Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam gładki stiuk - pod światło widać tylko delikatne przetarcia, a sztruksik to moim zdaniem rodzaj tynku strukturalnego, więc to całkiem co innego.

Monia no to masz pecha z tym kafelkarzem... :( :roll:

A skoro tak dużo wyszło za ten kamień, to może daj go troszkę mniej i dodaj do tego właśnie jakiś tynk...?!

hej hej! woow ile ludziów do mnie zajrzało :D :D :D

ja tylko na sekundę, bo dzisiaj wywozimy dzieci do rodziców - jutro mam wolne i idę walczyć z kurzem na budowie :wink: :wink:

jesli chodzi o tynk to połozyłam standardową dostępną w Castoramie Alpinę - kupiłam białą, a potem malowałam ją Gorzką Czekoladą.. na to miała iść lazura z Alpiny, która w zamyśle miała dać tylko lekki połysk.. okazało się, że nie daje połysku tylko znacznie rozjaśnia kolor :roll: miałam jechać po werniks czy coś w tym rodzaju, ale powiem nieskromnie, że bardzo mi się podoba kominek w tej czekoladzie.. jest w dodtyku jakby aksamitny i przez to tworzy wrażenie przytulności i boję się tego zepsuć. dlatego postanowiłam już niczym tego nie pokrywać - najwyżej się co jakis czas pomaluje na nowo :wink:

ciesze się, że kolorki sie podobają :D i zapraszam na oględziny nazywo, bo o niebo lepiej to wygląda :D

kasia schody ładne? ba! przyjedź - dam ci pomacać :D :D :D :D jeszcze raz dziękuję :wink:

marta na co ci strukturka? przy takich pięknych kaflach? :o

bo sa osadzone za gleboko i nie da sie wykonczyc na styku z kaflami i kombinuje albo strukture albo jakas ramke z blachy malowanej na czarno albo jakas ramka z kafli czarnych

skaba schody bardzo mi sie podobaja, co masz u gory szklo ? - pelne zabezpieczenie ? przy dzieciach i ich pomyslach mam schize w temacie bezpieczenstwa

ta smaczna czekolada na scianach to efekt 3 warstw ? jeju jeszcze wiele przede mna, cale zycie czlowiek sie uczy :D efekt ladny, pewnie w realu jeszcze inaczej, piekniej sie reprezentuje :D

Skabuniu podsyłam panele, o których wspominałam Ci ostatnio na budowie.

Jak nie masz pomysłu na ściankę w sypialni, to zobacz sobie, bo to dość fajne rozwiązanie:

http://fabrykaform.pl/salon_panele_dekoracyjne-k313_667.html

http://fabrykaform.pl/images/koziol/1122all_3.jpg

http://fabrykaform.pl/images/koziol/1117all_1.jpg

Myślę, że przy odpowiednim oświetleniu będzie to dawało ciekawe refleksy na tylnej ścianie! 8)

marysiu panele wyglądają super! musze się temu bliżej przyjrzeć :D bardzo ci dziękuję za podrzucenie pomysłu, bo jakoś nie miałam koncepcji na ta ściankę.. dzieki! :D ~

aspect jeszcze chwilka i zapraszam z rodzinka na kawę :D

wusia dzień mi się rozsypał, bo dzieciaki chorują do nowa i po ciężkiej nocy nie miałam siły się podnieść, a potem wizyta u lekarza i w końcu na budowie wylądowałam dopiero o 17tej :cry:

kjuta na schodach u góry będe miała szkło (zamówione - czekam aż przywiozą).. też męczyłam ich o temat bezpieczeństwa.. mam nadzieję, że się sprawdzi.. a czekoladka jest malowana 2krotkie.. ale juz po pierwszym razie kolorek był ładny i gdyby nie poprawki to mogłoby tak zostać..

mało dziś wypucowałam, bo byłam tylko 3 godzinki, ale moje płytki lerablowe zmieniły zupełnie kolor :D :D nie spodziewałam się, że taka będzie różnica - szczególnie jeśli chodzi o dekory.. wreszcie mi się podobają :wink: