Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Kasia dzieki tak wlasnie robilam wczesniej tylko ze wczorajszy post po napisaniu przez kogos nastepnych nagle nie mial u gory tego znaczka ZMIEN Teraz sprawdzilam i znow sie pokazalo wiec sobie poradzilam (a moze ja juz slepa jestem i niewidze :roll: :) )

Skabus z ta reklamacja to moze byc roznie.Kiedys otrzymalam paczke ktora byla otwarta i na nic nie zdaly sie reklamacje :roll: Moze to tez zalezy od uprzejmosci Pan w okienku?

Pytalam Cie wczesniej o sprawe podbitki-musze miec wyprowadzony prad przed jej montazem czy moge to robic pozniej wywiercajac otwory i jakos przepychac kabelki?

No wlasnie wolalabym robic pozniej czyli przy ocieplaniu domu i po elektryce ale mi gadaja ze powinnam teraz zamknac ta przestrzen bo raz ze folia bedzie zbyt dlugo wystawiona na promienie UV a dwa ze mi dach porwie przy wiekszych wiatrach :wink: Obecnie to wiecej klopotow bo nie mam jeszcze nikogo to ocieplenia a elektryka tez wolalabym wpuscic po zamontowaniu okien czyli po Nowym Roku.

szczerze mówiąc trochę dziwne to tłumaczenie... folia?? a gdzie tam folię widac skoro cały dach dachówką przykryty.. ale może ja tego nie zauważyłam, bo Józki od razu podbitkę machnęli.. z tymi wiatrami to róznie bywa, ale żeby tak od razu dach miał odfrunąć.. przecież to jednak musiałby być dość konkretny podmuch :roll:

Skabus niestety maja ciut racji bo folia jest narazona nie tylko na promieniowanie bezposrednie ale np na swiatlo odbijajace sie od podloza (sniegu) Na stronach producenta pisze ze powinno sie ja zaslonic z kazdej strony do 4 msc ale wiadomo ze w praktyce zadko kto od razu ociepla ,tynkuje i robi podbitke.Skoro Tobie Jozki od razu robili podbitke to pewnie tez ocieplali ten kawalek muru?