kaśka maciej 11.10.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Kasia a moglabym prosic o haslo do twoich zdjec juz jakas fotke tego maskowania?Widze ze ten kolor amarena jest podobnie jasny jak zloty dab wiec zobaczylabym jak to wyglada z brazowa maskownica Ja zastanawialam sie nad srebrnymi klamkami ale wtedy okucia chyba tez pownnam dac w tym kolorze Wlasciwie to nie robilam wyceny w Oknoplascie Poszukam zdjęć, a jak nie mam to zrobię Amarena jest zdecydowanie jaśniejsza, choć na zdjęciach niestety wygląda jak złoty dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 11.10.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 11.10.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Z gory dziekuje oczywiście listwa wyszła czarna ale uwierz, jest ciemnobrązowa Mnie to w sumie nie przeszkadza jaka ta listwa, bo kanapa ją zasłania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 11.10.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Kasia wiesz ze teraz poddalas mi pomysl Mam okno 360 cm i mialam je podzielic na 3 czesci po 120 cm z ktorych skrajne mialo byc otwierane.Moze ja po prostu zrobie otwierany srodek i wtedy tez kanapa bedzie to przyslaniac A moze zaprzyjaznie sie z listwa i zaszaleje robiac podzial tego okna tylko na dwie kwatery.Bardzo ladnie wygladaja takie duze tafle tylko nie wiem czy wtedy skrzydlo nie bedzie zbyt ciezkie bo wyjdzie 180 cm.Dodac do tego grubsza szybe i robi sie straszny ciezar.Popytam w salonie co oni na to Ja po prostu nie lubie zlotego koloru dlatego tak zwrocilam uwage na te maskownice-taka brazowa jak u Ciebie jest juz do przyjecia Dziekuje bardzo za dostep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 11.10.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Kasia wiesz ze teraz poddalas mi pomysl Mam okno 360 cm i mialam je podzielic na 3 czesci po 120 cm z ktorych skrajne mialo byc otwierane.Moze ja po prostu zrobie otwierany srodek i wtedy tez kanapa bedzie to przyslaniac A moze zaprzyjaznie sie z listwa i zaszaleje robiac podzial tego okna tylko na dwie kwatery.Bardzo ladnie wygladaja takie duze tafle tylko nie wiem czy wtedy skrzydlo nie bedzie zbyt ciezkie bo wyjdzie 180 cm.Dodac do tego grubsza szybe i robi sie straszny ciezar.Popytam w salonie co oni na to Ja po prostu nie lubie zlotego koloru dlatego tak zwrocilam uwage na te maskownice-taka brazowa jak u Ciebie jest juz do przyjecia Dziekuje bardzo za dostep Ale hola hola!! MOje okno ma 3 metry. Podzielone jest na pół. Część przesuwna to część z maskownicą. Druga część musi mieć szynę, ale ta nie jest już zamaskowana, bo to technicznie niewykonalne. Więc weź to pod uwagę Poza tym, żeby okno było otwierane ( mówimy tu o wysokim oknie, takim balkonowym na przykład) to moze być szerokie na 1m, żeby było bezpiecznie. Przynajmniej tak mówił mi facet z Oknoplastu. Mnie się z kolei nie podobało mieć 3 okna i żeby były otwierane tradycyjnie, to raz, dwa: za dużo kombinacji potem z ustawieniem mebli: weź otwórz takie duże skrzydło. U mnie nijak nie pasowało miec otwierane. Salon ma 4,5 metra szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.10.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 dobry wieczór Kakusku a to się nie dogadayśmy ja nie mam maskownicy bo drzwi mam normalnie otwierane a nie przesuwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natka.sm 12.10.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 leje , górale nic nie robią od rana a ja chyba na tą maskownice nie zwróciłam uwagi musze się temu przypatrzeć , a nie ma to znaczenia w drzwiach np z niskim progiem lub bez w każdej przesuwnej opcji jest to jest ? Małgosiu no a w takim razie na jaką dachówkę się zdecydowałaś , ja dzisiaj przywiozłam na budowe kilka sztuk tego Rubina i jest troche ciemniejszy od Siriusa i znowu mam dylemat , dziewczyny może mi coś wskażecie jakiś model kolorystycznie zbliżony do siriusa , nie mam już czasu na zbyt duże jeżdżenie po składach i oglądanie innych musiałabym już szukać czegoś konkretnego , mnie zależy na graficie , jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 12.10.