Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

eee nooo.. do soboty to się już chyba zbiorę w sobie :roll:

Marysiu pochwal sie jakie firaneczki wybrałaś.. ja też byłam w piątek u Pań.. miałam żelazne postanowienie, że biorę jakieś tańsze firanki.. taaa.. jak mi pani wzorami z Eurofiran przed oczami zamigotała to już mnie totalnie zaślepiło :wink:

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Izus schody super. to tez moja barierka. ja przerobiłam juz wszystkie barierki, drewniane, poziome, linki do samego stropu, kute ale ciągle wracam do tej właśnie- schody utki mnie zainspirowały. ta barierka jest po prostu piekna.

ciekawe co jeszcze będziemy miec podobne?

a z jakiego drewna są te schody?

miałabym tez ochotę się spotkać z Wami w sobotę ale głupio mi sie wpraszać do kasicy. zresztą muszę to ustalić z małżem.

eee nooo.. do soboty to się już chyba zbiorę w sobie :roll:

No ja mam nadzieję...!? :roll: :wink:

Skabuniu jak na razie mam dwa typy do sypialni (w kremie i brązie). Jeden to organtyna w takie 'zawijaski' + materiał zasłonowy w dwóch wersjach kolorystycznych, a drugi to organtyna w pasy + brązowa, gładka tafta.

Niestety nadal bujam się z materiałem do salonu... W Eurofiranach nic nie ma i chyba czeka mnie wycieczka do Max-Flizu, bo tak upatrzyłam sobie kiedyś śliczny materiał za firanę i zasłonę - właśnie w fiolecie... :roll:

Jedyny minus, że wtedy Panie biorą więcej za szycie... :(

A co planujesz uszyć Skabuniu, bo ja myślę o roletach i panelach - takich jak ma Kaśka...

Same mechanizmy do rolet na mój dół (kuchnia, jadalnia i salon) to koszt ponad 2 tysięcy zł.... :-? Dlatego skłaniam się ku takiej opcji, że połącze panele z roletami. W salonie nie muszę zasłaniać szczególnie okien, bo widok jest na ogród, więc tu dam panele, a do kuchni i jadalni planuję zrobić typowe rolety - tutaj wieczorem muszę się zasłonić, bo okna są od ulicy...

Mam tylko nadzieję, że będzie to ze sobą grało...?! :roll:

ja też kombinuję z łączeniem róznych elementów.. od przodu muszę mieć coś co mocno przysłoni mi okno - tam myślałam o rolecie, na drugie okno o tych samych wymiarach pewnie zrobię coś podobnego.. natomiast na to duże okno tarasowe zastanawiam się nad dwoma rozwiązaniami - panele lub połączenie paneli z upinaną firaną - panie mocno namawiają mnie na to drugie rozwiązanie, ale nie wiem czy im ulec :-?

moniu schosy są z jakiegoś egzotyku, ale za nic w świecie nie pamiętam jego nazwy :oops: cieszę się, ze ci się podoba :D a jak kominek? stoi już?

Widzę Skaba, że mamy podobnie i kombinujemy w tym samym kierunku...! :D 8)

Ja do salonu na to duże okno tarasowe planuję uszyć z boku zasłonki na przelotkach i do tego 4 panele o różnych wysokościach z takimi drapowaniami od dołu, żeby imitowały roletę rzymską. Wymyśliłam sobie, że latem będę ściągać zasłony i rozsuwać panele - będzie delikatnie i lekko. Albo będę zakładać same zasłonki po bokach i tyle - moje okno rozsuwa się na boki, wiec powinno ładnie wyglądać i być wygodnie.

Tu zasłony na przelotkach - tyle, że ja chcę proste do dołu, bez żadnego upinania:

http://www.eurofirany.com.pl/pics/oferta/big/firany_zaslony/fz-3-0.jpg

http://www.eurofirany.com.pl/pics/oferta/big/firany_zaslony/fz-4-0.jpg

A do sypialni kombinuję z uszyciem takich 2-3 paneli jak poniżej, w tym jeden ze spagetti + jedna zasłonka na przelotkach. Zimą mogę założyć wszystko żeby bardziej przysłonić okno, a latem mogę wykombinować jakąś delikatniejszą aranżację.

http://www.eurofirany.com.pl/pics/oferta/big/aranzacje/aranzacje-3.jpg

ojjj i to jak podobnie kombinujemy :D :D

u mnie w sypialni chciałabym zasłonki i spaghetti, które latem mogłabym podpiąć.. ewentualnie fragment delikatnej kremowej firaneczki - widziałam taką kompozycję w jednym ze sklepów i bardzo mi się spodobała, ale muszę jechać sie lepiej przyjrzeć jak to było wykombinowane

wiecie co... dostałam przed chwilą zaproszenie na uroczyste rozdanie dyplomów.. to nic, że obroniłam się w czerwcu i to z rocznym opóźnieniem i do tej pory nie odebrałam dyplomu :roll: ma być z pompą.. w togach itd. i poryczałam się :roll: chyba coś mam z hormonami nie tak :roll: zabieram cały mój życiowy dorobek i lecimy :wink: nie wiem tylko czy dorobek będzie taką uroczystością zainteresowany :roll: