kimklb 18.09.2008 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Byłam dzisiaj w starostwie. Oczywiście pan arch NIE ODDAŁ projektu telefon jego oczywiście milczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 18.09.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Witam! Nie macie założonych komentarzy więc się wpisuję tutaj Z tymi architektami to faktycznie tak jest , że rzadko się trafia naprawdę ktoś odpowiedzialny i terminowy. Jak szukałam architekta to większość osób nie polecała mi swoich. W końcu jakiegoś wybraliśmy, ale też się ciągnęło dwa miesiące dłużej niż obiecywał, a i tak mnóstwo błędów odkryliśmy i nie porobił niektórych zmian które miał porobić Tak że chyba trzeba się niestety uzbroić w cierpliwość, choć czasem naprawdę trudno się nie złościć Fajną macie działeczkę i mam nadzieję że wszystko dalej już się potoczy bezproblemowo, tego Wam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 18.09.2008 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Kolejna wiadomość z placu boju rano pan arch rzucił mi słuchawką bo niby krZyczałam na niego ze nie złożył papierów a on dopiero wstał i o co mi chodzi no żesz kur....pip mać (dodam, że dzwoniłam o 10) po jakiś dwóch godzinach zadzwonił milutki jak jasna d... i powiedział, że nie chcą w starostwie przyjąć dokumentów bo nie zapłaciliśmy za pozwolenie na budowę 143zł, a kto nam kur mówił????? Zapomniał no jak dalej tak będzie to ja już wysiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 26.09.2008 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Czekamy, czekamy (ciekawe jak długo?) na nasze pozwolenie. Panie w starostwie kazały dzwonić w przyszłym tygodniu w piątek, więc jest cień nadzieii zobaczymy. Rozmawiałam wczoraj z człowiekiem, który mógłby być u nas kier bud, powiedział, że bierze za dom 2000, a za gospodarczy około 400, czy to dużo?? Ja nie mam pojęcia co do kosztów za takie usługi (niestety to dopiero ma być mój pierwszy domek, więc rozumiecie ). Jak się na niego zdecydujemy to mam nadzieję, że będzie leprszy od naszego arc zresztą o to chyba nietrudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 26.09.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Nasz kierownik za dom chce 1000 zł i za garaż też 1000,więc prawie na to samo wychodzi co Wam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 11.10.2008 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Najnowsze wiadomości z placu boju. W czwartek dzwonię rano do starostwa, a tu bardzo miła Pani powiadomiła mnie, że mamy pewne braki -źle wypełniony wniosek (no przecież miły pan arch go wypełnił ) -brak uzgodnienia zjazdu z drogi (no przecież miły pan arch miał to zrobić) -źle wypisane oświadczenie (nikogo nie zdziwi jak powiem że arch, nam wypełniał ) -pan arch nie wyrysował lini zabudowy (wszystko w normie) Pojechaliśmy z mężem do starostwa większość załatwiliśmy, złożyliśmy wniosek o zapewnienie zjazdu z drogi. Później próbowaliśmy zdzwonić się z arch niestety nie udało się. Po południu oddzwonił i powiedział że przed 13 nie odbiera telefonu musi się wyspać Normalnie mieliśmy wielkie szczęście że go znaleźliśmy Naszczęście zdążył jeszcze wyrysować te linie zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 11.10.2008 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 W piątek wszystko załatwiliśmy, musimy jeszcze złożyć wniosek o nowe warunki zabudowy na budynek gospodarczy. Zamówiliśmy mapki i we wtorek mamy do odbioru, wtedy będzie już można złożyć wniosek pan arch niezauważył że nie mamy pozwolenia na gospodarczy w naszych warunkach na domek (on myślał że to mała architektura i się da ) Dobra wiadomość jest taka że najprawdopodobniej we wtorek uzyskamy pozwolenie na budowę aż boję się zapeszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 11.10.2008 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Koszty poniesione do tej pory: -zakup pola 2000,00 -koszty u notariusza 350,64 -koszt mapek zasadniczych 11,10 -koszty boskiego arch 5880,00 -wydanie zapewnienia dostawy wody 105,41 -koszt geodety 450,00 -opłata w starostwie za pozwolenie na budowę 143,00 razem 8940,15 no trochę poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 12.10.2008 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Tak sobie siedzę i się zastanawiam, do pozwolenia bliżej niż dalej czas rozejrzeć się za kredycikiem. Mam do Was pytanie czy aby w obecnej sytuacji choćby w USA to nie za wielkie ryzyko? Może lepiej się wstrzymać? Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 14.10.2008 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 No i pozwolenia NIET!!!! Może jutro Mapki odebrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 15.10.2008 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Pozwolenia dalej nie ma Ale jakoś zapał mi minął jak widzę co się dzieje z kredytami czym straszą u mnie brak wkładu własnego,pełno dodatkowych kredytów i chciałoby się rzec z czym na księżyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikklb 15.10.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 DAMY RADĘ !! RAZEM ! kiedyś się to uspokoi a w między czasie coś można zrobić ...jakiś płotek, szopkę bo też potrzeba i po mału do domku dojdziemy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 15.10.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Jako kolejna osoba piszę w dzienniku, jako że komentarzy nie widzę Widzę natomiast, że nerwy szanownych inwestorów lekko nadszarpnięte Z doświadczenia wiem, że pewne rzeczy trzeba przeczekać i choć serce się wyrywa, żeby w końcu mieć to swoje ciasne, ale własne, to nic na siłę...niestety. My też mieliśmy niezbyt przyjemną przygodę, tylko tyle, że u nas wyszło to, kiedy wkopaliśmy pierwszą łopatę. Na nowe pozwolenie czekaliśmy pół roku, musieliśmy zmienić działkę, a wszystko z powodu wykopania cmentarza żydowskiego Żeby było śmieszniej działkę kupiliśmy od gminy, a to znaczy, że wszyscy oprócz nas wiedzieli, że kupiliśmy działkę z dobrodziejstwem inwentarza Na pewno wszystko się wkrótce ułoży i w końcu będziecie się cieszyć z własnego domu. Będę śledzić co u Was na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 15.10.2008 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Wielkie dzięki za słowa otuchy. Widzę,że niektórzy mają jeszcze lepiej. Mam nadzieję że jak zaczniemy to nic oprócz fundamentów nie wykopiemy Chyba trzeba jednak pomyśleć o KOMENTARZACH, tyle osób już nam na to zwróciło uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.10.2008 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 No to mamy jeszcze cieplutkie, nieużywane POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!!! Teraz szturm na banki Dzisiaj też złożyłam w gimnie wniosek o warunki zabudowy na nasz gospodarczy, czas oczekiwania półtora miesiąca oby, na ostatnie czekaliśmy pięć miesięcy pożyjem obaczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikklb 18.10.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 http://images24.fotosik.pl/286/d0013908622d977cmed.jpgi działeczka ciągle czeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackpal 19.10.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 A znasz ten "temat" na forum http://forum.muratordom.pl/codzienny-c117-z-muratora-opinie,t81298-600.htm?highlight=c117 pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 30.10.2008 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Nasze pozwolenie dzisiaj już się uprawomocniło, super!!! gdyby nie to ale brak kasy, ale jak mówi ludowe przysłowie co nagle to po diable nie ma co się spieszyć(ha jaka to ja teraz mądra jestem a za moment będę jęczęć że już chcę mieszkać w nowym domku ). Sytuacja jest jaka jest i lepiej ją w kąciku przeczekać Teraz to zaczniemy rozglądać się za dobrym kier budem bo lepiej go zaklepać jak po nowym roku znowu zaczną bum budowlany może być ciężko. pozdrawiam wszystkich czytającychi życzę miłego dnia ja dzisiaj zamiast do pracy gonię na jakiś kurs więc nudzić się nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 17.11.2008 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 U nas nic nowego. Kompletnie nic się nie dzieje i ten stan potrwa z pewnością jeszcze bardzo długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 06.01.2009 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Kompletnie się nic nie dzieje, dzisiaj rozmawiałam z panem z urzędu warunków na nasz gospodarczy nadal brak norma A tak w duszy się zastanawiam co dać na dach??? Gont (faworyt męża), blachę(boję się że będzie wszystko słychać szczególnie jak będzie padać) czy tradycyjna dachówka?? Też mam problem na razie nie mam kasy a tu takie problemy ale żeby tylko większych nie było to i z tym da się wkońcu radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts