Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

wusia Ty kupowalas okna bezposrednio w Krakowie czy u jakiegos lokalnego przedstawiciela Oknoplastu?Dobrze ze znasz montarzyste bo to juz polowa sukcesu :) Ja w miejscowosci gdzie buduje mam goscia ktory produkuje okna na profilach Veki ale jakos nie mam zaufania :lol:

Natka ladna pogoda musi jeszcze sie utrzymac i innej opcji nie przyjmuje bo u mnie dopiero pod koniec tygodnia wystartuja z drzewem na dach wiec w porownaniu do Ciebie to ja jestejmw lesie :wink:

Masz racje ze z tym kolorkiem poszlam lekko na latwizne bo faktycznie drzwi i brame dobiore bez problemu.

Skabus bedziesz robila osiwtlenie stopni przy schodach?Jezeli tak to pokaz jakie oprawy do tego wybralas?Ja podobnie jak wusia musze rozplanowac gdzie i co bede miala z oswietlenia w domku.Najgorzej powybierac te wszystki halogenki ,ledy itd bo to pewnie juz teraz powinnam wiedziec gdzie i jakie zeby dobrze przygotowac instalacje (odpowiednie otwory ,trasformatorki itd)

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Kakusku u lokalnego przedstawiciela :D u nas też niby jest producent okien ale Oknoplast moja mama ma już kilka ładnych lat w oknach i problemu nie ma a i sprzedawca cały czas ten sam więc nie sądzę żeby mi gdzieś zniknął od razu :D to wolę kupić Oknoplast dać może ciut drożej ale i spokój mieć :D

Najgorzej powybierac te wszystki halogenki ,ledy itd bo to pewnie juz teraz powinnam wiedziec gdzie i jakie zeby dobrze przygotowac instalacje (odpowiednie otwory ,trasformatorki itd)

Kakusku z doświadczenia wiem że wybór opraw baaardzo pomaga w robieniu instalacji. Jak się nie wybierze na początku to potem zawsze są przeróbki. Ja miałam wybrane niemal wszystko i oczywiscie to niemal było w całości do przeróbki - puszki pod oświetlenie schodowe okazały się nie te a kabel pod kinkiet był w złym miejscu i w dodatku muszą być dwa. bonie też trzeba przerabiać bo wreszcie wybrany kinkiet nie ma zasilania na środku tylko z boku.

ja rozliczam faktury sama.. ściągnęłam jakiś programik i mi wszystko wylicza.. a jak ostatnio dolizyłam za dużo to panie z urzędu załatwiły sprawę, a ja tylko dostałam decyzję :D

natuś jak już folia ruszyła to można powiedzieć, że masz dach nad głową :D pytałaś ile mamy od chudziaka na gotowo - na dole jest, o ile dobrze apmiętam 8cm styropianu i 6-7cm wylewki +1,5-2cm na płykę lub deskę na górze - 4cm styropian, 6 wylewki i ok. 2 na panel - nie wiem czy o to dokładnie pytałaś..

kakusku będę robiła oświetlenie, ale nawet nie wiem jakie mam dokładnie oprawy - pojechałam do Castoramy, spodobały mi się i kupiłam.. potwierdzam natomaist to, że lepiej wybrac już jak najwięcej się da na wczesnym etapie.. wiem coś o przerabianiu :wink: a w sprawie okien - ojjj ja też jestem leniwa :wink:

Gość justyna_m