Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

mały to ten domek nie jest.. ale jakiś strrrasznie wielki też nie.. dla 5-cio osobowej rodziny w sam raz :wink: :wink: :wink:

a jak się dzieci wyprowadzą (nie łudzę się, że będa chciały mieszkać z rodzicami :roll: ) to będe miała miejsce dla moich rodziców.. a i marzy mi się, żeby maluchy zawsze miały u nas swój kąt i miały gdzie wracać.. z wnukami.. echhhh się rozmarzyłam :lol: :lol: :lol:

mały to ten domek nie jest.. ale jakiś strrrasznie wielki też nie.. dla 5-cio osobowej rodziny w sam raz :wink: :wink: :wink:

a jak się dzieci wyprowadzą (nie łudzę się, że będa chciały mieszkać z rodzicami :roll: ) to będe miała miejsce dla moich rodziców.. a i marzy mi się, żeby maluchy zawsze miały u nas swój kąt i miały gdzie wracać.. z wnukami.. echhhh się rozmarzyłam :lol: :lol: :lol:

:D :D :D :D :D

:D :D :D :D :D

dobrze kombinujesz Aniu.. dobrze kombinujesz :wink: :wink: :lol:

Skabunia tez na To zwrocilam uwage i nie moglam sie doliczyc :wink: W takim razie mozna juz gratulowac? :)

Ciagle zapominasz tego aparatu-czyzby byla jakas konkretna przyczyna :lol:

Teraz zobaczylam ze zapomnialam wpisac w mojej kubaturze jednego zerka -mam okolo 1000 m kw (ale w to nie wierze -bez jaj :roll: )

wusia Ty juz swiadectwo energetyczne bedziesz robic :roll:

Hmmmmm to wszystko wyjasnia :)

Prawda ze moj architekt popelnil babola bo niemozliwe zeby w tym domku (bardzo podbny do domku mario) bylo tysiac metrow do ogrzania? Powierzchnie uzytkowa i calkowita jakos przelknelam ale w cuda z kubatura nie uwierze hehehe Moze wokol domu mam jakas aure ktora tez zaprojektwal ogrzewac :lol:

Skabuniu super panele wybrałaś na górę!

Ja też planowałam takie jaśniutkie, ale wszystkie były z jakimiś rowkami i ostatecznie zrezygnowałam... :roll:

A teraz tak sobie myślę, że zrobię sobie kiedyś dąb bielony, albo coś w tym stylu! 8) Tylko muszę poczekać, żeby dziewczynki przestały tak niszczyć... :roll:

A co do wielkości domku, to z zewnątrz wydawał mi się mniejszy niż na zdjęciach, za to w środku jest tyle pomieszczeń, że oczopląsu dostałam..! :o :wink:

Hej Skabcia! :D

Podglądam i kibicuję z ukrycia :oops: , ale dłużej milczeć nie mogę, bo rozwaliłaś mnie tą ławeczką na starość! :lol: :lol: :lol:

Jednym słowem - niedziwota :wink: Piękny domek. 8) 8) 8)

Powiedz mi kochana co to za lampka, gdzie i za ile, bo baardzo ślicznie pasowałaby do mojej dolnej łazienki :oops: ? 8)

http://i38.tinypic.com/28tj2mh.jpg

I jeszcze jedno; czy ja dobrze widzę kolektory słoneczne na dachu?

cześć

górale wrócili także działają dalej :)

przepraszam, że dopiero teraz odpisuje ale mnie nie było przez weekend

kakusek my mamy pomiędzy wieńcem ,a belką /murłatą / tylko pape nic więcej , a co do pomysłu twojego majstra się nie wypowiadam bo nic na ten temat nie wiem , natomiast jeśli chodzi o dłubasi od Skabuni to rzeczywiście jestem pod wrażeniem i mogłabym być chętna, ale chyba już mamy ekipe do wykończeniówki a tak swoją drogą skąd oni są IZA ?

Skaba bardzo ładne panele , sama się zastanawiam nad jasnym kolorem na górze choć mnie też korcą wykładzinki

:-?

no a co z tym twoim aparatem ? może ci pożyczyć :D

dziękuję za słowa uznania dla paneli :D zaraz wrzucę fotki, na ktorych widać jak się prezentują w poszczególnych pomieszczeniach.. jak na razie jestem z nich bardzo zadowolona, bo pasują do wszelkich kolorów, o których myślałam na poddaszu :D

marysiu jak moje dzieci przestana już intensywnie użytkować podłogę zdejmę te panele i zrobie jaśniutkie drewienko.. albo wykładzinę.. o ile mnie będzie na to stać :wink:

rasiu niezmiernie miło gościć mi cię u siebie :D do tej ławeczki jak nic pasowałby drink twojej roboty :D :D :D lampke kupiłam w Obi, ale ostatnio tez widziałam ja w Castoramie.. za coś około 260zł.. o ile odbrze zapamiętałam.. to jest Osiris II z Paulmanna.. a na dachu dobrze się dopatrzyłaś kolektorów :wink:

natka mnie się marzyła wykładzina w pokoju telewizyjnym, ale strasznie drogo to wychodzi.. no i zrezygnowałam.. na rzecz bizona :wink: a Dłubusie są z okolic Zawiercia