Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

wiem wiem :D pamiętam! rozmawiałyśmy :wink:

ja mam dziś dzień bardzo rewolucyjny, więc jestem gotowa ten kominek sama poskładać :D aloe to dopiero po tym jak zakupię i poskładam piec gazowy i solary... a i jak mąż ociepli poddasze :lol: najchętniej bym sama ten dom dokończyła.. mam chwilowy przesyt fachmanów :evil:

o moja droga ja w poniedziałek miałam przesyt fachmanów i już prawie...sprzedałam te budowe. a panowie mi się pytaja skąd ja to wszystko wiem choc encyklopedią wiedzy budowlanej nie jestem (tu pokón dla moich drogich koleżanek za wszelakie porady) i najchetniej wszystko sama bym zrobiła, dzisiaj juz o 7 latałam w rekawicach po budowie. przyjechało 200 ton ziemi.

wiem Martuś z tym że ceny za wykonawstwo to też jakieś koszmarkowate są i zapewne mój małżon dłubuś będzie sam montował wkład bo zwykły to niespecjalnie trudno podłączyć gdybyśmy mieli z płaszczem wodnym to już nie bawiłabym się w "zrób to sam" ale tak to można chociaż trzeba przeliczyć czy na różnicy w Vacie z montażem cóś sie oszczędzi czy nie :wink: na oknach oszczędziłam i to sporo :lol:

ale za to musiałabym zapłacić tak czy tak za montaż bo tylu okien to małż nie da rady sam zamontowac w sensowym czasie :lol: i mogłoby sie okazać że wyszłoby mi wiecej w innej fimie niż tu :wink: nooooo i gwarancja też pod płotem nie leży :lol:

ale własnie ciekawi mnie czy Skabusia coś z ceny urwała czy nie :wink:

ello!

wusiu jeśli chodzi o cenę wkładu to jeszcze nie negocjowalam... niestety pan z Ekobudlifu nie ma Hajduka w ofercie.. musiałam prosić o wycenę pana z Prokomu - w całości wyszło trochę taniej.. ale więcej będę wiedziała we wtorek, bo mam się z panem spotkać.. w międzyczasie miałam spotkanie z jeszcze jednym panem kominkowym.. szczena mi opadła, bo pan poszczególne wkłady porównywał na podstawie ich wagi :o a na moje pytanie o kilowaty odpowiedział, że co mi przeszkadza, ze dany wkład ma dużo - przecież zawsze można słabiej napalić :o :o :o

marysiu jak się mieszka? dziękuję wiesz za co :D :D

Skabunia jestem pelna powdziwu.Tyle rzeczy na raz :roll: mi by chyba glowa odpadla :wink: Wklad ktory masz na tapecie (hajduk) bardzo mi sie spodobal i cena tez przyjemna.Jak nie znajde w przyzowitej cenie wkladu dwustronnego to moze tez sie skurze na "twoje" cacko.

Powiedz jaka srednica rury doprowadziliscie powietrze do kominka?U mnie maja to jutro robic i musza powiekszac otwor bo juz przepust zrobili za maly.W projekcie mam 180 mm ale zastanawiam sie czy az taki duzy jest mi potrzebny skoro kominek bedzie raczej slabej mocy (cos okolo 12KW) -typowo rekreacyjny.Przymierzam sie do 160 mm (nie chce przesadzac z szerokoscia bo potem moge kwiczec ze mi zbyt bardzo wyziebia sie salon) :)

Jaki kolorek elewacji wybralas dla Lawendy?