Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

Gość justyna_m

hej skabuś ja mam Hajduka ale 1VT

chcieliśmy kupić panoramiczny ale nam odradzili ponieważ to jest nowość hajduka i nie widaomo jak będzie się sprawdzał. akurat u Hajduka pod Gorzowem mąż ma znajomych i wszystko mu dokładnie wytłumaczyli...

zapytajcie dokładnie o wszystko zanim kupicie !!!

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Gość justyna_m
Dzieki markotko.Przegladnelam wlasnie wklady ktore mi sie podobaja i chyba wiekszosc ma 150 wiec kaze zrobic rure 160 :) (a moze dac na styk 150 :roll: jezeli takie istnieja)

Czy ktoras z was pameita zeby na ta rure przed wylaniem chudziaka dawali siatke zbrojeniowa?

u mnie była rura 75 a w kominku mamy 150 więc musieliśmy zrobić przejściówkę i bardzo dobrze wyszło. a zbrojenia nie dawali. rura nie była głęboko ... własciwie "w chudziku" a nie pod nim.

Gość justyna_m
Justys ja sie wlasnie tego obawiam ze ta rusra bedzie lezala prawie w chudziaku i myslalam ze trzeba zbroic.Cos waska ta rure masz -na pewno 75?Moze chodzilo o 175?

na bank 75 ponieważ przejściówek szukaliśmy i był problem. dopiero znajomy mojego ojca zrobił nam specjalną żeby pasowała.

widać jaka wąska

http://lh3.ggpht.com/_WvEKCsx1abo/ShRTs5HfXwI/AAAAAAAAFt4/F8BVCas8TQc/s720/DSC_0023.JPG

Aaaaaaaa :) Wiesz ze nie moge sie wziasc za to moja elektryke w domku.Wydaje mi sie to tak skomplikowane ze boje sie zaczac hihihi

Justynka czy u was w domku beda takie podswietlane wneki w suficie i jezeli wiesz (a mysle ze wiesz :) to co musze do tego przewidziec (w sensie elektyki) jak to sie fachowo nazywa i ile to moze kosztowac?(nie musi to byc nic firmowego)

Skabunia jestem pelna powdziwu.Tyle rzeczy na raz :roll: mi by chyba glowa odpadla :wink: Wklad ktory masz na tapecie (hajduk) bardzo mi sie spodobal i cena tez przyjemna.Jak nie znajde w przyzowitej cenie wkladu dwustronnego to moze tez sie skurze na "twoje" cacko.

Powiedz jaka srednica rury doprowadziliscie powietrze do kominka?U mnie maja to jutro robic i musza powiekszac otwor bo juz przepust zrobili za maly.W projekcie mam 180 mm ale zastanawiam sie czy az taki duzy jest mi potrzebny skoro kominek bedzie raczej slabej mocy (cos okolo 12KW) -typowo rekreacyjny.Przymierzam sie do 160 mm (nie chce przesadzac z szerokoscia bo potem moge kwiczec ze mi zbyt bardzo wyziebia sie salon) :)

Jaki kolorek elewacji wybralas dla Lawendy?

kakusku mnie właśnie głowa odpada :D ale się zwzięłam.. ja mam takie przypływy aktywności :wink: szczerze mówiąc nie mam pojęcia jaki wymiar ma ta nasza rura :-?

hej skabuś ja mam Hajduka ale 1VT

chcieliśmy kupić panoramiczny ale nam odradzili ponieważ to jest nowość hajduka i nie widaomo jak będzie się sprawdzał. akurat u Hajduka pod Gorzowem mąż ma znajomych i wszystko mu dokładnie wytłumaczyli...

zapytajcie dokładnie o wszystko zanim kupicie !!!

tak własnie zamierzam :D jutro przyjeżdża na budowę pan, więc mam nadzieję, że się dowiem czegoś więcej :wink:

Skabunia wlasnie przeczytalam o kuchni :( Jak nie bedziecie miec zadnych pocieszajacych niusow to mi rowniez pozostanie Ikea

A dalas do wyceny tam gdzie robila mario?Nie pamietam zeby Ania cos strasznie pisala nad cena kuchni wiec moze byla znosna :roll:

A tak na margonesie masz moze namiary do stolarza ktory wykonywal jej schody bo potrzebuje dla znajomej a Ania zadko teraz zaglada na forum.

kakusku dawałam do wyceny w kilku miejscach.. już nie pamiętam dokładnie, ale pierwsza wycena to było coś około 17tys., a dodam tylko, że robiłam ją z myślą o tym, żeby mieć coś taniego w odwecie :o , bo jakość mebli nie wydawała mi się najwyższa.. potem było 19tys., 21 i 23.. tam, gdzie marysia też wyceniałam i wydaje mi się, że tam właśnie zrobię.. jak się porówna te ceny to tam nie jest najdrożej, ale ja po prostu nie byłam gotowa na taką sumkę... wydawało mi się, że za meble do tak małej kuchni zapłacę niewiele.. fakt- kuchnia okazała się mała, ale dość ustawna i mebli weszło sporo..

w sprawie stolarza - PW

markotko dziękuję za namiary, ale chyba jednak zostanę przy paniach, bo wyceniałam już u kilku stolarzy i różnica w cenie nie jest duża, a biorąc od pań mam załatwione myślenie o detalach, a to dla mnie bardzo ważne :wink: za sam materiał sporo wychodzi, bo mam lakierowany mdf - 2x60x230, a reszta - fornir.. do tego wyposażenie.. i już się sumka uskłada :roll:

Gość justyna_m
Aaaaaaaa :) Wiesz ze nie moge sie wziasc za to moja elektryke w domku.Wydaje mi sie to tak skomplikowane ze boje sie zaczac hihihi

Justynka czy u was w domku beda takie podswietlane wneki w suficie i jezeli wiesz (a mysle ze wiesz :) to co musze do tego przewidziec (w sensie elektyki) jak to sie fachowo nazywa i ile to moze kosztowac?(nie musi to byc nic firmowego)

kakusku ja mam podwieszaną półkę w łazience i dajemy tam zwykłą świetłówkę ... nic specjalnego!!! można też dać wąż ledowy ale daje nieróne światło.

poniżej ta półeczka świetlna ... na zdjęciu jeszcze nie skończona. w tej wnęce będzie schowana świetłowka i będzie rozpraszała światło w całej łazience

http://lh6.ggpht.com/_WvEKCsx1abo/SmSvmd3A93I/AAAAAAAAGvQ/u5uOP_j9-4s/s720/DSC_0112.JPG

a tak wygląda to na projekcie

http://lh4.ggpht.com/_WvEKCsx1abo/SbZXNJ4tzYI/AAAAAAAAE68/IK25TU9uOR4/s512/09.jpg

http://lh3.ggpht.com/_WvEKCsx1abo/SbZXNxcxVMI/AAAAAAAAE7E/hc1g1o4bwBQ/s576/08.jpg