skaba 10.11.2009 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 a co do białego dębu to przyznam, że nie do końca byłam przekonana - w pokojach dzieciaków jak najbardziej, ale na korytarzu i w rekreacyjnym..hmm.. może niekoniecznie.. ale pooglądałam zdjęcia maylandzi i mnie to przekonało.. bardzo jestem zadowolona z efektu.. ma nadzieję, że w utrzymaniu też się sprawdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 10.11.2009 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 na moich ścianach w salonie pojawiły się już wszytskie kolory.. bardzo jestem zadowolona z efektu.. według mnie zrobiło się bardzo przytulnie.. ja lubię małe ciemne norki Hasło do środeczka z zaświatów wygrzebałam, a tam co????? doopa!!!!! Zdjęć nima , ktoś tu chyba zalewa z tymi kolorkami Łazienka Lerablowa suuuuuper no wiedziałam! wiedziałam, ze jak się odezwę to mi ktoś brak zdjęć wypomni własnie małżowi marudziłam coby sie przewietrzył i fotki podrzucił, ale mi powiedział, że jest brudno i kurz i syf i mam sobie najpier posprzatać.. i po dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.11.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 na moich ścianach w salonie pojawiły się już wszytskie kolory.. bardzo jestem zadowolona z efektu.. według mnie zrobiło się bardzo przytulnie.. ja lubię małe ciemne norki Hasło do środeczka z zaświatów wygrzebałam, a tam co????? doopa!!!!! Zdjęć nima , ktoś tu chyba zalewa z tymi kolorkami Łazienka Lerablowa suuuuuper no wiedziałam! wiedziałam, ze jak się odezwę to mi ktoś brak zdjęć wypomni własnie małżowi marudziłam coby sie przewietrzył i fotki podrzucił, ale mi powiedział, że jest brudno i kurz i syf i mam sobie najpier posprzatać.. i po dyskusji A może jutro...... posprząta.....cie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 10.11.2009 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 właśnie miałam taki tajny plan.. jeno dziadkowie wymyslili, że jada do kina i plan wziął w łeb tym bardziej, że Dłubusie mają coś tam działać, więc moja mała szarańcza nie bardzo by się tam nadała tak to jest jak się ma młodych dziadków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 10.11.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 skaba najbardziej przeraza mnie wlasnie budowa z moja czeladka, mam ich trojke i przewaznie jestem sama.. tzn samodzielna, bo ktos na te trojke musi pracowac podgladam sobie rozne warianty lawendy na roznych forach i na razie koncepcje mam taka, aby na dole zostawic dwa pokoje (nasza sypialnia plus gosciny/pokoj dla mamy, gdyby potrzebowala opieki) a na gorze 3 samodzielne pokoje plus bawialnia nd garazem, wtedy moga nawet na rolkach, deskorolce jezdzic i chyba nie bedzie za duzo halasu ten drugi pokoj na dole jakiego jest metrazu ? ten podzielony na garderobe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 10.11.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 to się chociaż zakupami pochwalę wreszcie zamówiłam lampy gipsowe wszędzie tam, gdzie były mi potrzebne.. długo zwlekałam, bo nie mogłam znaleźc takich z podwójnymi szybkami, ale w końc wybrałam - trzymajcie kciuki, bo kupiłam je bardzo tanio i troszkę się martwię czy wszytsko będzie ok lista zakupów: półksiężyc 300x125x100 z podwóną szybką - 6 sztuk (do salonu i korytarza) rynienka 700x120x100 z podwóną szybką - 1 sztuka (górny korytarz) oraz plafon 300x300 - 1 sztuka (górny korytarz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 10.11.2009 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 skaba najbardziej przeraza mnie wlasnie budowa z moja czeladka, mam ich trojke i przewaznie jestem sama.. tzn samodzielna, bo ktos na te trojke musi pracowac podgladam sobie rozne warianty lawendy na roznych forach i na razie koncepcje mam taka, aby na dole zostawic dwa pokoje (nasza sypialnia plus gosciny/pokoj dla mamy, gdyby potrzebowala opieki) a na gorze 3 samodzielne pokoje plus bawialnia nd garazem, wtedy moga nawet na rolkach, deskorolce jezdzic i chyba nie bedzie za duzo halasu ten drugi pokoj na dole jakiego jest metrazu ? ten podzielony na garderobe myslę, że to bardzo dobry plan! hmm.. myśle nad metrażem.. zgodnie z tym, co jest na stronie Horyzontu - przed podziałem ten pokój ma 11,7mkw.. obecnie mo agarderoba ma wymiary - 2 z hakiem na 3 z hakiem (grunt to precyzja pomiaru ).. z kolei pamiętam też, że do tego powiększonego pkoju kupowaliśmy 18mkw paneli - i tyle wyszło.. przy budowie więcej niż połowa sukcesu to dobra ekipa! szczegolnie jeśli nie ma się możliwości stałego nadzorowania postępu prac.. zresztą nadzorowanie nie wystarczy, gdy człowiek nie wie jak to rzeczywiście powinno być zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 10.11.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 czyli taki pokoiczek ok 5-6 m ? dobrze zrozumialam ? pokoj powiekszony ok 18 m plus ok 6 m garderoba ? edit: ok, juz wszystko wiem, nie wiem dlaczego mialam wrazenie, ze na dole sa dwa pokoje nie liczac salonu tia.. ekipa to podstawa, nadzor mysle, ze bede codzienny sprawowala taki mam plan ale jak wyjdzie, to zobaczymy mysle nad podniesieniem sciany kolankowej, czy to wtedy na calej powierzchni poddasza sie robi czy tylko np nad garazem ? juz wychodzi brak wiedzy zastanawiam sie takze nad zmina dwoch okienek waskich w kuchni na jedno wieksze, straci urok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 10.11.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Skabuś mogę Ci ewentualnie dzisiaj wybaczyć brak zdjęć ale byś chociaż pokazała te lampki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 11.11.2009 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 kjuta ja akurat jestem przeciwnikiem podnoszenia ścianki kolankowej.. długie dyskusje toczyłam na ten temat z aspectem.. jesli chcesz podnieść ściankę to wtedy musisz zrobić to na całości domu.. natomiast gdybyś chciała tylko zwiększyć wysokość pomieszczenia nad garażem to można podpatrzyć patent Inez i po prostu obniżyć strop nad samym garażem.. jesli chodzi o okna to uwielbiam widok tych trzech od strony elewacji.. i wydaje mi się, że dwa mniejsze w kuchni też wyglądają ciekawiej niż jedno większe, choć wtedy zwieksza się odległość okna od ściany, co jest korzystniejsze z punktu wiedzenia szafek wiszących.. ewentualnie gdyby w grę wchodziło powiększenie kuchni o łazienkę to wtedy można zamienić wszystkie trzy pojedyncze okna na jedno (chyba tak własnie ma Inez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 11.11.2009 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Skabuś mogę Ci ewentualnie dzisiaj wybaczyć brak zdjęć ale byś chociaż pokazała te lampki no i widzisz wusiu.. właśnie w momencie kiedy poszukiwałam tych lampek coby je wkleić zniknąła mi łączność z netem i odnalazła się dopiero przed chwilą.. dobra idę szukać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 11.11.2009 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 półksiężyc 300x125x100 z podwóną szybką - 6 sztuk (do salonu i korytarza) poniżej w trochę innych proporcjach http://i32.tinypic.com/2096n2p.jpgrynienka 700x120x100 z podwóną szybką - 1 sztuka (górny korytarz)http://i38.tinypic.com/2qnr23n.jpg oraz plafon 300x300 - 1 sztuka (górny korytarz)http://i35.tinypic.com/2622zcp.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.11.