Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

dobry wieczór!

ja lubię prasować.. taki relaksik mam.. ręce zajęte i głowa może spokojnie pomyśleć :) ale prasuję przeważnie tylo to, co aktualnie zamierzam założyć.. tzn. pranie składam od razu do szafy, a potem wyciągam i prasuję.. dlatego myślę, że u mnie ta deska w garderobie zda egzamin.. ale chyba zrezygnuję z przytwierdzania jej do ściany.. bo tak musiałabym mieć dwie (firanki i pościel prasuję zazwyczaj jak kasia - przed telewizorem) i mój plan zaoszczędzenia miejsca wziąłby w łeb..

i wymyśliłam jeszcze, że potrzebuję w garderobie kosza na pranie.. bo gdzie mam go trzymać?? pralka jest w kotłowni przewidziana i nie widzi mi się co chwila do kotłowni latać, żeby coś do prania wrzucić..

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

kasiu rozmawiałam dzisiaj z twoim panem od kuchni :D umówilismy się na spotkanie po nowym roku.. wieeelkie w nim nadzieje pokładam!! sporo tych rzeczy do zrobienia yszło - kuchnia, dwie szafki w łazienkach, dwie garderoby i dwie szafy :o
pani będzie zadowolona 8)

Powołałaś się na mnie??? :roll:

kasiu rozmawiałam dzisiaj z twoim panem od kuchni :D umówilismy się na spotkanie po nowym roku.. wieeelkie w nim nadzieje pokładam!! sporo tych rzeczy do zrobienia yszło - kuchnia, dwie szafki w łazienkach, dwie garderoby i dwie szafy :o

jasne!! :D :D :D powiedziałam kto mi dał namiary :D :D rozmawialiśmy krótko, ale treściwie.. i bardzo dobre wrażenie na mnie zrobił..

jasne!! :D :D :D powiedziałam kto mi dał namiary :D :D rozmawialiśmy krótko, ale treściwie.. i bardzo dobre wrażenie na mnie zrobił..

W takim razie uderzę do niego z kolejną prośbą 8)

W takim razie uderzę do niego z kolejną prośbą 8)

jak się z nim spotkam to mu nadmienię, że jest ci winny jakąś prowizję od nagabywania klientów :) :) :) nieczego ci nie odmówi!! a co planujesz?

a co planujesz?
planuję po pierwsze: zrobic cokoły w kuchni. Nóżki sa fajne, podobaja mi się, te ciemne meble wydają się przez to lzejsze, ale wszystko tam leci i ciężko wyciągnąć. Więc chcę, żeby mi zrobił identycznie jak mam pod zmywarką, taki cokolik :roll:

A po drugie to chciałabym jeszcze jedną szafkę do łazienki tej na dole, taka nad pralkę, żebym mogła schowac te wszystkie proszki itp :)

mi przechodzi, dzieci na razie zdrowe...

ale napewno długo tak nie będzie, tylko czekam, aż się pochorują :cry:

Mnie wzięło konkretnie, więc raczej mało prawdopodobne, zeby się nie pozarażali :roll:

A dopiero się im katary pokończyły, Nadusia to juz na ten odciągacz kataru patrzeć nie może :-?

wusia chciała dobrze... dała mi adres strony z kominkami, którą wkleiła Nitubaga.. i co.. i tyle, że podobaja mi się tylko te z wkładami Sparthermu Varia (różne typy, ale tylko model Varia).. jejuuu.. a planowałam nie wydawac za dużo na kominek :-? :-? :-? jutro lecimy oblookać co dają u nas w mieście (poszalec nie poszalejemy :wink: ).. czyzby ta wyprawa była z góry skazana na niepowodzenie??.. :-?

dla zainteresowanych:

http://www.kominkiikominy.pl

wusia chciała dobrze... dała mi adres strony z kominkami, którą wkleiła Nitubaga.. i co.. i tyle, że podobaja mi się tylko te z wkładami Sparthermu Varia (różne typy, ale tylko model Varia).. jejuuu.. a planowałam nie wydawac za dużo na kominek :-? :-? :-? jutro lecimy oblookać co dają u nas w mieście (poszalec nie poszalejemy :wink: ).. czyzby ta wyprawa była z góry skazana na niepowodzenie??.. :-?

no i jak??

hej hej!! obleciałysmy z wusia nasza mieścinę i sprawdziłyśmy co daja.. jedno powiem - taniej nie będzie.. pokazałam mężusiowi co mi się podoba.. pooglądał resztę i stwierdził: No to trzeba wziąc to co ci się podoba (i poszedł do pracy :wink: )

Sparthermu u nas nie mają.. zresztą pozostałe kominki też oglądałyśmy tylko w katalogach.. na pomacanie trzeba się gdzieś dalej wybrac..

dostałam katalog Supry i wpadły mi w oko dwa kominki.. przy czym musze je porównać pod względem różnych parametrów ze Sparthermem..

Supravision 267

http://i44.tinypic.com/2irtf2q.jpg

Eclipse

http://i43.tinypic.com/2sae0iq.jpg

o ile rano byłam niemal zdecydowana na ten z boczną szybką.. o tyle teraz coraz bardziej przekonuję się do panoramicznych... niesamowite wrażenie robią:

http://i42.tinypic.com/24pxxea.jpg

duuuużo pracy przede mną, żeby rozgryźć temat wkładów.. cały czas jestem zielona

ale cały czas zatsanawiam się czy warto inwestować tyle kasy w kominek, który odpalę pewnie 2 razy do roku.. fakt, że będzie główną ozdobą salonu, ale... hmm..

wyniuchałam w necie jeszcze coś takiego..

http://i44.tinypic.com/2ryrpn9.jpg

baaaardzo.. ale to baaardzo mocno przemawia za nim cena.. jest ponad 2 razy tańszy :wink: mógłby być co prawda ciut większy, ale przecież mozna go optycznie powiększyć odpowiednią obudową..

musze szybko coś wymyślić, bo małżonek szanowny przyszedł z pracy z przemyśleniami, że za te pieniądze to nam Józki taki sam z cegły klinkierowej w środku wymuruja :o :o :o