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Skabuniu witam się po przerwie! Ale u Ciebie postępy! No po prostu szok - gdzie nie wejdę to domków nie poznaję..! Bardzo mi się podoba Twój wkład - prosty i elegancki! A co z tą półeczką wyszło nieteges..!? I czy dobrze wyczytałam, że masz już łazienkę na parterze..?! W takim razie czekam dzisiaj na fotorelację i nie karz się prosić Kochana! A jak postępy z elewacją? Co zdecydowałam z klinkierem - dajesz też przy tarasie? Kakusku a jaki planujesz kolor okien? Może jest opcja tej maskownicy w ciemnym brązie? Powinna ładnie pasować np. do orzecha. Nastka pięknie Ci domek rośnie i bardzo ładne masz kominy! W oknie z niskim progiem nie ma takiej maskownicy, bo mechanizm jest całkiem inaczej zbudowany. Co do dachówki to niestety nie pomogę, bo ten temat już dawno za mną... Może coś z Brassa lub Euronitu..?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 12.10.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 dzień dobry i ja się pytam jak kogo dobrego po co Izie zrobili kominek no po co teraz to już w ogóle tu nie zajrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 12.10.2009 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 ello! wuśka no własnie NIE zrobili mi kominka a obudową wyszło nie tak to. że pierwsza niższa część (na wizualizacji- ciemnobrązowa) wyszła za wysoka i chcę ją obniżyć.. czekam aż Dłubusie wrócą (mają 8miodniową przerwę) i się zrobi marysiu jak cię tu dawno nie było! a dziś o tobie myślałam - chciałam zapytać jak sprawuje sie szkło w barierce przy schodach? mam mała zagwozdkę.. myślałam, żeby szklana barierka była tylko na samej górze, a tu okazało się, że firma, w której chyba zamówię schody ma tańsze barierki ze szkła niż jakiekolwiek inne no i co? zrobić szkło na całości? przy moim kształcie schodów byłoby to dobre rozwiązanie, a jak z funkcjonalnością? zdjęć łazienki niet, bo nie byłam na budowie ale i tak jeszcze nie jest zafugowana co do elewacji to tak: domek już zasiatkowany i oklejony - super mu w tym szarym .. dziś zaczęli kłaść klinkier, ale nie widziałam jak to wygląda.. na tarasie jednak też będzie.. a co do koloru to pozostaję przy śmietankowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 12.10.2009 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 w tematach okienno-dachówkowych nie za wiele mam do powiedzenia wszytskie okna ma otwierane standardowo, więc list maskujących brak.. z kolei jeśli chodzi o dachówkę to już nie pamiętam co i jak zresztą u mnie to Józki zdecydowali i nie miałam za wiele do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 12.10.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 a obudową wyszło nie tak to. że pierwsza niższa część (na wizualizacji- ciemnobrązowa) wyszła za wysoka i chcę ją obniżyć.. czekam aż Dłubusie wrócą (mają 8miodniową przerwę) i się zrobi Skabuniu wyszła za wysoka, bo zrobili niezgodnie z projektem, czy po prostu efekt Ci się nie spodobał..?! Jak Ci się nie widzi, to poprawiaj póki możesz, bo potem to wiesz... marysiu jak cię tu dawno nie było! a dziś o tobie myślałam - chciałam zapytać jak sprawuje sie szkło w barierce przy schodach? mam mała zagwozdkę.. myślałam, żeby szklana barierka była tylko na samej górze, a tu okazało się, że firma, w której chyba zamówię schody ma tańsze barierki ze szkła niż jakiekolwiek inne no i co? zrobić szkło na całości? przy moim kształcie schodów byłoby