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Ładne te Twoje lampy... takie mało ingierujące w wystrój... właściwie to wszystko do nich pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 11.11.2009 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 będą pomalowane na kolor ścian, więc mam nadzieję, że rzeczywiście będa mało ingerujące w wystrój - szczególnie te na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natka.sm 11.11.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 lampeczki bardzo ładne , ja też już chce wybierać lampeczki )) póki co to muszę się skupić na wykonawcy kuchni , kominka itp do Twoich dłubasi nie mogłam się dodzwonić tak są zajęci robotą u ciebie , a w czw pojawił sie u nas nasz stary klient który tez robi wykończeniówki , pojechał z nami na budowę pomierzył wszytsko i w pon da nam wycenę , facet jest na miejscu więc bez dojazdów i słyszałam o nim bardzo dobre opinie , więc mam nadzieję że równiez będę z niego i jego ekipy zadowolona tak jak ty z Twoich elektrycy już działają , za niedługo wchodzą od instalacji CO więc też coś tam się dzieje Iza a czy ty kominy impregnowałaś czymś ? kjuta ja również podniosłam tak jak i aspect ścianę kolankową i wyszło fajnie , Iza jej nie podnoisła ale jej ekipa tak się fajnie spisała że pokoje ma bardzo ładne , ja zaryzykowałam i jestem zadowolona pokoje są ogromne , nad garażem obniżyliśmy strop a w pokoju nad pokojem sypialnianym z łazienką usuneliśmy sćiankę za którą miał byc stryszek i wyszedł kolejny ogromny pokój , natomiast w kuchni będe mieć jedno okno i to jeszcze w łuku także już wkrótce będziesz mogła porównać i zdecydować sama tak się zastanawiam nad założeniem swojego dziennika żeby tu wiecznie u Izy w gościach nie siedzieć tylko nie wiem jak się za to zabrać ups a ja to sie znowu rozpisałam pzdr [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 11.11.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 dziekuje za odpowiedzi Lampki sa bardzo fajne, wiekszosc pomyslow na aranzacje wnetrza jest Wasza czy zcerpiecie inspiracje z forum? Natka Ty masz powiekszona Lawende czy te wersje mniejsza ? zastanow sie nad zalozeniem dziennika, bo i bedzie latwiej sie wpisywac i bedzie pamiatka dla Ciebie, a dla mnie i dla innych miejsce, skad mozna i czerpac pomysly i wymieniac sie widza oraz doswiadczeniem widze, ze ze Ślaska jestes, czy ewentualnie moglabym zajrzec do Twojej Lawendy przed budowa mojej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natka.sm 11.11.2009 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 hmmm chyba założyłam dziennik także zapraszam testujcie czy wszytsko dobrze działa a ja mam Lawende I czyli tą troszkę większą a na odwiedzinki zapraszam jasne skąd jesteś ? Natka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natka.sm 11.11.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 coś nie działa o matkoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 11.11.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 wczesniej mialas dobrze odsylal ok do dziennika ale nie odsylal do komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 11.11.2009 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 kjuta jak widać wszystko rzecz gustu zresztą nie ma jednego dobrego rozwiązania.. teraz już masz możliwość podglądnięcia wielu realizacji Lawend i zdecydowania co ci się podoba i co byś chciała mieć u siebie ja nie miałam możliwości odwiedzenia wybudowanej Lawendy i kombinowałam sama.. ale jestem zadowolona z efektu.. przynajmniej na razie oceń jaką wielkość domu potrzebujesz.. pamiętam, że aspect liczył, ze podniesienie ścianki kolankowej o jeden pustak zwiększa przestrzeć poddasza o 20mkw - to było w Lawendzie II, a więc w jedynce - jeszcze więcej.. a którą Lawendę chcesz wybudować? i gdzie domek powstanie? natuś fajnie, że założyłaś dziennik (idę go szukać), choć miło mi było gościć cię u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts