Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

hej hej!

wusia widze, że mi zeżarło moją wczorajsza odpowiedź - nie wiem z czego te paski.. bo drinki z google są :wink: a roboty idą! może nie tak szybko jak bym chciała (mam na myśli inne ekipy, a nie moich Dłubusiów), ale ważne, że do przodu :wink:

dzięki dziewczyny za gratulacje! bardzo bardzo się cieszę! trochę musiałam poczekać, ale opłacało się :D

efilko czasu niestety nie przybędzie, bo równocześnie zaczęły sie dwa owe tematy, ale te nie będą już takie długie i złożone, więc mam nadzieję, że do końca roku sie wyrobię... i pójdę na dłuuuugi urlop :wink:

marysiu a czy twoje drogi nie wiodą gdzieś w okolice mojej mieściny? może zajrzałabyś do nas na działeczkę.. np. z dziewczynkami :wink: :D

Moniu ja o kawce cały czas pamiętam, tylko czasu nie mam na nic... :oops: Ciągle w biegu....

Jak tylko zjadę do domu na dłużej to dam Wam znać i zmajstrujemy jakieś spotkanko.

Na razie wróciłam z wczasów nad morzem, po to żeby w zeszłym tygodniu zaliczyć z Mężusiem wypad do Suwałk, a jutro dla odmiany jedziemy gdzieś za Poznań na firmową imprezkę...! :roll: :wink:

Mówię Wam dziewczyny - jak na razie to więcej mnie w tym domu nie ma niż jestem... :roll:

Wusia nie przesadzaj: kuchnia jak kuchnia...! :roll: Podretuszowałam ją trochę w fotoshopie i dodałam co nie co..! 8) :lol:

Skabuniu bardzo dziękuję za zaproszenie, ale jak już, to wpadnę na razie sama, bo nie chcę Ci szkód narobić! :lol: :wink:

Planuję w najbliższym czasie podjechać do Myszkowa, do "firankowej" kobietki od Wusi, żeby zrobić rozeznanie w cenach, więc jak coś to dam znać.

Nie ukrywam, że odwiedzę Cię z ogromną przyjemnością!!! 8) :wink:

Wiem, wiem Ewciu.... :oops: :oops: :oops:

Już miałam wszystko poplanowane, ale mnie Mężuś porwał na wspólny wyjazd i znowu moje plany poszły w łeb... :roll:

Nietety wrzesień u nas jest zawsze zakręcony (urodziny, imprezy na zakończenie lata itp...), a w tym roku jeszcze Zuza poszła do przedszkola i ciągle tyle się dzieje, że czasami nie nadążam... :roll:

Ale mam nadzieję, że w końcu nam się uda zobaczyć, bo baaardzo się już za Wami stęskniłam...! 8) :wink:

marysiu demolka mi nie straszna :D szczególnie na tym etapie :wink: zreszta mam ją codzień :wink: :D zapraszam! czekam na ciebie/was :D (kto ma urodzinki w sierpniu czy wrześniu?) u nas sierpień/wrzesień tez cały imprezowny :D od naszej rocznicy ślubu, moje urodziny i imieniny, urodziny synia, po imprezy firmowe :D

efilko nooo... może coś podejrzewać :wink: :lol:

Wpadlam sie przywitac :) Niestety nie moge teraz zagladac tak czesto jakbym chciala ale w miare mozliwosci bede podgladac postepy .Skabunia zapomnialam z czego Ty planujesz zrobic taras?Moze orientujesz sie jaka jest roznica w kosztach pomiedzy tarasem wylanym z betonu i oblozonym plytkami a np wylozonym taka kostak z Libetu lub jakims innym betonem?

hej kakusku szczerze mówiąc to nie orientowałam się w różnicach cenowych.. u mnie pierwotnie miała być kostka klinkierowa, ale ostatnio spodobała mi się kostka brukowa płukana i zdecydowaliśmy, że nie będziemy mieszać i całość (podjazd, wejście główne i taras) zrobimy z tej kostki :D

cenowo to wygląda tak:

kostka z Awbudu (Dionizos albo Hefajstos) - około 52-54 zł za mkw

robocizna - 30zł/mkw

i podsypka.. na 200m wyliczyli mi jakieś 2,5 tys.

aa.. i jeszcze palisadki i krawężniki.. to dosyć duży koszt.. ale u nas taras ma 50mkw, więc jego obwódka też jest niczego sobie..