Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

le rable zobaczymy na pewno bo są w jednym z najwiekszych skupisk sklepow łazienkowych województwie wiec tam nie pojechac to jakby nigdzie nie być :wink:

ja proponuje:

sanimex - rozdzień (choć zostawiłabym go na koniec - jak czasu starczy bo tam mały wybór jest a przynajmniej nam jakoś nie przypadł do gustu)

trzy sklepy w TTW

rawa

dagma w agacie

i sklep vis-a-vis z reflexem

co Wy na to?

kolejność obojętna

jeśli anji się uda do nas dotrzeć (spróbowało by się jej nie udać) to proponuję jednak się spotkać pod rawą - o tyle sensowniej że z A4 najbliżej. no i można spokojnie samochody zostawić bo to przyjemny parking i nie pada.

myślałam też o agacie ale potem trudniej by było się do rawy wrócić.

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Od jakiegos czasu slędzę Wasz dziennik, bardzo fajny dom i solidnie i bardzo porządnie budowany :wink: . Gratulacje! Mam małe pytanko, jaką planujecie wysokość ściany kolankowej??? Ja mam ok 60 cm a ciekaw jestem jak to u was będzie. :wink:

witam witam!! :D :D i dziękuje :oops:

w sprawie ścianki odpowiem tak: właściwa ścianka kolankowa ma 32 cm (wszyscy marudza, że to największy mankament tego projektu - mnie akurat nie pzreszkadzało :wink: ), ale w projekcie jest zaplanowana ściana wewnętrza, która ma miec około 120cm.. w tej przestrzeni między ściankami puścimy instalacje.. ale cały czas dyskutujemy czy zachować te 120cm, bo wydaje i się, ze to za dużo.. tez myślałam o 60cm..

jak to oceniasz?

W takim razie dobrej nocki Skabusiu!

I pomyśl, że już lada moment dłuuugi weekend, papatki 8) :wink:

hej hej!! tylko ta myśl utrzymała mnie dzisiaj przy zyciu :D

ale jutro wyjeżdżamy na dwa dni i trzeba się trochę przygotować, a sił brak.. strrrrasznie boli mnie głowa :evil:

Witam wieczorową, a raczej nocną porą...! 8)

My też wyjeżdżamy do moich rodziców na te parę dni, więc musiałam spakować całą rodzinkę, położyć dwie myszki spać, bo Mężul na pępkowym u naszych przyjaciół... Ale w końcu dałam radę, ufff :roll: :roll: :roll:

le rable zobaczymy na pewno bo są w jednym z najwiekszych skupisk sklepow łazienkowych województwie wiec tam nie pojechac to jakby nigdzie nie być :wink:

ja proponuje:

sanimex - rozdzień (choć zostawiłabym go na koniec - jak czasu starczy bo tam mały wybór jest a przynajmniej nam jakoś nie przypadł do gustu)

trzy sklepy w TTW

rawa

dagma w agacie

i sklep vis-a-vis z reflexem

co Wy na to?

kolejność obojętna

jeśli anji się uda do nas dotrzeć (spróbowało by się jej nie udać) to proponuję jednak się spotkać pod rawą - o tyle sensowniej że z A4 najbliżej. no i można spokojnie samochody zostawić bo to przyjemny parking i nie pada.

myślałam też o agacie ale potem trudniej by było się do rawy wrócić.

Jak dla mnie plan jest super!

Myślę, że spotkanie przy Rawie to dobry pomysł! Zobaczymy tam co jest do zobaczenia, potem możemy podjechać do TTW i na koniec do Roździenia.

Efilko a czy ten sklep na przeciwko Agaty to jest w budynku Apatora...?! :roll:

Witam!

Od jakiegos czasu slędzę Wasz dziennik, bardzo fajny dom i solidnie i bardzo porządnie budowany :wink: . Gratulacje! Mam małe pytanko, jaką planujecie wysokość ściany kolankowej??? Ja mam ok 60 cm a ciekaw jestem jak to u was będzie. :wink:

w sprawie ścianki odpowiem tak: właściwa ścianka kolankowa ma 32 cm (wszyscy marudza, że to największy mankament tego projektu - mnie akurat nie pzreszkadzało :wink: ), ale w projekcie jest zaplanowana ściana wewnętrza, która ma miec około 120cm.. w tej przestrzeni między ściankami puścimy instalacje.. ale cały czas dyskutujemy czy zachować te 120cm, bo wydaje i się, ze to za dużo.. tez myślałam o 60cm..

jak to oceniasz?

U nas ścianka kolankowa też jest zaplanowana na 120cm, no i zastanawiamy się czy nie obniżyć jej do 1m...? :roll: No oprócz łazienki, bo tam na pewno zostanie 120cm ze względu na sprzęty.

Znajomi mają w domku ścianki na 80 cm i jest to wg mnie już troszkę nisko, dlatego zastanów się nad tymi 60-tkami. No chyba, że planujesz je jakoś zabudować, ale weź pod uwagę, że będzie tam naprawdę "skośnie" i będziesz przykładać głową w 'sufit'...! 8) :wink:

Witam!

jak to oceniasz?

Ja już mieszkam 5 lat w naszym domku i powiem, że 60cm to jest minimum u nas kąt skosu jest 45stopni no i mamy dach ze scianami szczytowimi wiec pokoje są ok. Moim zdaniem szkoda jest zmniejszac pokój przez podniesienie scianki dlatego ze to zmniejsza jego ustawnosc, np pod sciankami są części łózek oczywiscie tzw "nogi" dodatkowo stoją rózne półeczki itd mozna i zabudowac.tak czy inaczej ja bym został przy 60 cm. podłoga wydaje sie wieksza i pomieszczenie przestronniejsze. a sprząta sie i tak odkurzaczem siegnąc sie da :wink:

Ja już mieszkam 5 lat w naszym domku i powiem, że 60cm to jest minimum u nas kąt skosu jest 45stopni no i mamy dach ze scianami szczytowimi wiec pokoje są ok. Moim zdaniem szkoda jest zmniejszac pokój przez podniesienie scianki dlatego ze to zmniejsza jego ustawnosc, np pod sciankami są części łózek oczywiscie tzw "nogi" dodatkowo stoją rózne półeczki itd mozna i zabudowac.tak czy inaczej ja bym został przy 60 cm. podłoga wydaje sie wieksza i pomieszczenie przestronniejsze. a sprząta sie i tak odkurzaczem siegnąc sie da :wink:

u nas kąt nachylenia dachu to 39stopni, wiec troszkę wolniej przyrasta wysokość.. kombinuje jak umiem z tymi sciankami, bo rzeczywiście szkoda mi zabierac w ten sposób przestrzeń.. prawdopodobnie zrobimy tak, że w pokoju rekreacyjnym skosy zostaną tak jak teraz są, a u dzieciaczków dopasujemy je do mebli.. tzn. tak, żeby szafka czy łózko ładnie przylegało :wink: