja uzdatniania, podjazd, lampy, zaslonki itd

ja na odwrót. lampy są. stacja uzdatniania w przyszłym tygodniu montaż, chcę też zamknąć temat 'zewnętrza' a najwyżej spać na podłodze.