Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nasze marzenie coraz bliżej nas codzienny c117a

Recommended Posts

• Odpowiedzi 194
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam! Nie macie założonych komentarzy więc się wpisuję tutaj :) Z tymi architektami to faktycznie tak jest , że rzadko się trafia naprawdę ktoś odpowiedzialny i terminowy. Jak szukałam architekta to większość osób nie polecała mi swoich. W końcu jakiegoś wybraliśmy, ale też się ciągnęło dwa miesiące dłużej niż obiecywał, a i tak mnóstwo błędów odkryliśmy i nie porobił niektórych zmian które miał porobić :evil: Tak że chyba trzeba się niestety uzbroić w cierpliwość, choć czasem naprawdę trudno się nie złościć :evil:

Fajną macie działeczkę i mam nadzieję że wszystko dalej już się potoczy bezproblemowo, tego Wam życzę :)

Kolejna wiadomość z placu boju rano pan arch :evil: rzucił mi słuchawką bo niby krZyczałam na niego ze nie złożył papierów a on dopiero wstał i o co mi chodzi :o no żesz kur....pip :evil: mać (dodam, że dzwoniłam o 10) po jakiś dwóch godzinach zadzwonił milutki jak jasna d... :o i powiedział, że nie chcą w starostwie przyjąć dokumentów bo nie zapłaciliśmy za pozwolenie na budowę 143zł, a kto nam kur :evil: mówił????? Zapomniał :evil: :o :cry: no jak dalej tak będzie to ja już wysiadam

Czekamy, czekamy (ciekawe jak długo?) na nasze pozwolenie. Panie w starostwie kazały dzwonić w przyszłym tygodniu w piątek, więc jest cień nadzieii :lol: zobaczymy. Rozmawiałam wczoraj z człowiekiem, który mógłby być u nas kier bud, powiedział, że bierze za dom 2000, a za gospodarczy około 400, czy to dużo?? Ja nie mam pojęcia co do kosztów za takie usługi (niestety to dopiero ma być mój pierwszy domek, więc rozumiecie :oops: ). Jak się na niego zdecydujemy to mam nadzieję, że będzie leprszy od naszego arc :evil: zresztą o to chyba nietrudno :lol:

• 2 weeks później...

Najnowsze wiadomości z placu boju. W czwartek dzwonię rano do starostwa, a tu bardzo miła Pani powiadomiła mnie, że mamy pewne braki :evil: :evil:

-źle wypełniony wniosek :evil: (no przecież miły pan arch go wypełnił :evil: )

-brak uzgodnienia zjazdu z drogi :evil: (no przecież miły pan arch miał to zrobić)

-źle wypisane oświadczenie :evil: (nikogo nie zdziwi jak powiem że arch, nam wypełniał :evil: )

-pan arch nie wyrysował lini zabudowy :evil: (wszystko w normie)

Pojechaliśmy z mężem do starostwa większość załatwiliśmy, złożyliśmy wniosek o zapewnienie zjazdu z drogi.

Później próbowaliśmy zdzwonić się z arch niestety nie udało się.

Po południu oddzwonił i powiedział że przed 13 nie odbiera telefonu :o musi się wyspać :lol:

Normalnie mieliśmy wielkie szczęście że go znaleźliśmy :x

Naszczęście zdążył jeszcze wyrysować te linie zabudowy.

W piątek wszystko załatwiliśmy, musimy jeszcze złożyć wniosek o nowe warunki zabudowy na budynek gospodarczy. Zamówiliśmy mapki i we wtorek mamy do odbioru, wtedy będzie już można złożyć wniosek :evil: pan arch niezauważył że nie mamy pozwolenia na gospodarczy w naszych warunkach na domek :x :o :evil: (on myślał że to mała architektura i się da :o )

Dobra wiadomość jest taka że najprawdopodobniej we wtorek uzyskamy pozwolenie na budowę aż boję się zapeszyć :roll:

Jako kolejna osoba piszę w dzienniku, jako że komentarzy nie widzę :D Widzę natomiast, że nerwy szanownych inwestorów lekko nadszarpnięte :wink: Z doświadczenia wiem, że pewne rzeczy trzeba przeczekać i choć serce się wyrywa, żeby w końcu mieć to swoje ciasne, ale własne, to nic na siłę...niestety. My też mieliśmy niezbyt przyjemną przygodę, tylko tyle, że u nas wyszło to, kiedy wkopaliśmy pierwszą łopatę. Na nowe pozwolenie czekaliśmy pół roku, musieliśmy zmienić działkę, a wszystko z powodu wykopania cmentarza żydowskiego :evil: Żeby było śmieszniej działkę kupiliśmy od gminy, a to znaczy, że wszyscy oprócz nas wiedzieli, że kupiliśmy działkę z dobrodziejstwem inwentarza :evil: Na pewno wszystko się wkrótce ułoży i w końcu będziecie się cieszyć z własnego domu. Będę śledzić co u Was na bieżąco :D

• 2 weeks później...

Nasze pozwolenie dzisiaj już się uprawomocniło, :p super!!! gdyby nie to ale :cry: brak kasy, ale jak mówi ludowe przysłowie co nagle to po diable :evil: :lol: nie ma co się spieszyć(ha jaka to ja teraz mądra jestem a za moment będę jęczęć że już chcę mieszkać w nowym domku :p ). Sytuacja jest jaka jest i lepiej ją w kąciku przeczekać :p Teraz to zaczniemy rozglądać się za dobrym kier budem bo lepiej go zaklepać jak po nowym roku znowu zaczną bum budowlany może być ciężko.

pozdrawiam wszystkich czytającychi życzę miłego dnia :D

ja dzisiaj zamiast do pracy gonię na jakiś kurs więc nudzić się nie będę :lol:

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Kompletnie się nic nie dzieje, dzisiaj rozmawiałam z panem z urzędu warunków na nasz gospodarczy nadal brak :evil: :o :o :cry: norma

A tak w duszy się zastanawiam co dać na dach??? Gont (faworyt męża), blachę(boję się że będzie wszystko słychać szczególnie jak będzie padać) czy tradycyjna dachówka?? Też mam problem na razie nie mam kasy a tu takie problemy :lol: ale żeby tylko większych nie było to i z tym da się wkońcu radę.