Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Czesc

Jak tam hydraulik-widac ze sie zestarzal :wink:

Te srebrne rury wygladaja naprawde kosmicznie :) Nie mam teraz na nic czasu (wiecej pracuje) wiec nawet wlasna budowa mniej sie interesuje ale dzis doniesiono mi ze zaczeli szlaowac strop :) Jesli wszystko pojdzie z planem przed zima powinnam miec daszek.

Natka rozumiem ze u Ciebie zaczynaja deskowanie? :)

natka no... bolszaja maszyna :lol: ale od dawna czekało już na nią przygotowane miejsce :wink: coś za coś.. miejsca trochę zabiera, ale wybierając ją mogliśmy zrezygnować z GWC, a to spory koszt, bo decyzdewaliśmy się na rekuperator już po zasypaniu fundamentów..

wusia Pan od drzwi zapomniał o wycenie.. o mojej też :evil: :evil: nie chce mi się juz z nim gadać.. zadzwoń do salonu Urzędowskiego w Zawierciu.. tam jest Pani, która ci niemal od ręki wyceni.. sorki, ze cię tak długo trzymałam bez odpowiedzi :cry: namiary na wylewkarzy prześlę jak małżon wróci - czyli jutro po południu.. ok?

kakusku hydraulik przybył.. ciekawe czy jutro dotrze.. :-?

na zimę dom będzie stał :D super! :D :D :D oby nam jeszcze trochę pogoda tak dopisywała..

Kakusek deskowanie to górale będą mieli w poniedziałekpo głowie jak się zjawią ,

oj była akcja w tym tygodniu mąż w pon wieczorem wybrał się do naszego szanownego pana Zbyszka od murowania , ale go ponoć nie zastał w domu biedak komórke zgubił i chyba przez to nie mógł się z nami skontaktować ,

we wt załatwiliśmy nową ekipe , chcieli wejść od środy tj 30/09 ,,

ale tacy krórzy przyjdą pod warunkiem że zrobia nam już WSZYSTKO /kominy , reszte ścianek, instalacje , tynki , płytki ,panele , ogrodzenie itp itd / bo inaczej to im sie nie opłaca no i w sumie byliśmy się na to skłonni zgodzić ,aż tu nagle

sms od szanownego pana Zbyszka że jak go nie wyp...... z budowy to zjawi się w pon z samego rana ,i należą nam się przeprosiny i wyjaśnienia

ja myślałam że spadne z krzesełka

w każdym razie po naradzie uznaliśmy że niech przyjadą , opieprz dostaną ale niech skończą to robotę bo dobrzy fachowcy to oni kurna chata są , w każdym razie przeciagneli nas na maxa ile dali rady porobili gdzieś indziej pozamykali jakieś etapy no to teraz mogą wpaść do nas ,

mnie tylko naprawde jest tak przykro , bo oni mają u nas zaledwie 5 dni roboty i dach byłby dalej robiony to tak nas potraktowali , a myśmy naprawde ich tutaj porządnie ugościli i spanie maja w normalnych warunkach i obaidki smaczne

i wydawali sie naprawde zadowoleni no i .... :(

Skaba a my mamy GWC + Rekuparator , ale przyznam że tą działką mąż się zajmował i niewiele o tym wiem , tzn coraz więcej się dowiaduje ale pewnie jak skorzystam to wtedy będe wiedział czy warto było tą stacje kosmiczną montowac w domu :D , ale co mi tam niech się mąż cieszy kasy naszporował to teraz szaleje :) i wszytskie nowinki technologiczne nam do domu by nawkładał

Skaba

a ja chyba sobie okulary musze kupić, albo bilobil w aptece dla ciebie kupić :lol: :wink: bo jakoś zdjęć deseczek nie widze, a wy dziewczyny :D

ide się pakować jedziemy troche jodu powdychać nad morze na weekend , niech sie moja córa troche zahartuje bo dopiero miesiąc w przedszkolu ,a już 2 przeziębienia za nami , no i nam się przyda trochę odstresować po tym miesięcznym i bardzo męczącym i stresującym przestoju budowalnym :wink:

natka rzeczywiście pan Zbyszek na poważną próbę waszą cierpliwość wystawił :roll: niestety.. tak jest z większością fachowców.. do tej pory tylko Dłubusie przybyli do nas o czasie, a nawet wcześniej.. i jak kiedyś jeden dzień przyjść nie mogli to do nas dzownili i przepraszali.. złote chłopaki :D resztą wiecznie w niedoczasie :roll:

o fotkach pamiętam jeno teraz na budowie taki sajgon, że nawet nie ma jak konkretnej fotki cyknąć.. zaczęłam deseczki w salonie układać to musiałam zmykać, bo po pierwsze Dłubusie sufit kleili.. po drugie hydraulik z grzejnikiem kanałowym się bawił.. po trzecie musiałam wreszcie pomierzyć to i owo i na zakupy lecieć.. no i jak zwykle czasu zabrakło :cry:

odpocznijcie i nabierzcie sił! teraz są wam bardzo potrzebne! a córci to na pewno dobrze zrobi! :D

wusiu dla mnie wylewkarze jak wylewkarze.. ale osoby, które trochę bardziej niż ja się na wylewkach znają bardzo je chwaliły.. ale najlepiej przyjedź i pomacaj sama :D