skaba 02.11.2009 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 eee nooo.. do soboty to się już chyba zbiorę w sobie Marysiu pochwal sie jakie firaneczki wybrałaś.. ja też byłam w piątek u Pań.. miałam żelazne postanowienie, że biorę jakieś tańsze firanki.. taaa.. jak mi pani wzorami z Eurofiran przed oczami zamigotała to już mnie totalnie zaślepiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.11.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 no to już lepiej a Ty co wybrałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 02.11.2009 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 na razie to pooglądałam.. ale mam jedną upatrzoną.. tyle, że nie wiem czy nie zdominuje mi wnętrza, bo ma wyraźny gęsty wzór - prosty, ale jednak.. pasuje idealnie do moich kolorków.. niestety nie umiem jej znaleźc w necie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.11.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 buuu to szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 02.11.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Izus schody super. to tez moja barierka. ja przerobiłam juz wszystkie barierki, drewniane, poziome, linki do samego stropu, kute ale ciągle wracam do tej właśnie- schody utki mnie zainspirowały. ta barierka jest po prostu piekna.ciekawe co jeszcze będziemy miec podobne? a z jakiego drewna są te schody? miałabym tez ochotę się spotkać z Wami w sobotę ale głupio mi sie wpraszać do kasicy. zresztą muszę to ustalić z małżem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 02.11.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 eee nooo.. do soboty to się już chyba zbiorę w sobie No ja mam nadzieję...!? Skabuniu jak na razie mam dwa typy do sypialni (w kremie i brązie). Jeden to organtyna w takie 'zawijaski' + materiał zasłonowy w dwóch wersjach kolorystycznych, a drugi to organtyna w pasy + brązowa, gładka tafta. Niestety nadal bujam się z materiałem do salonu... W Eurofiranach nic nie ma i chyba czeka mnie wycieczka do Max-Flizu, bo tak upatrzyłam sobie kiedyś śliczny materiał za firanę i zasłonę - właśnie w fiolecie... Jedyny minus, że wtedy Panie biorą więcej za szycie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 02.11.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 A co planujesz uszyć Skabuniu, bo ja myślę o roletach i panelach - takich jak ma Kaśka... Same mechanizmy do rolet na mój dół (kuchnia, jadalnia i salon) to koszt ponad 2 tysięcy zł.... Dlatego skłaniam się ku takiej opcji, że połącze panele z roletami. W salonie nie muszę zasłaniać szczególnie okien, bo widok jest na ogród, więc tu dam panele, a do kuchni i jadalni planuję zrobić typowe rolety - tutaj wieczorem muszę się zasłonić, bo okna są od ulicy... Mam tylko nadzieję, że będzie to ze sobą grało...?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 02.11.2009 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 ja też kombinuję z łączeniem róznych elementów.. od przodu muszę mieć coś co mocno przysłoni mi okno - tam myślałam o rolecie, na drugie okno o tych samych wymiarach pewnie zrobię coś podobnego.. natomiast na to duże okno tarasowe zastanawiam się nad dwoma rozwiązaniami - panele lub połączenie paneli z upinaną firaną - panie mocno namawiają mnie na to drugie rozwiązanie, ale nie wiem czy im ulec moniu schosy są z jakiegoś egzotyku, ale za nic w świecie nie pamiętam jego nazwy cieszę się, ze ci się podoba a jak kominek? stoi już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 02.11.2009 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 jeszcze w sprawie firan - mam takie przyzwyczajenie, że na zimę skrzętnie zasłaniam okna, a latem wieszam w nich tylko jakąś szmatkę.. pewnie na razie nie będę mogla kupić dwóch kompletów, więc muszę wymysli cos takiego, co będzie się dało "rozebrać" latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 02.11.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Widzę Skaba, że mamy podobnie i kombinujemy w tym samym kierunku...! Ja do salonu na to duże okno tarasowe planuję uszyć z boku zasłonki na przelotkach i do tego 4 panele o różnych wysokościach z takimi drapowaniami od dołu, żeby imitowały roletę rzymską. Wymyśliłam sobie, że latem będę ściągać zasłony i rozsuwać panele - będzie delikatnie i lekko. Albo będę zakładać same zasłonki po bokach i tyle - moje okno rozsuwa się na boki, wiec powinno ładnie wyglądać i być wygodnie. Tu zasłony na przelotkach - tyle, że ja chcę proste do dołu, bez żadnego upinania: http://www.eurofirany.com.pl/pics/oferta/big/firany_zaslony/fz-3-0.jpg http://www.eurofirany.com.pl/pics/oferta/big/firany_zaslony/fz-4-0.jpg A do sypialni kombinuję z uszyciem takich 2-3 paneli jak poniżej, w tym jeden ze spagetti + jedna zasłonka na przelotkach. Zimą mogę założyć wszystko żeby bardziej przysłonić okno, a latem mogę wykombinować jakąś delikatniejszą aranżację. http://www.eurofirany.com.pl/pics/oferta/big/aranzacje/aranzacje-3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 02.11.2009 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 ojjj i to jak podobnie kombinujemy u mnie w sypialni chciałabym zasłonki i spaghetti, które latem mogłabym podpiąć.. ewentualnie fragment delikatnej kremowej firaneczki - widziałam taką kompozycję w jednym ze sklepów i bardzo mi się spodobała, ale muszę jechać sie lepiej przyjrzeć jak to było wykombinowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 02.11.2009 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 jak zwykle jest na odwrót - do sypialni wiem co chcę, ale zakup jest w planach dopiero w przyszłym roku.. z kolei do salonu i jadalni powinnam zamówić już, ale nie do końca wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.11.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 noooo to a propos spaghetti do okien to jak raz się o nie pytałam to mi powiedzieli co już tego raczej nie sprowadzają bo się klientki bardzo skarżyły że się straszliwie w praniu placze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 02.11.2009 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 teraz do spagetti dodają specjalne woreczki do prania - akurat byłam w sklepie jak pani to tlumaczyła klientce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 02.11.2009 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 wróciłam od lekarza - zapalenie oskrzeli i zapalenie gardła dostałam leki na grypę, anginę i oskrzela - chyba tak na wszelki wypadek teraz jeszcze mojego małża pobiera.. małż dostał opiekę nad naszą trójką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 02.11.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Oj Izus ale się zaprawiłas. Zdrówka życzę. trzymaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 02.11.2009 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 dzięki Moniuś! ale są i dobre strony! mogę spokojnie na forum siedzieć no może nie tak do końca spokojnie, bo maluchy grasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 02.11.2009 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 wiecie co... dostałam przed chwilą zaproszenie na uroczyste rozdanie dyplomów.. to nic, że obroniłam się w czerwcu i to z rocznym opóźnieniem i do tej pory nie odebrałam dyplomu ma być z pompą.. w togach itd. i poryczałam się chyba coś mam z hormonami nie tak zabieram cały mój życiowy dorobek i lecimy nie wiem tylko czy dorobek będzie taką uroczystością zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 02.11.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 No to gratulacje skaba!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.11.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Sorki ze sie wcisne w wasze spagetti ale ostatnio dziecko sie na tych makaronach powiesilo ja zrezygnowalam w kazdym razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts