Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Skabuniu -przeklejam od siebie -bo nie wiem czy zajrzysz -a sprawa jest dla mnie dośc istotna....:

Sofy nie są jeszcze przesądzone -wciąż biję się z myślami -czy brac 100% skórę czy skóra plus tkanina...

Za skorą przemawia: jakośc i łatwośc umycia oraz to, że upatrzony model ma funkcję spania.

Natomiast ten Trivio (tkanina+skóra) -na plus -ściągane pokrycia, minus brak funkcji spania w sofach. Poza tym, jest niezbyt ciekawy wybór tkanin -boczki byłyby skórzane -napewno b. jasne, natomiast tkanina? nie mam pojęcia! wolę jasną -ale bedzie wiecznie usyfiona i do prania...

Ile lat masz ten naroznik, o którym piszesz? tez Helvetia? za mną "chodzi" ich nowy model -SOLETO:

http://www.helvetia.com.pl/upload/helvetiadb_1906.jpg

Dziewczyny mnie straszą plamami z dżinsu itp... a ciemnych nie chcę sof. Acha -cenowo wychodzi na to samo -2x 3300zł -i skora 100% i ten trevio z tkaniną.....

kachna mnie sie wydaje, że jeżeli kanapa czy narożnik ma być jasny to skóra jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem.. przyznam, że za nic w świecie nie pamiętam jakiej firmy jest moja kanapa (obecnie mam kanapę - narożnik z Helvetii upatrzyłam sobie do nowego domku, ale jeszcze nie zakupiony), ale nie była droga, więc skóra na pewno nie jest specjalnie rewelacyjna.. pomimo tego świetnie przetrwała już bardzo różnorodne plamy: niezliczoną ilość wylanych soczków i łapek po jedzeniu, ślady długopisu - ślady po dżinsach nigdy mi się nie przytrafiły.. fakt, że żeby była czysta trzeba ją dosyć często szorować, ale nie umiem sobie wyobrazić jak po takich przeżyciach wyglądałaby tkanina.. od początku pucuję ją wodą z płatkami mydlanymi i jest ok.. pewnie, że praktyczniej byłoby wybrać coś ciemniejszego, ale .. ja lubie jasne :wink:

Mary ma ospę.. bez komentarza.. :evil:

a niania dziś do nas nie przyszła i nie wiemy co się stało - nie dała znać i nie odebrała telefonu.. pisałam do jej córki i odpisała, że od niej też nie odbiera i nie wie co się dzieję.. ojjj mam czarne myśli.. a tak było idealnie.. za idealnie :evil: :evil: :evil: