Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

Skabus to ja sie pisze na przeszkolenie jak targowac sie o nizsza cene :lol: 700 zl to niezla roznica wiec Ci sie nie dziwie ze jestes zadowolona.Moze bys mi Le Rable gdzies tanio kupila :lol:

A jakie bedziesz miala drzwi wewnetrzne bo nie kojarze?

U nas w sobote zalewaja strop a w przyszlym tyg maja przyjsc obmurowac naokolo jednym pustaczkiem i ekipa od dachu moze zaczac czynic swoje :) Nie wiem jeszcze jak u nich z czasem ale mam nadzieje ze znajda chwilke zeby postawic konstrukcje bo pozniej znow musze wzywac swojego majstra do kominow.

Natkamysl pozytywnie.Pewnie tak jak moi skakaj z budowy na budowe i lataja "luki" .

Rysujac schody nie zwrocilam uwagi na ich szerokosc i teraz wyszlo ze maja tylko 95 cm Nie ejst to jakas tragedia zwlaszcza ze juz wykombinowalam jak je sobie ciut poszeze przy wykanczaniu ale jednak moglyby byc z 15 cm szersze :roll:

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Iza pamietasz może jakie masz wymiary deski czołowej/rynnowej/okapowej jak zwał tak zwał?

górale sobie zazyczyli na srode :roll: a ja nie wiem jaka mam zamówic :cry: miałaś jakąś specjalna? klejoną? super suszona? z drewna poświęconego?

hej hej! deska podrynnowa miała grubość 18cm.. tylko deski na lukarnach są szersze.. ale ile mają cm??? upsss.. nie wiem :-? standardowe.. heblowane.. impregnowane.. wysuszone w suszarni.. przywiezione razem z więźbą.. o święceniu nic mi nie wiadomo.. :D :D

oooo KAKUKSEK dach no to extra , no to mnie dogoniłaś :-? :D :D

a u mnie też murują te nieszczęsne kominy ale wychodzi fajnie :) ,

zapomniałam zabrać aparatu na budowe postaram się jutro pamiętać i zrobić jakieś fotki , a od pon też przyjeżdżają do dachu , dzisiaj przyjechało kilka dachówek na próbe :p

niestety mam dalej dylemat co do okien , no nie mogę się kurcze zdecydować :roll: , wydawało nam się , że w czw zneleźliśmy złoty środek na te moje bramy i okna w jednym kolorze no podobnym i nawet rolety zewn udało mi się dopasować :) okna TEAK z Sokółki , brama Normstahl DĄB I rolety DĄB , ale właśnie przed chwilą dostałam wycenę i nie podoba mi się :( jest o jakieś 15 000 większa niż z firmy z Krakowa , ale tam podobają mi się te okna kolor AFROMOZJA ale z bramą będzie problem :( wrrr

czy ja się wkońcu na coś zdecyduje :-?

Małgosiu ,a ty jakie okna będzisz chciała wiesz już coś o tym ,,

pewnie ja i reszta chętnie zobaczyłabym pare fotek więc jak ci się uda to dawaj nam tutaj coś

tak tak kakusku jak będziesz miała fotki to sie podziel z koleżankami :D :D :D

natuś bo się swoim Bilobilem podzielę jak jutro fotek nie będzie :D

kakusku wiem, że już trochę późno, ale zapytałam moich panów kominkowych o ten twój komin - powiedzieli, że będzie ok!

wuśka kocha się w dachu, a ja w kominku.. no na razie to w samym wkładzie.. mmm.. już widzę te mroźne zimowe wieczory :wink:

no i Le Rable też już nieźle wygląda.. nawet mężowi się wreszcie spodobało :D

wusia ja ci mogę namiary dać i sama oblookasz czy ci pasi.. jak się na początku ugadywaliśmy to nie wydawał sie jakoś nadmiernie atrakcyjny cenowo.. może ja mam taką tania instalację?? :-? chociaż jedno! :D

ale dokładny był i wszystkie moje przeróbki znosił bez szemrania.. jeno, że ja niecierpliwa jestem i chciałabym żeby przyszedł, zrobił i poszedł.. a on jeździ na wezwanie i robi po kawałku... ostatnio stwierdził, że to tak specjalnie, cobym mogła spokojnie wszystko przemyśleć.. hmmm.. może i tak :-?