Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

to nie licząc dużego te dwa pozostałe jak miałaś robione?? znaczy wiem że systemowe masz i teraz pamietasz czy miałaś cały system ponad dach wyprowadzony i to obmurowane klinkierem czy miałaś system do dachu a ponad dach tylko rura i wełna i klinkier :roll:

yyyyyy...

tylko jeden jest systemowy - ten w kotłowni.. wentylacyjny jest murowany z cegły.. zwykły był normalnie murowany ponad dach - poniżej zwykła cegła, a ponad dachem klinkierowa.. a te systemowy był wyprowadzony do samwgo kńca ponad dach i na niego bnyła nakładana betonowa płyta, a na niej murowana cegła klinkierowa.. yyy jasne? czy zagmatwałam?

Faktycznie niezle krolestwo wyszlo Marysi :) Sakub a tak sobie teraz pomyslalam czemu Ty Ducha nie zaczepisz o te schody?Mysle ze spokojnie by je oblozyl :)

Natka super Lawenda a na pocieszsenie powiem ze Ty czekasz tylko na dorobienie kominow (tak przypuszczam) a ja nadal na rozpoczecie murowanie parteru :( echhh Jak to wszystko sie tak przeciaga to coraz mniej chce mi sie budowac ten domek :cry:

witam! trudno jednoznacznie odpowiedzieć.. zalezy w jakim standardzie wykończony i z jakich materiałów zbudowany jest dom.. my przestaliśmy liczyć po przekroczeniu 200tys, więc nie znam dokłądnego kosztu budowy tego domu.. mogę się tylko domyślać :roll: :wink: ale jednak bym obstawiała bliżej tej większej kwoty..

cześć aniu ale się cieszę, że zajrzałaś :D :D dawno cię nie widziałam.. coś ostatnio w tym moim domku utknęłam :-? no cóż... lawenda wymaga doglądania i pielęgnacji :wink: :lol:

no byłam widziałam pięknie domowo się robi brawo brawo :D

a mój dziennik wstyd przyznać zarósl chwastami :oops:

ale za tydzień elewacja się będzie robić to coś się zmieni :wink:

zauważyłam, że mieszkasz na jednej z najbardziej uczęszczanych ulic :D :D

domek podoba mi się bardzo bardzo :D :D z godzinką ostatnio krucho, bo np. tak jak dziś:

wyszłam z pracy o 10tej... kurs do Katowic.. wróciłam na 16tą na zebranie w przedszkolu.. potem na budowę o godzinę spóźniona na spotkanie ze stolarzem.. a w międzyczasie cały czas na telefonie, bo na budowie pracowały trzy ekipy :o :roll: to i tak pół biedy, że sporo rzeczy można załatwić przez telefon...

cześć aniu ale się cieszę, że zajrzałaś :D :D dawno cię nie widziałam.. coś ostatnio w tym moim domku utknęłam :-? no cóż... lawenda wymaga doglądania i pielęgnacji :wink: :lol:

no byłam widziałam pięknie domowo się robi brawo brawo :D

a mój dziennik wstyd przyznać zarósl chwastami :oops:

ale za tydzień elewacja się będzie robić to coś się zmieni :wink:

jeszcze trochę brakuje do tego, żeby było domowo :D ale najważniejsze, że idzie do przodu :D

koniecznie wrzuć zdjęcia elewacji :D ja się temu tematowi uważnie przyglądam.. też niby mają za tydzień lub dwa wejść.. ale chyba jednak będzie samo ocieplenie, siatka i klej, a na kolorek tynku poczekamy :cry: