Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Skabuniu na 11-tą chcę być w sklepie z firankami.

Mam nadzieję, że szybciutko wycenię roletki i pędzę do Wusi. Ciężko mi ocenić ile nam zejdzie, więc może zdzwonimy się jak już będziemy kończyć zwiedzanie? :wink:

Ale jak masz jakiś wyjazd, to nie przejmuj się - na pewno będzie jeszcze okazja żeby się spotkać! 8)

aspect poszło na PW

marysiu, wusiu dziękuję za słowa otuchy :D ale przyznam, że jak wczoraj weszłam na tą zagraconą budowę to wizja przeprowadzki odsunęła sie w czasoprzestrzeni bardzo bardzo daleko.. Dlubusie pilnowali porządku, więc za kazdym razem jak przyjechałam na budowę to widać było te kroki do zamieszkania.. mam nadzieję, że odezwa się pod koniec tygodnia i wrócą do nas :D

Tydzien temu padlo mi lacze i nie moglam doczekac sie przybycia ekipy RR.Codziennie gadali ze juz juz wysylaja inzyniera a mi robily sie coraz wieksze zaleglosci forumowe.Wkoncu maz nie wytrzymal i wczoraj zmienil dostawce internetu i znow moge polaczyc sie ze swiatem ci niniejszym czynie :)

Skabus chyba nie musze pisac ze tez badzo prosze o linka do fotek :)

Natka ja zdecydowalam sie na dachowke cementowa brass antracyt w powloce cisar.

Mario wybralam okna w najpopularniejszym kolorze zloty dab :wink: Pewnie sa i ladniejsze kolorki ale z racji ze nie moge zobaczyc ich na zywo wolalam nie ryzykowac i wybralam "zlotego" gdyz obecnie mam takie tutaj i jakos mnie nie odrzucaja :) Masz racje maskownice mozna zamowic w kolorze ciemny braz a nawet jak sie dowiedzialam istnieje mozliwosc pomalowania jej na kolor okien (tak przynajmniej twierdza na froum) Na razie wstryzmalam sie z ostatecznym zamowieniem gdyz nie podoba mi sie iz firma daje tylko 1 rok gwarancji na montaz (jak dla mnie to smiesznie malo )

Wusia kiedy bedziesz miala swoje okienka i na jaki okres Oknoplast dal Ci gwaracje na montaz?-napisalam juz do nich dwa maile z prosba o wycene i nie odpisuja :(

Nawet nie wiesz jak przez ten tydzien fiksowalam -jestem uzalezniona od forum a tu taki klops :roll:

Dziekuje za linka-tez choruja na lazieneczke w le rable :wink: Jesli dobrze policzylam to okno w lazience masz na wysokosc okolo 110 cm?Mi okna na stronie polnocnej wyszly dosc wyosko i bedziemy musieli je powiekszac aby obnizyc nieco parapety (przynajmniej w lazience i kotlowni)

Chcialam obnizyc cale okna ale nie podoba mi sie metoda majstra "zaklejenia" powstalej dziury miedzy obecnym nadprozem a ewenuwalnym obnizonym oknem.Wg niego wystarczy to "zatkac" styropianem a ja nie wyobrazam sobie takiej kombinacji przy 25-30 cm otworze wiec wole powiekszyc okna w dol zostawiajac nadproza takie jak sa obecnie.

Najgorsze to nagle nadejscie zimy bo do dachu przyjda dopiero w polwoei tygodnia i to tylko zrobic pierwsza konstrukcje .Potem jeszcze trzeba dokonczyc kominy i dopiero kryc dachoweczka.Cala ta moja budowa jakis wyscig z pogoda :roll:

IZA jak już tyle przeżyłaś to ty dożyjesz napewno , prędzej to ja nie wiem czy dożyje , kurcze ile to wszystko nerwów kosztuje , cały ten tydzień dał nam popalić nerwy na skraju wytrzymałości,

przez tą pogodę górale nie zrobili kompletnie nic , więc dzisiaj w nocy wiedząc że mają przyjechać nie spałam tylko patrzyłam w niebo czy znowu ma zamiar padać sypać itp , ale chyba pogoda się poprawi na jakiś czas :lol:

no i zaczeli FOLIOWAĆ jejku jak się ciesze!!! YUPI , może jednak zdążymy przed złą zimą , także stawiam wszystkim winko :) do koloru do wyboru wg uznania

http://images45.fotosik.pl/217/1da96e8e5f2212db.jpg

no to cieszymy się z twojego powrotu Małgosiu też się zastanawiałam gdzie się podziewasz , a z tymi oknami to masz rację przynajmniej nie będziesz tak świrować jak ja aby wszystko fajnie dobrać do koloru okien tzn rolety i brame garażową bo w złotym dębie jest wszystko, także masz dylemacik z głowy :)

Iza[/ a czy ty pamiętasz może ile zostawiliście cm od chudziaka na gotowo ?wg projektu jest 13 cm i ile dawaliście ocieplenia

pzdr

dobry wieczór

Kakusku okienka czekają gotowe od marca muszę tylko krzyknąć uuu i już się wstawią :lol: a gwarancję na montaż szczerze mówiąc nie wiem wiem że montaż przez nich przedłuża gwarancję na okna ale na sam monataż to nie wiem musiałabym zapytać przy czym ja mam tą dobrą systuację że goscia znam już kilka lat i zawsze mam go pod ręką i mogę mu serce wyrwqac jak coś nie tak będzie :lol: :lol: :lol: