Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

skaba ja juz sama nie wiem, ktora Lawenda, bardzo mi sie podoba wizualnie i ten komin zewnetrzny (ktory na poczatku mnie odstraszyl ;) ) chce miec dla dzieciakow osobne pokoje, jedna sypialnie dla nas z lazienka wlasna, pokoj goscinny, ktory ewentualnie bylby pokojem dla mamy, gdyby potrzebowala pomocy, wiec tak mysle, zena dole oprocz salonu potrzebuje dwa pokoje plus lazienka dla gosci, na gorze zrobilabym pokoj za lazienka, nieco go poszerzylabym a z tego przejscia na strych wydzielilabym pralnie - widzialam juz takie rozwiazanie na innym forum i wydaje mi sie funkcjonalnne

jedynie mnie zastanawia, czy dzieci na jednym poziomie - poddaszu, a my na parterze to dobry pomysl hmm

patrzylam na Horyzoncie, jest jeszcze max lawenda ok 200 m powierzchni uzytkowej, mysle, ze cos wiecej bede myslala, jak bede miala dzialke, ta na ktora poluje jest zwezona z jednej strony, a nie wiem, z ktorej strony bede musiala miec wjazd i to w sumie przesadzi o wyborze :-D

podrzucam pomysł do przemyślenia.. tak mi na szybko przyszdł do głowy..

dół:

http://i34.tinypic.com/2eyzupz.jpg

pokój obrysowany na czerwono - powiększony pokój gościnno/mamowy :wink:; na fioletowo - pralnia - może być z wejściem z garażu lub od środka domu.. łazienkę przy sypialni można zostawić w miejscu, w którym jest w projekcie lub przerzucić ją na drugi koniec pokoju - jak wygodniej (taniej na pewno będzie nie ruszać jej z miejsca) :wink:

góra:

http://i33.tinypic.com/xfd9qq.jpg

dwa pokoje dla dzieciaków bez zmian.. trzeci pokój nad strychem - bawialnia lub pokój dla trzeciego szkraba.. no i teraz kilka możliwości ustawienia pozostałych pomieszczeń: to co na żółto - korytarz (tak ma Inez.. i z tego korytarza jest wejście do pokoju nad garażem).. ścianka na wprost na czerwono.. pozostała część - w całość daje ogrooooomny pokój - u nas ma 33mkw po podłodze.. można ewentualnie wydzielić kwadratowy pokoik i zostawić stryszek.. ewentualnie zostawić garderobę i zrobić pokój w kształcie odwróconej litery L.. możliwości sporo :D :D :D

wysłalam męża na budowę.. może co z tego będzie :wink:

a ja umyłam dzisiaj prysznic na dole i 4 brązowe kafle za grzejnikiem :lol: :lol: i zostałąm zawezwana do powrotu do domu :wink: siła wyższa - mieliśmy dziś casting na nową nianię.. bo poprzednia odleciała dzisiaj do Niemiec :cry: :cry: jestem dobrej myśli.. fajną kobitkę namierzyliśmy.. byle tylko u nas wytrwała :roll:

skaba szkoda, ze kobieta Ci nie podpasowala, mam nadzieje, ze juz niebawem znjadziesz odpowiednia kandydatke, ja juz dzieci mam troche starsze, ale jak najmlodsze choruje czasem musze wziac L4, co nie jest dobrze widziane w pracy

oo dopiero dojrzalam projekt :-D dziki wielkie, tak mniej wiecej planuje, z tym ze ta gora to chyba wychodzi ok 20 m, to ciut za duzo i podcielabym kawalek na to, aby korytarz do bawialni na garazu zwezic na pralnie ..a na dole moze zamiast pralni miejsce na meble ogrodowe i takie tam ? i tak troszeczke poszerzylabym lazienke na gorze

czy ta lazienka na dole 5 m, to jest duza ? srednia czy mala ?

