Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

znaczy mają chłopaki same plusy :wink: a możesz mi przypomnieć ile za metr płaciłaś wylewki wiem że mi mówiłaś ale ja sklerozę mam :oops: :oops: :oops: a za dach dziękuję tak sobie nieskromnie myślę że jak dojdą okna rynny i te wszystkie obróbki a potem podbitka to naprawdę ładny będzie :D

no tak - sama robocizna.. z materiałem cenę też nam pan wyliczał, ale to zależy od grubości styropianu i czegoś tam jeszcze.. ale jak przeliczałam to jednak bardziej opłacało się samemu materiał załatwiać i w naszych składach kupować.. choć z drugiej strony pamiętam, że największą oszczędność mieliśmy ze względu na zakup piasku po bardzo, ale to bardzo korzystnej cenie.. pozostałe oszczędności były raczej niewielkie..

najlepiej jak go zapytasz.. do nas chętnie na budowę przyjechał i wszystko wytłumaczył..

Skabunia Tobie to zima nie grzona bo domek masz juz dawno pozamykany a pewnie i niebawem kominek stanie wiec spokojnie sie w srodku zagrzejesz :D Ja licze na laskawa pogode przynajmniej do polowy listopada.Ponoc zapowiedzieli piekna jesien to moze im sie sprawdzi.

Iza pytalas moze swoich dlubasiow czy wyruszaja gdzies "dalej" na roboty wykonczeniowe?

Natka ja mialam to samo (od czerwca zalane fundamenty czekaly "na dobry moment") .Dobrze ze wszystko sie dobrze poukladalo i stara ekipa skonczy Ci domek.Po fotkach widac bylo ze pozadnie to robia wiec skoro nie musisz sie przeprowadzac na Swieta :wink: to lepiej bylo poczekac.Zostaje tylko taki lekki niesmak tych ich unikow ale widocznie terazniejszy fachowcy maja to juz wliczone w zawod :lol: Zazdraszczam wypadu nad morze.Oj jak ja bym z checia odpoczela od tego wszystkiego :roll:

Skabunia Natka bedzie miala ruppa sirius 13 kolor antracyt.Ja zajrzalam natomiast do wusi i musze rowniez pochwalic jej daszek-pieeeeeeeekny.Uwielbiam ten kolor :D (jaka to dachoweczka-braas?)

kakusku czekam jeszcze z utęsknieniem na panów od elewacji i dlatego na pogodę z niepokojem zerkam.. mieli już być 1,5tyg. temu.. dziś dzwonili, że moze jutro rupiecie zrzucą.. a najpóźniej w sobotę.. i zaczną od poniedziałku :-?

pytałam Dłubusiów, ale powiedzieli, że to dla nich za daleko :cry: (byłam przekonana, ze ci o tym pisałam.. echhh.. jedyna szansa w bilobilu od natki :D )

wusia ma antracytową dachówkę z Euronitu.. obok mnie jest domek nią pokryty i uwielbiam na niego patrzeć :D

Faktycznie przegladnelam wczesniejsze foki i jak byk pokazala ze to euronit.Ciapa ze mnie tym bardziej ze ja wogole jej nie wycenialam tylko uderzylam na brassa a ona tez piekna (wlasciwie identyczna jak brass :)

Szkoda ze nie wyjezdzaja ale moze bede miec szczescie i tez znajde jakas fajna ekipe do calosci wykonczenia .Musze tylko czasem zagladnac do mojej grupy bo ja ciagle u Was siedze jakbym na Slasku budowala :lol:

A pogoda musi wytrzymac :D

dzień dobry

normalnie topie się jak masełko od Waszych komplementów dla daszku :oops: :oops: :oops: Kakusu ja wziełam Euronit bo go chwalą że dobry a drogi nie jest wiec same zalety ma ostatnio słyszałam że na brassa narzekają mnie pasił wygląd i cena Euronitu a zresztą jak mi powiedział dostawca dachówki jak na pytanie cementowa czy ceramiczna odpowiedziałam że cementowa ale jak ceramiczna będzie w dobrej cenie to ceramiczna to stwierdził wie pani z dachówką jak z samochodem lepiej wziąść mniej wypasiony ale nowy niż wypasiony używany :wink: więc wzięłam Euronit i nie żałuję bo mi się bardzo podoba jak lezy na ziemi to taki dosyć jasny się wydaje natomiast na dachu niemal czarny jest :D

Skabusia to może teraz mój daszek bedzie Cię częściej przyciągał :lol: :lol: :lol:

wu zapłacilam juz za dachowke wiec jakby musztarda po obiedzie.Ja mialam prawie taka sama wycene na braasa co na robena plus ale obawialam sie ze beda problemy z prawidlowym ulozeniem tej ceramicznej dlategow zielam beton.Tak teraz glosno sie zastanawiam czemu ja na ten euronit nie zworcilam uwagi-moze bylby tanszy od brassa (mam tego z powloka cisar) Chyba go nie bylo u goscia na skladzie :roll: Czy Twoj euronit tez ma taka dodatkowa powloke i nie jest "chropowaty"?

Szczeze powiedziawszy nie slyszalam tych narzekan an brassa-myslalam ze jest to jedna z lepszych dachowke betonowych :roll:

Skabus pokazesz dzisiaj swoje deseczki?Mozesz naposca co ty to dokladnie kupilas i czym sie rozni od planowanego drewna Efilki?(jeszcze nie wgryzlam sie w temat podlogi)

Dostalam dzis kolejna wycene okien i nijak nie chce mi wyjsc ponizej 30 tys :(

Najwazniejsze aby inwestor byl zadowlolony :D -mi tez sie twoja dachoweczka podoba -zreszta nie tylko mnie.

Skabunia pisalas wczesniej ze zaczynaja zabawe z kaloryferami kanalowymi.Na jaka firme sie zdecydowalas i kiedy przygotowlas "dziury" pod kanalowke?Ja na razie mam chudziak i jezeli sie zdecyduje to dopiero pozniej (przy wylewakch) bede zostawiac otwory tyle ze z tego co sie zorientowalam bede musiala dawac te szersze kanaly bo wezsze sa bardzije glebokie i juz teraz mi sie nie zmieszcza.

Myszka miala mi podac info o jakis stosunkowo tanich grzejnikach kanalowych weic jesli jeszcze nie zamowilas to mozesz jej podpytac

Najwazniejsze aby inwestor byl zadowlolony :D -mi tez sie twoja dachoweczka podoba -zreszta nie tylko mnie.

Skabunia pisalas wczesniej ze zaczynaja zabawe z kaloryferami kanalowymi.Na jaka firme sie zdecydowalas i kiedy przygotowlas "dziury" pod kanalowke?Ja na razie mam chudziak i jezeli sie zdecyduje to dopiero pozniej (przy wylewakch) bede zostawiac otwory tyle ze z tego co sie zorientowalam bede musiala dawac te szersze kanaly bo wezsze sa bardzije glebokie i juz teraz mi sie nie zmieszcza.

Myszka miala mi podac info o jakis stosunkowo tanich grzejnikach kanalowych weic jesli jeszcze nie zamowilas to mozesz jej podpytac

kakusku kiedyś pisałam jakie mam kanałówki.. szczerze mówiąc teraz już nie pamiętam, bo nie przyłozyłam się do tego tematu.. zaufałam hydraulikowi i naszemu dostawcy :-? .. wiem tylko, że nasz kanał jest dość głęboki, ale i tak do wąskich nie należy.. też miałam już wylany chudziak jak się na niego decydowałam, więc panowie musieli go skuć, ale nie narzekali..

Skabus pokazesz dzisiaj swoje deseczki?Mozesz naposca co ty to dokladnie kupilas i czym sie rozni od planowanego drewna Efilki?(jeszcze nie wgryzlam sie w temat podlogi)

Dostalam dzis kolejna wycene okien i nijak nie chce mi wyjsc ponizej 30 tys :(

wrzucę dzisiaj deseczki.. jeno dzieci w łóżeczkach ułożę..od 7ej czekałam na panów od elewacji to miałam duuuużo czasu na robienie zdjęć - przyjechali przed południem.. no cóż.. kolejny wykonawca, któremu zepsuł się samochód

moje deski to zwykła lita deska parkietowa merbau

a jakie okan wyceniasz?? czy to PCV? bo jak tak to spoooro :o

Skabus pcv .Wersja podstawowa wychodzi nieco ponizej tych 30 tys ale ja uparlam sie na min szyby bezpieczne i obustronny kolor .Jakby doliczyc do tego okucia WK2 i szybe P2 to robi sie juz niezla sumka.Maz przestal juz cokoliwek komentowac bo przeciez jeszcze wydalismy ponad 8 tys na okna dachowe.Mialabym niezle wypasiona kuchnie za te okienka :)

Merbau sliczny-tez taki bym chciala.Na razie walcze z kominem do kominka bo sobie majster zmienil jego srednice z 25x25 na 20x20 i teraz nie wiem czy uda mi sie do niego podpiac wklad ktory bedzie mial wyjscie fi250 :roll: Przestalam juz nawet dzwonic do domu zeby sie nie denerwowac :evil: