Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

cześć skabuniu wróciłam wreszcie :( o i jak teraz czytam to widzę że ktoś mi chciał kuku zrobić ale zdążyłam w ostatniej chwili :wink: ulżyło mi normalnie jeśli chodzi o ekipę jak tylko wrócą do Ciebie to i ja się pojawię :wink: ależ normalnie nachalnie się wpraszam :oops:

aspect dzięki za życzenia Ty też na pewno znajdziesz dobrą ekipkę

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ładna dachoweczka :) no i warto bylo poczekac dwa miesiace-kurcze niezle pojechali z promocja-miałas nosa :wink:

Szkoda ze p.Jozek taki rozchwytywany(nawet juz do niego nie dzwonie skoro ma napiete terminy na miejscu) ale z drugiej strony co sie dziwic-po fotkach widac ze pozadny fachman no i inwestorka niezla reklame mu zrobila :D

Skaba jak tam poszukiwania klinkieru-masz juz ta cegle z glowy?

skabuniu a tak pół na pół ja w domu z Piotrusiem Marcin dalej w szpitalu Piotrusiowi zbili parametry zapalne ale nie wiedzą co Mu było a co do Marcina to pani doktor kazała przyjść jutro bo będą mieli badania kontrolne to mi coś powie :( już mi sił brak

Cześć :)

a jednak dachóweczka z tej najdroższej wyceny :) rewelacyjna :)

Rozmawialem dzisiaj z Panem Józefem i przyszły rok juz mają zajęty. Tak to jest jak się czeka tydzień zamiast dzwonić :( Ale przynajmniej wiem kto mnie ubiegł :) Wu powodzenia :)

hej hej :D tak tak stanęło na Creatonie :D z tym, że w lipcu jest 15%rabatu na tą dachówkę i ostatecznie zapłaciliśmy za nią 31500zł (w sumie, czyli razem z wszystkimi akcesoriami niezbędnymi do jej położenia), a Robena miałam wycenionego na 28tyszł (no może jeszcze ze 3% byśmy wywalczyli), więc różnica znacząco stopniała (w maju było za Creatona 38,5tys., a w czerwcu prawie 35tys) :D mam nadzieję, że będziemy zadowoleni :D

szkoda, ze nie udało się złapać pana Józefa, bo on już jest zaprawiony w lawnedowym boju :D no tak wu zadziałała szybko :D

trzymam kciuki za owocne poszukiwania :D a jak wypadły twoje wyceny?

wycen jeszcze nie mam. To na przyszły rok więc wszyscy maja czas. Teraz jest ładna pogoda więc buduję a nie licza :)

skabuniu a tak pół na pół ja w domu z Piotrusiem Marcin dalej w szpitalu Piotrusiowi zbili parametry zapalne ale nie wiedzą co Mu było a co do Marcina to pani doktor kazała przyjść jutro bo będą mieli badania kontrolne to mi coś powie :( już mi sił brak

ojojoj.. nieciekawie.. :cry: wracajcie szybciutko do zdrowia, bo trzeba się za przygotowania do budowy brać :D dużo siły dla ciebie i zdrówka dla Piotrusia i dla męża :D

no skabuniu przygotowania do budowy to cały czas - co zresztą widać po wygranej w konkursie na ekipę :wink: tyle że wzystko na mojej głowie projekt przyłącza wody sie uzgadnia, pozwolenie powinno być do tygodnia, potem powalczę z energetyką o prąd, badam grunt pod wentylację wiec ja się nie nudze :wink: ale działeczka cały czas nie ogrodzona słupki i siatka leżą a jeszcze malować muszę :( skąd czasu nabrać :evil:

Skaba no to masz juz z glowy :wink: Ładna ta cegla.Nie jest wprawdzie piaskowa ale te mi sie podba bo nie ma takiego intensywnego oczowalnego koloru :wink:

Ja swiruje z projektem-juz sama nie wiem jaki dom chce budowac.Dzisiaj jestem na etapie ze nic nie chce stawiac-moze jutro mi przejdzie i znow "pokocham" swoj projekt :wink:

Skaba no to masz juz z glowy :wink: Ładna ta cegla.Nie jest wprawdzie piaskowa ale te mi sie podba bo nie ma takiego intensywnego oczowalnego koloru :wink:

Ja swiruje z projektem-juz sama nie wiem jaki dom chce budowac.Dzisiaj jestem na etapie ze nic nie chce stawiac-moze jutro mi przejdzie i znow "pokocham" swoj projekt :wink:

wreszcie :D oj ile ja cegieł przerzuciłam w poszukiwaniu piaskowych :o oczywiście kroluje Sachara (którą zresztą mam zaleconą w projekcie :-?) a jak juz trafiłam na coś akceptowalnego to albo niedostępne... będzie za 2 miesiące, albo jest, ale po 4,1zł :evil: tym sposobem wybór znacznie się zawęził.. ale jestem zadowolona :D (najbardziej to chyba z tego, że już załatwione :D )

a co do zniechęcenia do budowy to ja też tak miałam.. zresztą co jakiś czas to wraca, ale jak widze nasze mury i wyobrażam sobie jak to będzie jak w końcu wyprowadzimy sie z naszego M-4 na 4 piętrze to od razu nabieram ochoty :D głowa do góry!!

noooooo trochę sporo ale muszę się przyzwyczajać bo dopiero początek :wink: ładna ta Twoja cegiełka chyba się zakradnę na żywo pooglądać :wink: skabuniu kiedy Twoja ekipa wraca do Ciebie bo muszę podręczyć Pana Józefa :D

kaktusku - wybacz skabuniu że u Ciebie - ja średnio raz na tydzień stwierdzam że mam to wszystko gdzieś i nie buduję :wink: ale jak pomyślę o własnej piaskownicy dla synka gdzie Mu żadne psy sikać nie pędą a pijani pluć, o huśtawce z której Go nikt nie przegoni no i o braku ryzyka, że starsi chłopcy grając w piłke urwą Mu piłką głowę - no i o zimnym pićku po pracy na własnym tarasie dla mnie :wink: to mi od razu entuzjazm do budowania wraca

noooooo trochę sporo ale muszę się przyzwyczajać bo dopiero początek :wink: ładna ta Twoja cegiełka chyba się zakradnę na żywo pooglądać :wink: skabuniu kiedy Twoja ekipa wraca do Ciebie bo muszę podręczyć Pana Józefa :D

kaktusku - wybacz skabuniu że u Ciebie - ja średnio raz na tydzień stwierdzam że mam to wszystko gdzieś i nie buduję :wink: ale jak pomyślę o własnej piaskownicy dla synka gdzie Mu żadne psy sikać nie pędą a pijani pluć, o huśtawce z której Go nikt nie przegoni no i o braku ryzyka, że starsi chłopcy grając w piłke urwą Mu piłką głowę - no i o zimnym pićku po pracy na własnym tarasie dla mnie :wink: to mi od razu entuzjazm do budowania wraca

ekipa ma wrócić około 21.07 - jak przyjdą to dam znać :D

a perspektywa własnej piaskownicy dla synia była główną inspiracją naszych działań :D mieliśmy w planach kupić działkę na piaskownice i altankę i tyle, ale jak zobaczyliśmy tyle niezagospodarowanej przestrzeni :roll: no i to zimne piwko na tarasie.. :roll: :roll: :roll: zresztą plany też były takie, że na zimę robimy przestój, ale jak dotknęłam własnych ścian to już nie mogę się doczekać kiedy w nich zamieszkam :roll:

no zwłaszcza to piwko :wink: to normalne że jak już sciany stanęły to chciałabyś się od razu wprowadzić ja dzisiaj zobaczyłam stół i krzesła i stwierdziłam że pasowałby mi do mojej przyszłej kuchni :D - to jest dopiero paranoja :wink:

kolejny przejaw paranoi - wczoraj znalazłam idealne drzwi do łazienek pokoi i tak dalej :wink:

skabunia co z tą kawką?? :D

wu wrzucaj mi tu te swoje pomysły to może i mnie zainspirują :D a inspiracje potrzebne, bo już niby od dawna wiem co i jak ma wyglądać, ale jak przychodzi do zakupu to pojawiają się schody.. to nie takie, to za drogie, to nie ma koloru, to nie wejdzie, a tamto za małe :evil: dobrze, że mam cierpliwego męża :D :D :D

o kaweczce - na PW :D

poczytałam o kaweczce odpisałam :D a z inspiracjami to jest tak, że ja już tak mam że jak mam cos kupić to jak to mówi mój mąż lecę biegiem po stoiskach aż nie zobaczę czegoś co mnie wmuruje w ziemię :wink: tak było ze stołem - prosty ciemny (znaczy odcień wenge) i do tego krzesła też proste ciemne tylko z niewielką wstawką tapicerki w kolorze kości słoniowej chodziłam wkoło i głaskałam a drzwi to wczoraj w Castoramie też ciemne (wenge) łączone z mlecznym szkłem niedrogie ale dla mnie piękne no zakochałam się tak jak i w płytkach na schody - taki mam póki co koncept jasne z ciemnym - teraz też tak mam tylko kolorystyka odcieni nieco inna jeszcze dziury w ziemi nie ma a ja planuję wystrój wnętrza :( chyba też mam coś z głową :oops: nawet na pewno