Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

no toście się odnalazły po latach :lol: :lol: :lol: :lol:

nawet ja w tym dramacie dostałam rólkę :wink: :lol:

mario - a ta ekipa to będzie miała na wiosne jakiś wolny termin? :wink: tynkarzy namierzyłam takich co to cw też robią. tylko bym chciała z Twoja ekipą cene porównać (niestety już nie wiem ile brali ci Twoi)

skabuniu

jak Ci się udało w ramach SSO zrobić podbitkę? :roll: mi chcą robić na końcu :roll:

Skaba najważniejsze, że w końcu zakumałyśmy obie o kogo chodzi, hehe :lol: :lol:

Efilko i pomyśleć, że to na Twoich "włościach" się odnalazłyśmy, hehe

Co do ekipy to są to Panowie dwaj, którzy są spod Rzeszowa i wykańczali domek naszym znajomym... Zrobili to bardzo ładnie, dlatego ściągnęliśmy ich do nas! :wink: Mogę zapytać czy będą chcieli zostać na Śląsku dłużej...?! :roll:

A jeśli chodzi o tynki to dobrze, że znalazłaś sobie sprawdzoną ekipę, bo Ci nasi owszem robili bardzo ładnie, ale baaaardzo powoli... A Twój domek to chyba by pół roku tynkowali, że przeprowadzka na Święta Bożego Narodzenia byłyba zagrożona... :roll:

A co do cen to brali za robociznę 16zł za m2, a my kupowaliśmy materiał.

Zmykam śpiu, papa

cześć.

Skaba, 9 stów da się przełknąć rozpatrując koszta całej inwestycji, z drugiej jednak strony o każdym nieprzewidzianym wydatku mozna w ten sposób powiedzieć i okazuje sie, że w momencie wprowadzenia tych wydatków co to znikają na tle całości kosztów jest bardzo bardzo dużo tak więc rozumiem.

Niech ja dobrze sobie zdam sprawę z pewnych rzeczy. Ty w ramach SSO masz wylewki i podbitkę a w dodatku schody w środku? To wynika z umowy? Mi Witek w ramach swojej pracy wykonał:

- ławy fundamentowe i fundament

- ściany zewnętrzne i wewnętrzne

- strop

- schody zewnętrzne

- ściany szczytowe i kominy

- więźbę i KONIEC!!

Czy ja moge prosić koszt robocizny Twoich górali na prv? Chciałbym to porównać z naszymi realiami.

dzień dobry

efilko to nie tak pół to pół jedna bierze od pasa w górę dróga od pasa w dół no chya że tniemy w drugą stronę :D :wink:

dandi zanim skabusia to ja Ci powiem bo mamy tą samą ekipę :wink: ja w kosztorysie nie mam podbitki tylko :roll: ale od fundamentu po dach łącznie z pokryciem schody wewnętrzne zewnetrzne ściany działowe tarasy kominy w całości - generalnie dom postawiony gotowy do kładzenia instalacji tynków wylewek i wstawiania okien na dole bo dachowe to też oni, aha no i oczywiście chudziak i rozłożenie kanalizy przed chudziakiem też ekipa robi :D orynnowanie i obróbki blacharskie - tyle pamiętam :wink:

dandi zanim skabusia to ja Ci powiem bo mamy tą samą ekipę :wink: ja w kosztorysie nie mam podbitki tylko :roll: ale od fundamentu po dach łącznie z pokryciem schody wewnętrzne zewnetrzne ściany działowe tarasy kominy w całości - generalnie dom postawiony gotowy do kładzenia instalacji tynków wylewek i wstawiania okien na dole bo dachowe to też oni, aha no i oczywiście chudziak i rozłożenie kanalizy przed chudziakiem też ekipa robi :D orynnowanie i obróbki blacharskie - tyle pamiętam :wink:

czy ja cenę za to mogę na prv poprosić?