mario31 03.09.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 dobry wieczór jak Marysia będzie w naszych stronach i jak o mnie nie zahaczy to ja od razu mówię że się nadmęe jak purchawka Wusiu nie wyobrażam sobie, żeby do Ciebie nie zajrzeć jak będę u Pani firankowej! Jak już się będę wybierac to dam Wam znać Babeczki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 03.09.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 W sumie to moze wyleje tylko schody wejsciowe (jakos nie wyobrazam sobie wylozonych ich z kostki) a z tarasem wstrzymam sie do nastepnej wiosny i zrobie konkretne wyceny.Za robocizne tarasu gosc powiedzial nam okolo 800 zl ale jest to samo zrobienie fundamentu plus wylanie betonu.Do tego trzeba doliczyc koszt koparki ,ubijarki pozniejszy koszt ulozenia plytek plus material wiec mozliwe ze suma wyjdzie podobna do kostki-sama nie wiem.Szkoda ze nie zdazylas ulozyc tej kostki teraz bo moze spodobalyby mi sie Twoje schody i tez z tym wejsciem wstrzymalabym sie do wiosny.Gosc sugeruje ze jezeli jestem zdecydowana to lepiej kopac teraz (przed dachem ) bo pozniej koparkowy moze miec problemy z machaniem lyzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 03.09.2009 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 kakusku po tym co piszesz to mam wrażenie, że koszt wylanego tarasu będzie większy.. u nas te 30zł robocizny to za całość.. a tak płacisz za wylanie czy ubicie, a za położenie płytek osobno (tez około 30zł za same płytki).. cena płytek też pewnie będzie porównywalna z kostką.. a tu jeden z przykładów schodów wejściowych z kostki.. widziałam ładniejsze http://bruk.drewbet.pl/index.php?go=galanteria-betonowa-palisada-kwadratowa http://bruk.drewbet.pl/index.php?go=g17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.09.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Skabusia nie chlipaj nows będzie piękna będzie a tak by się już zniszczyła Marysiu od razu mi się weselej zrobiło to ja czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 03.09.2009 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 ooo.. np. tutaj są ładniejsze takie bym chciała, tylko szaro-grafitowe: http://www.lawendajuchnowiec.mojabudowa.pl/ (post z 14.08.09) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 03.09.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 ooo.. np. tutaj są ładniejsze takie bym chciała, tylko szaro-grafitowe: http://www.lawendajuchnowiec.mojabudowa.pl/ (post z 14.08.09)ooo to ja mam ta kostkę na tarasie, tą co oni mają na podjeździe Szarą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 03.09.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Marysiu od razu mi się weselej zrobiło to ja czekam Skabunia fajne te schodki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 03.09.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Hmmmm sama juz nie wiem.Mi podobaja sie oba warianty ale wydaje mi sie ze kostak bedzie mniej sliska.Jesli chodzi o cene to myslalam ze te 30 zl jest za samo ulozenie czyli pewnie podobnie jak przy plytkach.Koszt samej robocizny tarasu z betonu tez nie ejst jakis powalajacy i mysle ze ewentualna roznica w cenie zrobilaby sie w kosztach materialow dla obu wariantow.Nie orientuje sie w cenach wiec myslalam ze plytki kosztowalyby okolo 30 zl a przy kostce jest to juz prawie dwa razy drozej przy czym pewnie najdrozsze z tego wszystkiego beda te wszystkie pierdoli wykonczeniowe (palisadki) co w przypadku plytek odpada Moze ja faktycznie wstrzymam sie z tym wylewaniem do wiosny i najwyzej kaze kopac fundamenty recznie (zajezdze chlopakow przy tych moich kamiorach) bo strasznie wychylam sie z tarasami a nie ejstem pewan czy murarze przyjda mi do murow (znow przelozyli termin ) Jesli chodzi o kolorystyke to rowniez chce szarosci i grafity bo dachowka wkoncu zamowiona (stanelo na antracytowym brassie) Dzieki za linki-pieeeekne sa te zaokraglone tarasy i schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 03.09.2009 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 masz rację.. zapomniałam o tych palisadkach najlepiej zrobić wycenę dla jednego i drugiego wariantu i wtedy porównać.. zależy też jaką kostkę wybierzesz, bo znajomi teraz kupowali taką gładką właśnie za około 30zł.. inna ekipa mówiła nam na gotowo z materialem - 70zł/mkw (z podbudową, kostką z Drewbetu standardową i robocizną).. musisz poszukać konkretnych ofert.. miałam zapytać Dłubusiów czy podejmą się roboty gdzieś dalej.. a czy możesz mi przypomnieć gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 03.09.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 A widzisz a ja nawet zapomnialam ze szukam ekipy do wykonczenia tak mnie Ci moi murarze wnerwili Zapytaj wiec prosze o ewentualny przyjazd w okolice Krakowa (40 km na poludnie) Przegladnelam pobierznie album ktory mi podeslalas (lubie ogladac lawendy i od razu zauwazylam ze jednak Twoje Jozki pieknie zrobili Ci ten daszke nad wejsciem.W tamtej Lawendzie jakos uciekl na bok (nie wiem czy tak jest faktycznie w projekcie czy podniesli scianke i wszystko sie rozlazlo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 03.09.2009 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 z tego co pamiętam to tam jest ścianka sporo podniesiona.. ale moge się mylić, bo naoglądąłm się już trochę tych lawend powiem, że i moim zdaniem Józki odwalili mistrzostwo świata z tym daszkiem i jednoczesnym powiększeniem pokoju na górze.. chwał im za to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 03.09.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Powinnas wyslac do pracowni nowa udoskonalona wersje wziasc kasiorke i wypic z Jozkami pozadna wodeczke bo rowniez uwazam ze masz to pieknie "przeprojektowane" Nie chce zbytnio slodzic ale okno lukowe rowniez bardziej podoba mi sie niz to w oryginale. Z niecierpliwoscia czekam tez na fotki Natki bo czuje przez skore ze rosnie kolejny piekny domek A jak tam twoje schody-zaklepalas juz kogos?(sorki jezeli bylo ale mam zeleglosci i nie czytalam wszystkiego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.09.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 kaka a po co z Jozkami? z nami wypije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.09.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Efilka z wami to pewnie jeszcze niejedna wypije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.09.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 iza to sie potrafi ustawić i jakoś tak wychodzi że ma z kim wracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 04.09.2009 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 no no.. w rzeczy samej... przydaloby się na jakąś wódkę umówić kakusku ciesze się, że ci się moja zmiany podobają jak na razie też jestem z nich zadowolona.. reszta wyjdzie w praniu sprawa schodów utknęła w martwym punkcie.. musze to ruszyć w tym tygodniu.. podobnie jak kilka innych spraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 04.09.2009 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 natka a ty gdzie? dawaj fotki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.09.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 dobry wieczór eeeeeeeeeeeeeeeej wzrokowiec mam coś dla Cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.09.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 dobry wieczór Skabusia gdzie Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natka.sm 06.09.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Witam dziewczyny u mnie niestety nic od dwóch tygodni się nie dzieje odkąda odjechali cieśle nie możemy się doczekać na górali do murowania , jakieś problemy zdrowotne się pojawiły u naszego majstra w rodzinie a mnie skręca także wklejam to co narazie stoi od dwóch tygodni i niestety się nie zmienia a wyobraźcie sobie że wczoraj nasz kierownik budowy wyczaił Lawende 2, 15 km od nas nieźle co nie , byliśmy tam juz dzisiaj zobaczyć co i jak więc jest stan surowy zamknięty i trwaja jakieś prace w środku teraz fotka a ja serdecznie pozdrawiam !!!! http://images39.fotosik.pl/190/22c23e1797ea3423med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts