Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

na zdjęciu niewyraźnie to widać, ale on nie ma w ogóle metalowej ramki wokół szyby w drzwiach.. jest cały przeszklony.. powiem nieskromnie - baaardzo mi się podoba :D

tutaj lepiej widać tą czarną szybę:

http://i29.tinypic.com/2r5rnt5.jpg

mam nadzieję, że uda nam się go sprawnie zamontować i jutro lub pojutrze w nim napalimy :D

Skaba a mozesz zdradzic cene i gdzie go kupowalas?(gdzies w lokalnym sklepie czy przez neta?)Podobno kominki albo zdrozeja albo juz to sie stalo bo produkcja szyb jest teraz bardziej kosztowna :(

Ja mam teraz problem z kominem do kominka bo w projekcie bylo 25x25 a murarz "chcial zrobic mi dobrze :wink: " i aby wyszedl wezszy wymurowal go z otworem dymowym 20x20 .Teraz grzebie po necie i szukam info czy jezeli kupie wklad ktory wylot spalin ma na 250 mm bede mogla zastosowac jakas redukcje i podlaczyc go do komina 200 mm Takie redukcje ktore moze by sie nadawaly znalazlam z firmy Bertrams ale nie mam dalej pewnosci czy moge cos takiego wykonac i nie strace gwarancji na wklad no i czy odbior kominiarski przejdzie pozytywnie.Moj kierownik twierdzi ze nie widzi problemu ale ja to mu juz za bardzo nie wierze bo on z niczym nie ma problemow(chyba bardziej mu zalezy na gladkiej budowie niz na zadowoleniu inwestora :-? )

Jakby co mam alternatywe "twojego" kominka bo rowniez jest ladny ,ma bezramowa ramke i wylot na 200mm :) Szkoda tylko ze nie ma otwoerania do gory chyba ze ja zle widze.

Skabunia a czy jutro beda u Ciebie podpinac kominek?Czy bylabys tak uprzejma i zapytala swojego instalatora o moj problem?Czy faktycznie mozna podpiac wklad 250 do 200 komina i czy nie strace gwarancji na wklad?

Sama nie wiem czy upierac sie na rozbieranie tego komina czy dac sobie spokoj bo moze da sie to jednak rowiazac :roll:

kakusku zapytam.. mam nadzieję, że nie zapomnę.. hmm.. nie wydaje mi się, żeby to miało wpływ na gwarancję :-? o ile dobrze kojarzę to ja też mam komin 20cm.. i kilku panów go oglądało i nie zgłaszało zastrzeżeń.. a pamiętam, że o to pytałam, więc i u ciebie powinno być ok :D

resztę informacji zaraz wysyłam na PW :D

a ja w dzienniku patrzylam :lol: :lol: :lol:

piekny jest, super i tak zazdroszcze ze zzielenialam, bo ja nie mam wcale :roll: :roll: :roll:

anju na pewno szybciutko się uwiniecie i kominek będzie :D achh te kochane pieniążki.. u mnie też zapowiada się sporo "braków".. ale już mam taką naturę, że wolę nie mieć niż mieć coś co nie do końca mi się widzi.. no i będę musiała trochę odczekać i uzbierać co nieco :roll:

Skabus ale Twoj kominek ma wyjscie na fi200 wiec wszystko gra :) Taki komin dymny jest wystarczajacy na paliwo stale (w kotlowni tez mam taki) tylko mi chodzi o kwestie czy moge podlaczyc do niego wklad kominkowy ktory ma oryginalne wyjscie f250 czyli wieksze.

Bede wdzieczna jezeli sie dopytasz :)

Wlazlam na strone Hajduka i widze ze dal na Twoj wklad promocje :http://hajduk.com.pl/UserFiles/File/cennik/cennik%20POLSKI%2004%202009.pdf

Mi podoba sie tam jeszcze Volcano D-FD moze dla niego tez nadejdzie kiedsy czas promocji :wink:

Tez sobie tak pomyslalam -pewnie trzeba by bylo kupowac jakos bezposrednio u nich.Zreszta niewazne bo to nie jest jakas kolosalna roznica :)a fajnie ze wprowadzili taki nowy wklad bo jest piekny. Pocieszylas mnie ze nie zwracali uwagi na przekroj rury.Mam nadzieje ze bedzie sie dalo to tak zainstalowac bo nie chce burzyc tego komina(znow beda opoznienia) Obecny mi nawet odpowiada bo wyszedl "tylko" 40 cm szeroki wiec nie bedzie to jakas kobyla w salonie. Ostateczna decyzja jaki bedzie wklad zapadnie dopiero w przyszlym roku i dopiero wyszlyby cyrki gdybym przebudowala komin a z racji braku funduszy i tak kupila cos mniejszego czyli majace podlaczenie 200 (tylko te wieksze maja przewaznie 250 )

Kiedy zaczynacie klasc podlogi?Macie juz wystarczajaco wyschnieta wylewke aby ruszyc z kopyta?