Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

na wusie zawsze można liczyć :) dziękuję ci za wytrwałość w zaglądaniu do mnie.. no niestety.. u mnie nic się specjalnego nie dzieje, więc nie bardzo mam o czym pisać..

dobra.. pochwalę się.. zbiliśmy piaskownicę dla dzieciaków :) jak na razie wygląda paskudnie ;) ale mąż zapewnia, że nabierze ona również walorów estetycznych :)

na wusie zawsze można liczyć :) dziękuję ci za wytrwałość w zaglądaniu do mnie.. no niestety.. u mnie nic się specjalnego nie dzieje, więc nie bardzo mam o czym pisać..

dobra.. pochwalę się.. zbiliśmy piaskownicę dla dzieciaków :) jak na razie wygląda paskudnie ;) ale mąż zapewnia, że nabierze ona również walorów estetycznych :)

No widzisz!:D Zawsze do przodu! Nie mylić z "do piachu" ;)

Zostawiam ślad, że też zaglądam:D

No to pięknie - dzieciaczki pewnie przeszczęśliwe!;)

Jeszcze jakaś huśtaweczka, zjeżdżalnia i będą miały swój raj na ziemi!:yes::)

Pozdrawiam Skabuniu!

rasiu cieszę się, że zaglądasz :)

marysiu moim marzeniem zawsze był drewniany domek i taki właśnie chciałabym maluchom sprawić :) muszę tylko upolować odpowiedni.. huśtawkę póki co mają na strychu - można ją wykorzystać niezależnie od pogody:) a czy mogę cię podpytać, gdzie kupowałaś swój zestaw ogrodowy dla dziewczynek?

wusiu z psem pasterskim mam same pozytywne skojarzenia :)

witam, witam i o zdrówko pytam :)

dawno do was nie zaglądałam ,teraz częściej jak mam czas to przesiaduje na forum baby boom , u nas na budowie cały czas coś się dzieje , niestety na przeprowadzke przed porodem już wiem że nie mam szans , szkodaaa ale już się z tym pogodziłam, wiem że to było nierealne ,ale ta tzw NADZIEJA umiera ostatnia :) więc tak po ciuchutku sobie marzyłam, ciężko mi się buduje będąc w ciąży , a teraz tymbardziej że od 4 tyg jestem zmuszona leżeć, żeby nie urodzić wcześniej(i tak dobrze że leże w domu, a nie w szpitalu ) ta moja wcześniejsza aktywność teraz wyszła , zapracowałam sobie sama na to , buuu

SKABA podglądam sobie wasz domeczek i naprawde fajnie wam to wszystko wyszło !!!

a czy są gdzieś dostępne jakieś foteczki od kakusek ?mam sentyment do jej domku ,długo długo chciałam budować domek z którego powstał jej projekt domku : wiem że czasami korzystała z forum koleżanek

pozdrawiam

witaj natka :)

czy ja ci już miałam okazję pogratulować nowego potomka? wstyd się przyznać, ale nie pamiętam, więc na wszelki wypadek GRATULUJĘ! :) dbaj o siebie i maleństwo - lezenie ci nie zaszkodzi, a warto wystopować i zebrac siły :) chociaż pewnie na budowę cię ciagnie ;) a który to już tydzień? (ja też jestem bywalcem baby boom :) )

a na jakim etapie wykańczania teraz jesteście? dużo jeszcze zostało?

kakusek nam się gdzies zapodziała.. dawno jej fotek nie widziałam :(

Cześć dziewczyny-ale sie wstrzeliłam:D Zagladam czasem na FM ale coraz mniej sie udzielam bo brak czasu na pisanie.Zreszta dopadła mnie jakaś straszna obojetność .Juz wiem ze w najbliższym czasie nie ma szans na wprowadzenie sie do nowego domku wiec i zapał opadł.Coś tam prubujemy działać ale idzie to bardzo wolno.Obecnie mamy zamontowane okna dachowe i może (jak sie dogadamy) wejdzie elektryk.W wakacje chcialam zrobic tynki i jeżeli uda sie ocieplic chudziak poczatkiem wrzesnia wylac jastrych.Jak widać tempo oszałamiajace :oops: Niestety nie dam rady przeskoczyć niektórych tematów zwlaszcza ze nadal borykam sie z ta budowa sama (mąż czeka tylko na gotową liste )

Chyba zawaliłam troche z hydraulika bo mamy rozłożone już rury do wody i kanalizachi i teraz jest problem pożadnie zaizolować chudziak.Papy termozgrzewalnej raczej nie bede mogła tam rozłożyć (ryzyko przypalenia rurek) a i folie bede chyba musiała połozyc już na te rury bo te od kanalizacji są przyczepiane klamrami do chudziaka.Chcialam troche przyspieszyć sprawy budowlane i przedobrzyłam :bash:

Dzisiaj chciałam ustalić ze ślubnym ulokowanie kolumn w salonie ale znów nie doszliśmy do porozumienia bo on upiera sie przy kolumnach z przodu i tyłu a ja chcialabym aby byly jak najmniej widoczne (czyt te z tyłu aut ;)) Chyba musze podpytac Efi jak rozwiazała kwestie nagłosnienia w salonie bo u niej tylko nad Tv widac kolumny:-?

Skaba czy ja Ci sie już przyznawałam że zgapiłam pomysl zawieszenia 2 kinkietów z cleoni w pionie?Jeśli nie to przyznaje sie bez bicia ze tak własnie zaplanowałam sobie zawiesznie konkietów nad schodami:yes:

Natka na kiedy masz termin ?Wiesz już czy bedzie dziewczynka czy chłopczyl?Nic sie nie martw że przeprowadzcka sie troche opózni-bedziesz miała dłuze czyste ściany w domku ;)

Witajcie ponownie

tak Skaba gratulowałaś ale dzięki raz jeszcze , na jakim etapie jesteśmy , hmmm może jutro zrobie aktualne fotki i sama zobaczysz ,

Kakusek powiadasz że obojętność cie dopadła hmmm, oby tylko ten jeden raz ja już takih stanów miałam kilka , a najgorzej było przy wybieraniu płytek do łazienek , i nie wiem co mi z tego wyjdzie , jak na poukładanie wszystkiego co na zewnątrz domu poświęciłam wiele czasu , siły to tak na środek to masakra, jakaś , ale zwalam to na ciąże , no nic za 3, 4 lata pewnie mnie czeka remont gruntowny :)))

teraz mam 30hbd, a

ja mam termin na ok 29/07 ale pokroją mnie wcześniej jak tylko dzidzia osiągnie 3 kg wagi , teraz ma już 1,8 a ja nawet nie wspomne o ile więcej ,ale przy Oliwii to juz byałm na końcu ciąży z taką wagą i trochę to przeżywam ale mam apetyt okropny i stąd mi kg przybywają dość szybko a i ruchu mam zdecydowanie mniej , a co będzie mmmm ...

KINDER NIESPODZIANKA będzie :)

tak jak udało mi się wytrwać przy Oliwi tak teraz też wytrwałam i nie wiem co tam siedzi w środku choć zaczynam się domyślać po kopniakach :), dziewczynki tak nie mogą kopać przynajmniej Oliwka tak mocno nie bila , no ale jeszcze jakies 8 tyg i się dowiemy :)

kakusek główka do góry , ta obojętność minie pewnie wkrótce życze oby jak najszybciej , może jak troche więcej słońc do nas zawita bo przy takiej pogodzie to ni dziwnego że się tak dzieje

pozdrawiam

obiecuje wkleic w tym tyg jakies fotki

a moge tutaj ? do swojego dziennika to nawet juz hasla chyba nie pamietam

Edytowane przez Natka.sm

Ja Ci pozwalam:yes:;) bo sama jestem ciekawa kolejnej Lawendy (to moja pierwsza miłość)

Co do tycia to sie nie przejmuj ja podczas drugiej ciaży przytyłam 30 kilo.Gino co 4 tyg nie mogł wyjść z podziwu jak stawałam na wadze:lol2: Jestem natomiast pełna podziwu ze wytrzymujesz z tą niewiedzą odnośnie płci.Ja mojego molestowałam juz chyba w 15 tyg;) tak że jak już zobaczył "sikawke" to bał mi sie powiedzieć bo wiedział że jestem napalona na dziewczynke :D(chciałam mieć parke).

Mam nadzieje że faktycznie ta obojętność budowlana szybko mi minie i wezme się za dalsze planowanie.Dzisiaj nawet zrobiłam mały kroczek na przód i kupiłam oprawy na schody :wave: Takie zakupy to już troche bardziej cieszą a nie tylko cement ,folia, piasek:D

ooo widzisz! dobre pomysły ci po głowie chodzą wusiu :)

moje drogie panie.. staram sie zaglądać, ale moje maluchy ostatnio bardzo wytrzymałe są i zazwyczaj usypiam razem z nimi.. do tego próbuję jeszcze zrobić na raz 1000 rzeczy przed wyjazdem no i czasu brak..

kakusku też przechodziłam takie stany obojętności.. niestety.. efekty tego są, bo odpuszczałam niektóre tematy i teraz widać (a przynajmniej ja widzę), co jest odpuszczone.. ale co tam! najważniejsze, że jesteśmy u siebie.. najwyżej się zrobi mały remoncik ;) odpocznij troszkę i do dzieła! małymi kroczkami to małymi - ważne, że do przodu!

ciesze się, że ktoś ode mnie mógł coś "zgapić" :) :) :)

natuś to już masz bliziutko :) ja też od 30tc miałam leżeć.. nie bardzo mi to wychodziło ;)

no i gdzie te fotki? pozwolenie było, a fotek brak! teraz to już chyba trzeba nie prośbę, a polecenie wystosować :)