to dobre rozwiązanie, a jak z funkcjonalnością? Jeśli pytasz jak często ją myje, to powiem, że mogłabym codziennie, bo niestety moja najmłodsza pociecha uwielbia odbijać na szkle swoje paluszki! Ale uważam, że to niedługo się skończy, bo po prostu nie dostaje jeszcze do drewnianej poręczy i zawsze jak jestem na dole i mnie woła to przykleja się do szyby. Nie zmienia to jednak faktu, że nie zamieniłabym jej na żadną inną! Na Twoim miejscu dałabym wszędzie szkło - będziesz miała 'lekkie' i przestrzenne schodki! zdjęć łazienki niet, bo nie byłam na budowie ale i tak jeszcze nie jest zafugowana No uduszę normalnie!!! Przepraszam Cię bardzo, ale brakujące fugi wcale mi nie przeszkadzają! Napisz chociaż jak Ci się podoba i obiecaj, że się jutro poprawisz i wrzucisz fotki! co do elewacji to tak: domek już zasiatkowany i oklejony - super mu w tym szarym .. dziś zaczęli kłaść klinkier, ale nie widziałam jak to wygląda.. na tarasie jednak też będzie.. a co do koloru to pozostaję przy śmietankowym To chciałam usłyszeć - zapowiada się super!!! Pochwal się jeszcze co to za białe płytki kupiłaś do górnej łazienki! Rozumiem, że drewienko też będzie czy nastąpiła ogólna zmiana koncepcji..!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 12.10.2009 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 marysiu właśnie to chciałam usłyszeć o szklanej barierce myć mogę! ważne, zeby wyglądało do łazienki na dole kupiłam jedne z najtańszych, zwykłe białe kafle 30x60 - jakieś zagramaniczne, ale firmy nie pamiętam - Blanco Brillo (chyba ).. oczywiście do tego drewienko koncepcja bez zmian przynajmniej na razie marzy mi się drewniane drewienko, ale a Max Flizie do tych kafli było tyle cuuudnych dekorów, że jakby co to na pewno coś znajdę a obudowa wyszła za wysoka, bo zrobili o 30cm wyżej niż w projekcie wkład trochę to wymusił, ale można to jeszcze rozwiązać w inny sposób.. zobaczymy co z tego wyjdzie łazienki pewnie jutro nie cyknę, bo jade do Ostrowca Świętokrzyskiego i wrócę wieczorkiem i na budowe nie zajrzę.. chyba, że mąż stanie na wysokości zadania idę go motywować (jak dla mnie łazieneczka- bjuti ale ja nie jestem obiektywna ) dobrej nocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 13.10.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Skabuniu mam nadzieję, że pomogłam! Pochwal się koniecznie nowymi płytkami! No i mam nadzieję, że cała noc wystarczyła żebyś odpowiednio zmotywowała Męża..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.10.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 dobry wiecżór i znowu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 13.10.2009 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 jezdem jeno zdjecia zgrywam motywacja zadziałała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.10.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 czekam na linka i haslo o ile bedzie to cos innego niz wizualki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.10.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 dzień dobry zdjecia w dzienniku fajne dawaj Małpiszonie hasło i całą resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 14.10.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 No pięknieje Ci coraz bardziej domek Skabuniu! Trzymam kciuki za pogodę żeby Panowie szybko mogli skończyć, bo straaasznie jestem ciekawa efektu końcowego! No i oczywiście uśmiecham się pięknie o linka i hasełko do albumu! Buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natka.sm 14.10.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 rzeczywiście do twarzy Lawendzie w tym szarym , tymbardziej że teraz szary w modzie więc super ja następna w kolejce z prośbą o hasło !!!! ..... dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts