Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

nie o szerokosc i dlugosc dzialki, a np kat nachylenia dachu itd, czy w warunkach moze byc narzucony dach np dwuspadowy ?

skaba a co to za dziura pod oknem w podlodze ? myslalam, ze masz wentylacje mechaniczna ... hmm..

to grzejniki kanalowe ? co Was przekonalo do takiego rozwiazania ?

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A to o to chodzi w tym wiatrolapie :) Ja tam jakas dziure widzialm w sciance a to ma byc lustro.Skabus napisalas u Efilki ze przerabiali Ci rynne-mozesz pokazac fote jak to teraz wyglada i czy ta rynna byla od frontu?Ja jeszcze biore pod uwage wersje puszczenia jej po slupie ale pod warunkiem ze wtedy zaslonie ja styropianem i tynkiem.Mam tez w zwiazku z tym pytanko do marioJakiich wymiarow mialas wylane slupy ( u mnie jest 19cmx19 cm) i ile pozniej dalas na nie styro?W projekcie jest 5 cm ale gdybym ukrywala rynne musialabym dac grubiej i boje sie ze slup wtedy wyjdzie zbyt masywny.Bardzo prosze jesli tu zagladniesz o odpowiedz :)

znalazłam w dzienniku: tak zrobili mi Józki:

http://i31.tinypic.com/290wgly.jpg

a teraz leci po ścianie garażu - widać miejsce:

http://i37.tinypic.com/34etdhj.jpg

szczerze mówiąc mnie te rynny w ogóle nie przeszkadzają.. mają być i już.. czasem funkcjonalność ważniejsza (tak jak pisała efi)

Skaba,

coraz ładniej, coraz więcej zrobione :D :D :D

Aż chce się te fotki oglądać i oglądać :lol:

Czy mogłabyś pokazać podłogę w salonie w całości - chodzi mi o zamysł linii płytek i parkietu. Myślałam właśnie o czymś podobnym pod oknami. Ale nie widzę tego globalnie :wink:

dobry wieczór

Skabuś wielkie dzieki za fotki specjalne bardzo ładnie wygląda ten kinkiecik nie żebym marudziła tylko ja o kwadratowej myślałam :lol: patrzyłam ale ta aukcja zakończona i sprzedawca nie miał żadnych produktów wystawionych :( ale ja go przypilnuję 8) :lol:

wreszcie się do pracy fotografa przyłożyłaś :lol: :lol: :lol: parkiet czym wykańczałaś :D

wusia ejjj no kobitko.. przecież pisałam, że ja u niego zamawiałam takie śmakie i owakie.. podałam link do aukcji, bo tam on wymienia jakie robi i w jakich wymiarach.. a mail podany jest po to, że wybierasz co ci pasuje i do niego piszesz.. ja tych zakupów nie robiłam przez allegro, bo co innego kupić jeden czy dwa kinkiety, a co innego 8 róznych lamp na raz.. cena inna przede wszystkim :wink: nie wiem, jaka lampeczka ci się marzy - generalnie pokazuję ci sposób wykonania i tyle..

Skabunia no teraz dojrzalam ze jest tam lustro :wink: Dzieki za fotki rynien-wyglada na to ze oni po prostu zmienili Ci ich umiejscowienie (na lepsze oczywiscie)

Ja tez wlasnie szukam dla swojej lepszego miejsca bo to ze musi byc przyjelam juz do wiadomosci (nie jestem przekonana ale wkoncu to nie ja jestem specem)

Chcialam Cie jeszcze zapytac o podbitke.Przegladalam fotki i nigdzie tego nie widze"czy przed montazem podbitki ocieplaliscie fragment muru ktory jest schowany pod nia? Widze tez ze mialas juz przygotowane otwory na oswietlenie czyli w srodku domu byla rozprowadzona elektryka?

Namawiaja mnie na zrobienie od razu podbitki dachowej (aby dach czasem przez zime nie uciekl :wink: ) ale nie mam ani instalacji elektrycznej w domku czyli tez nie jestemw stanie wyprowadzic jej pod osietlenie podbitki ani ekipy ktora ewentualnie ocieplilaby "gore" scian w domku.Nie wiem czy nie podarowac sobie tego pospiechu i nie zrobic wszystkiego spokojnie w lecie :roll:

kakusku tak - zmienili położenie rynny i porobili inaczej spadki.. no i tyle :wink:

wuśka napisz do pana o swoich marzeniach.. możesz od razu na tej aukcji wyczytać, czy takie w ogóle robi.. niech ci wyceni i będziesz wiedziała co i jak (bąknij, że to ode mnie) :D ja mam kwadratowy, ale plafon i prostokatna rynienke.. jeszcze zapakowane.. :wink: