Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

Skabus mi tez podobaja sie szmaragdy ale jako tuje ozdobne (od frontu) Mysle ze na zywoplot bardziej nadaja sie te brabanty wiec dobrze wybralas :)

Natka ale Ci zazdroszcze dachu.Wiesz ze ja nadal tkwie w findamentach bo moja ekipa ciegle nie ma dla nas czasu :evil: Maja przyjsc poczatkiem wrzesnia i jest to podobno juz ostateczny termin.Dach chce robic w pazdzierniku (poczatkiem) wiec jezeli nie przyleza to im klejnoty pourywam :lol:

Jesli chodzi o lukarny to kwestia gustu.Mi osobiscie na tej polaci sie nie podobaja.Ta strona jest zupelnie "gladka" i wg mnie za bardzo by "odstawaly" Te oryginalne sa pomiedzy polaciami ktore sa w roznych plaszczyznach wiec jakos to sie komponuje i "ginie" w dachu.To jest tylko moje zdanie wiec sie zbytnio nie sugeruj i jezeli Tobie to odpowiada to rob bo na pewno ladnie doswietla i powieksza wnetrze :)

ps. Bedziecie deskowac dach?J chyba poloze brassa (Twoj sirius jest dla mnie niestety za drogi) i boje sie ze dodatkoweg deskowanie jeszce bardziej go obciazy :roll:

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

kakusek

ty mi zazdrościsz dachu a ja po nocach przez niego nie śpię , mam co chciałam podnieśliśmy ścianke kolankową, no i są problemy albo się zejdą i okapy będą ok albo nie ale okapy będą bardzo płytkie a my znawcy Lawend oj takie drobiazgi dostrzegamy :roll: już sama nie wiem co lepsze ,

a my dachu nie będziemy deskować tylko folia , co do lukarn jeszcze nie wiem , decyzja pewnie zapdnie na ostatnią minute :-?

Skaba dziękuje za pomoc dobra kobito :)

Natka z tego co pamietam to nie za bardzo dalo sie wydluzyc okapy bo byl problem z tymi nad wejsciem (bardzo tam ciasno) Jesli dodalas cegle to walcz o jak najwieksza mozliwosc wydluzenia krokwii zeby daszek nie uciekl jak kapelusz na wietrze.Mysle ze jezeli masz dobra ekipe to cos fajnego wykombinuja i niepotzrebnie sie martwisz :) My baby juz tak mamy ze zamarwtiamy sie na zas.Ja na ten przyklad dumam czy mi sie okno otworzy jak dam zlew cenbtralnie pod nim :roll: (czy bateria nie bedzie przeszkadzac) Sa baterie lamane ale te ktore mi sie podobaja kosztuja 1500-1700 zl i serce mnie kluje :wink: na mysl o takim wydatku :lol:

Właśnie się okazuje że ekipa nie jest dobra , ale mnie wkurzają , a teść ich tak zachwalał ,tzn gość może i dobrze robi ale proste dachy dwuspadziste,

ale jak się pojawiają jakieś problemy to wymięka tylko nie wiem czy mu sie nie chce ,czy nie umie pokombinować :cry:

sKABA A ten twój pan Józek to pracuje już czy ma dalej problemy zdrowotne może go tu jednak zaprosze na kilka dni i niech co poradzi :-? pomoże

Witaj Skabunia!

Wpadłam się przywitać i podziwiać postępy! :wink:

Drzwi wyszły piękne i nie ukrywam, że z przyjemnością zobaczę je na żywo...! 8)

Planuję w przyszłym tygodniu jakieś spotkanko zorganizować u siebie - jeśli znalazłabyś chwilkę to byłoby fajowo.

Mam nadzieję, że przywieziesz ze sobą Wusię...! 8) :D

natka pan Józek już podobno pracuje, ale przy lżejszych rzeczach :cry: zdrowie mu już nie pozwala murów wznosić i po dachach skakać :cry:

czy dzwoniłaś do mnie wczoraj? przepraszam, ale miałam trzy dni urlopu i telefon leżał w kącie :wink:

marysiu bardzo chciałabym do ciebie przyjechać, ale nie wiem czy dam radę, bo nie mamy niani przez trzy tygodnie i mąż pracuje na nocki, więc pewnie ciężko będzie mi się ruszyć :cry: ale zobaczymy co sie da zrobić :D