ale dlaczego :cry: :cry: :cry: Słońce możesz mi powiedzieć czy te lampki to w takich cenach jak na stronce co na nich pisze kupiłaś czy taniej bo mówiłaś że super cena :oops:

za wszystkie 8 dałam 400zł.. ale będę się cieszyć jak je dostanę i obmacam.. bo nie wiem jak z jakością.. ale różnica w cenie ogromna, więc zaryzykowałam.. no te podójne szybki mi były potrzebne..

ooooooooooooooooooooooooooooooo Skabusia nooooooooooooooo to Ty sprawdzaj jakość bo mnie koncepcyjnie taki kwadracik przypasował małżon jękną drogie to będzie spojrzałam na tą stronkę myślę cholera rację miał :roll: a Ty mi mówisz że tak mniam cena może być :D

kjuta nie nie- kobietka mi jak na razie pasuje.. zobaczymy co będzie w poniedziałek, bo wtedy zostanie z dzieciakami..

zaraz odpowiem na pytania jeno ułoże do snu starszaka :wink:

wysłąłąm męża po raz drugi.. trochę musiałam mu obiecać, bo specjalnie chętny nie był.. ale czego się ie robi dla koleżanek z forum :lol: :lol: :lol:

Skabuniu nie szukaj bo narazie klapa nie umiem tych linkow prawidłowo powklejać wcześniej się śpieszyłam i tego nie poprawiłam a teraz jestempod wrażeniem filmu 2012 i chyba też nie dam rady , jak wszystko naprawie to pokaże tylko czy sobie poradze wydaje się to bardziej skompliowane niż myślałam :roll: a jeśli chodzi o opiekunki to życze powodzenia w szukaniu sama wiem jaki jest z tym problem , dwie pierwsze dzieczyny miałą super a teraz się borykam ze znalezieniem kolejnej fajnej i nici

a korzystasz z niani.pl ?

kjuta czy dobrze zrozumiałam, że chcesz korytarz do bawialni zwęzić? - czyli tą część zaznaczoną na żółto? jeśli tak to nic z tego.. jeżeli zostawisz korytarz tak, żeby wstawić normalnej wysokości drzwi to niewiele ci z tego korytarza zostanie.. jesli chodzi o łazienke na górze to ja ją mam bardzo delikatnie zmienioną, ale dzisiaj wreszcie mogłam się przekonać, że rzeczywiście nie jest taka mała jaką mi się cały czas wydawała :D z powodzeniem stanęła tam kabina prysznicowa, umywalka na sporym blacie, kibelek i znacznych rozmiarów wanna (Koło Furora).. z kolei w łazience na dole mam całkiem dużą kabinę, umywalke i kibelek.. na te sprzęty miejsca jest wystarczająco - gdyby trzeba było coś więcej to już troszkę problem - no chyba, ze wtedy mniejsza kabina (np. 80x80)

natka nianię już znalazłam - trzymaj kciuki, zeby się sprawdziła.. z dwóch pierwszych byłam baaardzo zadowolona.. mam nadzieję, że ta będzie ostatnia.. :roll: a dziennik znalazłam! :D

wusia ty to masz dobre pomysły!! :D :lol: :lol:

aniu poszło na PW

kjuta zazwyczaj niania ma być tylko z Mary, bo synio jest w tym czasie w przedszkolu.. ale w praktyce wygląda to tak, że często siedziała z dwójką, bo albo młody był chory.. albo ja nie mogłam go odebrać, więc mąż przywoził go przed pracą.. albo synio się za nianią stęsknił i chciał się z nią pobawić.. no i całe wakacje też miała dwójkę do zabawy :D u mnie na L4 to małżon chodzi - ma taką pracę, że nikt nie marudzi jak go nie ma :wink: dobry tej mój ślubny.. ale do KFC to chyba by nie pojechał :wink: :wink: :wink:

co do lampek to: te półksiężyce będa w salonie (zaraz wrzucę zdjęcia do galerii i tam widać paski i wystające z nich kabelki.. dwa będą bez paska - na panelu obok kominka), rynienka i plafon będą na górnym korytarzu