kimklb 18.05.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Witam! Jak większość Was czytam już od dłuższego czasu forum, przegladam dzienniki i zazdroszczę że już zaczęliście, wykańczacie, mieszkacie.My czyli ja i mój kochany mąż podjęliśmy po kilku ładnych latach decyzję BUDUJEMY!!! Od początku chcieliśmy domek prosty nie za duży taki dla nas i naszych kochanych dwóch synków. Tak żeby każdy miał swoje miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 18.05.2008 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Póki co nie możemy pochwalić się wielkimi poczynaniami budowlanymi, ponieważ od stycznia a dokładnie od 16 czekaliśmy na warunki zabudowy, które odebrałam szczęśliwa 7 maja chwała i ukłony dla naszych urzędników mają tempo pracy. W piątek złożyliśmy wszystkie dokumenty u architekta i ma nam zrobić projekty adaptację domek gospodarczy i doprowadzić nas do pozwolenia na budowę. Trochę to wszystko pewnie potrwa, ale czekaliśmy tak długo, że jeszcze parę tygodni wytrzymamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikklb 18.05.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 nasza piękna działkahttp://images34.fotosik.pl/257/e9cad9a0a3e714ce.jpg[/url] http://images32.fotosik.pl/257/18b1792d841a026a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 29.05.2008 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 No coż, u nas niebardzo jest się czym pochwalić. Postępów raczej brak. Wszystko po mału idzie, ale grunt, że do przodu. Dzisiaj na działeczce( czyt. polu ) spotkaliśmy się z geodetą. Ma zrobić mapkę do celów budowlanych. Koszt 450zł. Po mału pieniążki na budowę zaczynają być wydawane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 23.06.2008 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Zaczęły się wakacje, człowiek by chciał posiedzieć sobie na dworze, wypić kawkę na tarasie, dzieci pluskałyby się w wodzie po prostu raj. Na razie jednak trzeba zejść na ziemię i zastanowić się co dalej. Sama już nie wiem kiedy nam się uda zrealizować to marzenie, czy będzie bank który nam w tym pomoże, czy damy radę potem to spłacać? Tyle pytań i niepewności. Ale z pewnością warto prawda? Podtrzymajcie na duchu i pchnijcie do działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smoook 23.06.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 hej, a gdzie macie założone "komentarze do dziennika"? My też zaczynamy budowę, na razie jesteśmy na etapie kredytu. Będę śledzić wasze postępy a póki co gratulację ślicznej działeczki i powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 23.06.2008 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Witaj, cieszę się że ktoś się wreszcie zlitował nade mną i się odezwał. Jakoś tak nikt nam nic nie pisał więc i komentarzy nie zakładaliśmy w sumie można się tu wpisywać bo u nas jak widać postępy marne. Chociaż dzisiaj dzwonił geodeta że w środę mamy mapki do odbioru. Jeżeli uda mi się przekonać moją drugą połowę też zaczniemy rozglądać się za kredytem. Na samą myśl przechodzą mnie ciarki ale co zrobić bez pomocy banku zero szans na realizację marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 25.06.2008 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Dzisiaj odebraliśmy od geodety mapki do celów projektowych. Tak jak ustaliliśmy zapłaciliśmy 450zł. Niestety nie udało nam się zastać architekta, który na nie czeka i robi nam prokekty. No ale widać nie może być za pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 26.06.2008 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 W sumie nie ma się czym chwalić, postępy żadne. Dzisiaj mapki zostały dostarczone do architekta i teraz kolej na niego. Projekt wstępny ma być gotowy na koniec lipca. Ciekawe czy dotrzyma terminu. Różnie to z nimi bywa. Pan architekt ma za nas załatwić jeszcze całą papierologię aż do uzyskania pozwolenia na budowę. Ciekawe kiedy to będzie? w sumie z papierami walczymy od stycznia. Czy to długo? NIe wiem. Jedno co wiem wszyscy którzy chcą się wreszcie wybudować muszą przez to przejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smoook 27.06.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 no oczywiście,że to są postępy !nawet nie chce mówić ile u nas to wszystko trwa....A projekt robiie indywidualny, czy architekt wam tylko adaptuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 27.06.2008 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Nasz projekt jest indywidualny, ale trochę "natchniony projektem codzienny c117a. Dodatkowo projektant robi nam do tego w tym samym klimacie gospodarczy. Przenosimy się na wieś więc musimy mieć gdzie schować zapasy. Oczywiście do tego adaptacja, przyłącza, cały komplet dokumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirakrzys 14.07.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Pamiętajcie o klatce schodowej i pralni, a i wiatrołap mógłby być trochę większy.Ciesze się że zaczęliście, u nas powolutku do przodu, ale nie mam czasu zrobic zdjęć. Zaczęłam urlop angina u moich dzieciaczków więc budowa spadła na barki Krzysia. Od dzisiaj w końcu robią nam schody. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.07.2008 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witaj Mirko! Cieszę się, że i Ty do mnie zawitałaś. My właśnie wróciliśmy z urlopu, na projekt czekamy nadal i nic więcej nie robimy. Wrzuć coś do siebie bo jestem bardzo ciekawa postępów od czasu kiedy u Was byliśmy. Życzę zdrówka i zasłużonego odpoczynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirakrzys 18.07.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Jak tylko zrobię foto to natychmiast wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetka9469 21.07.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witam. Macie piękną działkę. Napisz proszę dokładniej gdzie jest położona .Życzę szczęścia i cierplwosci w realizowaniu marzen.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 22.07.2008 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 ok w sprawach budowlanych cisza, więc może trochę retrospekcji... Wszystko zaczęło się dawno temu w 2001r. kiedy to urodził się nasz pierwszy synek. Mieszkanko było fajne i nagle...trochę przyciasne. Szukaliśmy, rozglądaliśmy aż w okńcu kupiliśmy kawałek tzn.0.53h ziemi za 2000zł. Dzisiaj ta cena wydaje mi się śmieszna.Potem jakoś zapał minął chęci również. A ziemia czekała. W 2006 urodził się drugi synek i teraz to mieszkanie już zdecydowanie za ciasne. Temat budowy wrócił i nabrał tempa Nasz (jeszcze pole a niedługo działka budowlana, a docelowo budowa i domek) znajduje się niedaleko Kluczborka ok 8km. Na miejscu jest wszystko czego nam potrzeba tzn. przedszkole, szkoła podstawowa, gimnazjum, ośrodek zdrowia i nawet kręgielnia nudzić się nie będzie. To na razie tyle historii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 22.07.2008 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Zapomniałam dodać, że na część budowlaną w warunkach zabudowy mamy wyznaczone 1800m2 obejmujących zachodnią część działki (jakoś się zmieścimy ). Na zdjęciu pierwszym jestem za drzewkiem wyznacznikiem słupka ogrodowego naszej części budowlanej. Za mną dalszy ciąg naszych"włości" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 22.08.2008 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 No i nadal niestety nie mam się czym pochwalić .Architekt nawet jeszcze nie zrobił projektu wstępnego Miał być gotowy na 20 lipca dzwonię, a pan, że jedzie na urlop nic nie ma mam zadzwonić 20 sierpnia dzwonię, a pan, że jeszcze nie ma, ale ma być 1 września bo do końca września chce złożyć wszystkie papiery o pozwolenie na budowę. Już to widzę zwłaszcza że ma załatwiać wszystkie pozostałe papiery czyli warunki z energetyki, wodociągów, pożyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 12.09.2008 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 nic tylko człowieka może .....wziąć. Po kilku telefonach we wrześniu łaskawy pan arch wreszcie się z nami spotkał i poinformował,że owszem ma dla nas elewacje oraz rzuty parteru i poddasza, ale nam nie podniósł ścianki kolankowej o jeden pustak bo w warunkach zabudowy mamy że budynek w kalenicy nie może mieć więcej niż 8m, a nasz miałby 8,3m no żesz szkoda że wcześniej tego nie zauwarzył na dodatek widzi że nam się spieszy(śmieszne od maja czekamy więc jasne że nam się spieszy) i on nam teraz zrobi bez podniesienia i zrobi wszystko na przyszłą środę i w czwartek złoży dokumenty na pozwolenie na budowę. Jestem ciekawa czy tak będzie, ale gościa nikomu NIE POLECAM!!!!! Tak poza tym to fajnie się wszystko zaczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 17.09.2008 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Dzisiaj pan arch przedstawił gotowe projekty jednak sie da jak się chce powiedział że normalnie da się to zrobić w dwa dni szkoda że u nas to trwało trzy miesiące dzisiaj złożył dokumenty w starostwie tak więc teraz czekamy na pozwolenie i START jutro zadzwonię do starostwa i dowiem się czy aby na pewno złożył te papiery bo już mu nie ufam ale mam w końcu prawo nie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts