Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

eeeeeeeeeeeee no to może ja siem narzucam :cry: :oops:

no teges nie wiem co powiedzieć znaczy muszę włazić wcześniej z buziakiem dla Ciebie cobyś z niewyspania nie padła przypadkiem :wink: :D

nie narzucasz.. nie narzucasz tylko wytrwale przypominasz :wink: :D :D gdybym nie miała ochoty na spotkanie to bym się nie umawiała :wink:

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

głowa mi spuchła.. :evil: :evil: próbowałam dzisiaj oswoić temat drewna i paneli na podłogówkę :-? naczytałm sie i tyle wiem, że chciałabym mieć podłogówkę na całym parterze (tzn. w sypialni i w salonie też).. ale nie wiem CO i JAK mam na nią położyć, zeby się sparwdziło.. merbau? ale ile mm? klejony czy nie? a panele?

dobry Duszku weź ty mi prostymi słowy napisz co twoje doświadzcenie w tym temacie podpowiada.. plizzzzzzz (inne opinie tez mile widziane :roll:

merbau, doussie ,teak, iroko, dab, jesion, yellow balau..i wiele innych zero problema ale lite nie żadne panele..

Może byc normalny rozmiar klepek a może być mozaika sztorcowa..sposób rozgrzewania wylewek jest ważny i jakość materiału równiez ..wysuszony do 6-7%

Jak juz bedziesz na tym etapie sie zgłoś napisze co i jak (standardowa grubośc to 15mm)

woow.. czyli wybór niezły.. w salonie marzy mi sie decha, ale na sypialni chcialabym trochę zaoszczędzić :oops: panele odpadają?

we wtorek jadę do projektanta od ogrzewania, ale ostatnio mi gres na całym salonie zaproponował.. dzieki efilce mam ładny na oku, ale jednak trochę deski by się przydało :wink:

Skaba zapomnij o dechach na podlogowke, chyab ze chcesz miec szpary.

1.drewno musi byc stabilne-czyli gaunki ktore podal Duszek

2. im mniejsze elementy tym lepiej dlatego Duszek mowil o sztorcowej czyli mozaice przemyslowej

3. im ciemniejsze tym mniej bedzie widac szpary

4. lepszy olej niz lakier

No i max grubosc to 15mm to to co wyczytalam z forum i co potwierdzil Duszek. Ja planuje merbau przemyslowy olejowany :)

Skaba zapomnij o dechach na podlogowke, chyab ze chcesz miec szpary.

1.drewno musi byc stabilne-czyli gaunki ktore podal Duszek

2. im mniejsze elementy tym lepiej dlatego Duszek mowil o sztorcowej czyli mozaice przemyslowej

3. im ciemniejsze tym mniej bedzie widac szpary

4. lepszy olej niz lakier

No i max grubosc to 15mm to to co wyczytalam z forum i co potwierdzil Duszek. Ja planuje merbau przemyslowy olejowany :)

Markoto..mozna ułozyc moze nie dechy ale 70mm.szer i 15 mm gr..długość do około metra maks na ogrzewaaniu