Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 194
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Parapety ładne. Ja będę miała okna jasne tzn nie białe, ale z firmy MS takiej nazwy koloru: Scheffield Oak Light i nie wiem jakie będą do tego pasowały parapety, a jakoś z granitu tego nie widzę. blaszane też mi się nie widzą, bo nie cierpię jak deszcz pada i uderza o to.
Dzisiaj rano dzwonił szef naszej ekipy od ociepleń i powiedział, że pasuje nakładanie tynku. Są niskie temperatury w nocy i boi się o tynk. Dzisiaj ma wszystko posprzątać i spotkamy się wczesną wiosną. z jednej strony żal, ale z drugiej strony gduby miało się nam wszystko sypać to lepiej niech tak będzie. Teraz więc pozostaje wstawić nam drzwi zewnętrzne, odpalić kotłownię i zająć się w ciepełku wykończeniówką. Na poddaszu musimy opłytować ściankę kolankowa, wygładzić tynki, gdzieniegdzie zaciągnąć gipsem, łazienki zobaczymy może uda się wziąć jakąs ekipę . Dużo pracy przed nami po mału się zrobi, byle by tylko innych kłopotów nie było to może zamie4szkamy w naszym wymarzonym domku na wakacje hm....
Bardzo dawno mnie tu nie było ,postępy niesamowite.A co do wstrzymania prac lepiej się wstrzymać niż póżniej płakać.U nas było podobnie ale z tynkami wewnątrz i w niektórych miejscach przymarzło i odeszło bo nie mieliśmy jeszcze ogrzewania.Ale za to póżniejsze prace poszły bardzo szybko i w listopadzie minął roczek jak już mieszkamy .Zapomina się szybko o tamtych problemach i nawet z niektórych się już śmiejemy.A nieraz było bardzo ciężko.Mieliśmy dosyć super fachowców :bash:.A wczoraj zaczęłam stroić już domek na Święta , cieszy wszystko:D .Życzę wytrwałości i jak najszybszego zakończenia prac. A zobaczysz na wakacje będziecie już u Siebie .Mocno trzymam kciuki.:hug:
  • 5 months później...
W salonie do kafli dołożymy panele, ciemne czekają już na swoją kolej:) w łazience górnej brakuje jeszcze szafki i blatów dębowych. Później tylko detale:) umywalki nadblatowe baterie i będzie pięknie
  • 2 weeks później...
  • 4 months później...
  • 3 months później...
A my mamy surowy otwarty c117a. Początki za nami ale do końca daleka droga. Jak poradziliście sobie z zasłonieciem prześwitów z schodów do wiatrołapu? masz jakieś zdjęcia?
  • 1 year później...