Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

chcialbym sie budowac, pytania?

bart82

Recommended Posts

Witajcie, jestem nowy tutaj, ale mysle ze poratujecie mnie i mimo krotkiego stazu pomozecie.

Nizej wkleilem fragment wyrysu z zaznaczonymi dzialkami.

Wiec... moge zostac wlascicielem tych dzialek i pytanie jest czy moge sie tam wybudowac?

Dzialki to: użytki rolne zabudowane B-PsIV (118), grunty orne RV (118) łąki trwałe ŁIV (118) i łąki trwałe ŁIII (117).

Pownierzchnia odpowiednio: 0,17 0,21 0,38 i 0,41 ha, czyli łącznie = 1,17 ha.

Byłem w gminie i PZP mowi ze te tereny to RP1 i mowia ze tam nie mozna.

W przyszlym roku maja aktualizowac PZP, ale ja nie chce czekac i chce wiedziec czy mimo, ze PZP nie pozwala, to czy moge tam? Wiem ze na dzialce 115/2 wybudowal sie ktos, a z tego co pamietam to tam tez PZP mial RP1. Jak to w takim razie jest?

http://img340.imageshack.us/img340/9350/dsc02400ui3.jpg

Zbyt mało danych np. czy na tej działce stoi już budynek, a ewentualne pozwolenie ma dotyczyć działki za budynkiem. Jeśli tak, to marne szanse.

Widoczne działki 115/2 i 114 uzyskają prawdopodobnie pozwolenia na budowę ze względu na "ciągłość zabudowy istniejącej, dostępne z tej samej drogi".

Zbyt mało danych np. czy na tej działce stoi już budynek, a ewentualne pozwolenie ma dotyczyć działki za budynkiem. Jeśli tak, to marne szanse.

Na dzialce stoja juz budynki, ale wybudowac chcialbym sie dalej, tak jak zaznaczylem, za budynkami.

Widoczne działki 115/2 i 114 uzyskają prawdopodobnie pozwolenia na budowę ze względu na "ciągłość zabudowy istniejącej, dostępne z tej samej drogi".

Pomiedzy dzialkami (115/1 i 118) jest przejazd , gdybym zrobil z tego droge nalezaca do gminy?