Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

tak dokładnie o to mi chodziło Izuniu dziękuje !

ile będziesz czekać na schody ? i rozumiem że szyba wszędzie :)

a do łazienki ktos ci tez robi mebelki ?

no a u mnie pokrycia przybywa ,narazie folia ale i tak się cieszę , dachówka tez juz czeka na składzie , dodatkowa jaskółka też juz stoi , :)

dzisiaj wyliczyliśmy okna dachowe o bosze 7,8 sztuk wyszło :roll: a mnie się jeszcze te z roletkami podobają , ale jak szaleć to szaleć :wink:

bardzo fajne te oslonki , ale czy takie też się daje przy schodach do ich poswietlenia ?

pzdr

Natka

justyś jedna taka lampeczka będzie na pewno.. drugiej chyba jednak nie będzie dało się zamontować..

wusiu pamiętam o tobie w wielu kontekstach :D

natuś schody powinny być pod koniec listopada.. ostatecznie stanęło na tym, że szyba będzie tylko na górnym korytarzu.. reszta szkło i hmmm.. nie wiem jak to nazwać.. metalowe pręciki? :wink: mebelki do łazienki na górze robi mi pan schodziarz, a szafki na dół jeszcze nie zamówiłam... no własnie może ktoś ma kogoś godnego polecenia? a co do szaleństwo to pamiętaj, żeby zostawic sobie miejsce na szaleństwa dotyczące wykończeniówki.. ojj wtedy to człowiek ma pokusy :roll: :wink:

No niezbyt budujaca zwlaszcza przy rozpoczetej budowie ale jakos bedziemy musieli to pociagnac.Gorsza jest taka ze tata dzis wyladowal w szpitalu i mozliwe ze i moj przyszly domek sie ku temu troszke przyczynil :( Pilnuje nam tego bajzlu a ze wszystko przezywa to i serce nie wytrzymalo :( Mam nadzieje ze to juz konic mojej zlej passy a teraz to tylko dobre wiadomosci beda na mnie czekac.

Wusia Ty kupilas to oswietlenie do schowow ktore wynalazla Efilka?Moze tez sie na nie skusze-polecasz?(cenowo i jakosciowo?)

no to podwójnie paskudnie się złożyło :( Kakusku trzymam kciuki żeby Tata szybko do zdrowia wrócił a mąż pracę znalazł czemu ma Mu być lepiej jak nam :wink: nie kupowałam jeszcze ale Efi pisała że śliczne i że zadowolona na żywo nie widziałam ale cena jest zachęcająca i mężowi się podobają więc pewnie takie będą :D

Mi tez sie podobal zwlaszcza ze wole takie kwadratowe niz okragle .Mam taka plytkie CD pt Dom i ogrod w dobrym swietle i moze ona pomoze mi troszke rozplanowac oswietlenie (jak ja wreszcie odpale :) Nie pamietam czy byla dolaczona do pazdziernikowego muratora czy poradnika dobrywybor :oops:

Jesli chodzi o meza to obawiam sie ze jak tylko przyznaja mu bezrobocie to moge zapomniec o szukaniu przez niego nowej pracy (on juz tylko o socjalu gada :lol: ) Jak bedzie mu za dobrze to sama sie zwolnie i stworzymy rodzinke Kiepskich :lol:

Jestem dobrej mysli i wierze ze wszystko sie pouklada-najwazniejsze zeby tata doszedl do siebie bo mialabym wielkie wyrzuty sumeinia ze obciazylam go swoja budowa :roll:

witam

kakusek i mnie jest przykro z takiego obrotu spraw u ciebie i trzymam kciuki żeby wszystko szybko wróciło do normy , praca i zdrówko , a na socjal mężowi nie pozwól iść bo z tego co wiem w Irl zasiłki są całkiem całkiem i często się do pracy ludziom nie chce wracać , znam to z doświadczenia męża mojej przyjaciółki ,więc żeby ci się mąż w domu nie zadomowił to goń go goń :wink:

a za tate trzymam kciuki jeszcze mocniej , żebyś nie musiała mieć przypadkiem żadnych wyrzutów sumienia

u nas robota szła całkiem fajnie ale godzinę temu górale musieli wracać do domu , okropna sprawa jednemu z pracowników brat popełnił samobójstwo , a w zeszłym tyg dopiero pochowali ojca naszego majstra , coś ta nasza budowa przeplata się ze śmiercią

hmm ...

Dziewczyny dzieki za kciukasy-ja wierze ze bedzie dobrze wiec nie trace humoru :) Natusia masz racje na wyspie calkiem dobrze wychodzi sie na socjalu (podobno-pierwszy raz bedziemy z niego korzystac) dlatego az tak bardzo nie przezywam .Jak pisalam najwazniejze jest zdrowko taty a dzis czuje sie lepiej wiec mysle ze powolutku dojdzie do siebie.

Z spraw budowalnych mam pytanko czy u was pod te glowne krokwie dotykajace bezposrednio wienca dekarze dawali ajkies "deseczki"?Majster zaproponowal mi takie roziwazanie aby na wiencu polzoyc takie 1,5 cm kontrlatki aby krokwie nie dotykaly bezposrednio wienca.Podobno drzewo wtedy nie bedzie gnilo ,jest lepsza wentylacja itd.Pierwszy raz o tym uslyszalam wiec tak z ciekawosci pytam bo pewnie tak zrobimy gdyz moj majster to czlowiek z doswiadczeniem i mu wierze (oprocz kominow bo ciagle upiera sie nad cegla kratowka :wink: )

Skabusia zaraz zagladam do albuminu i mam nadzieje ze zamiescilas juz tam nowe fotki :wink:

Jak tak piszesz o tych swoich dlubusiach to coraz bardziej zaluje ze nie jezdza w mioje okolice.Na miejscu Natki zapisalabym sie juz w kolejce do tej ekipy :wink:

Z drugiej strony to przy ich tempie trzeba miec niezla plynnosc finasnowa hehehehe

dzień dobry

Kakusku rozumiem że pytasz o murłatę czyli belkę którą się mocuje do wieńca na takie szpilki i do niej potem całą konstrukcję drewnianą dachu

bo jak o nia to na wieniec daje się papę i na to murłatę papa izoluje drewno od muru żeby wilgoci nie brało nigdy nie słysząłam żeby murłatę na jakieś deseczki dawać przecież ona trzyma cały dach na domku :roll: