zahir1000 18.05.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Witajcie Jak zrobić nierówną ścianę, sufit stylizowany na gliniany jak w starych chałupach bywał, na sufit chcę dać imitacje drewnianych bali, świetnie do tego będzie też pasował sufit formowany ręcznie jak z gliny, czy ktoś to robił i może coś doradzić, może zamieści fotki.Mam strop teriva. Myślę że dam siatkę jak na styropian i wykończę ręcznie gipsem maszynowym aby szybciej związał. Czy muszę siatkę mocować kołkami do styropianu, czy będzie się trzymał na gipsie??? Jak przymocować te imitacje balli z pianki do sufitu przed tynkowaniem??? Zaczynam w wtorek przygotowanie domu do tynkowania, więc proszę niezwłoczną pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 19.05.2008 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Czyżby nikt tego nie robił ??? trudno, będę się uczył na własnych błędach:-? przynajmniej wiem że będę miał coś bardzo oryginalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesser 20.05.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Bale zamontuj jak Ci wygodniej, uchwyty mogą być widoczne, bo i tak będą potem ukryte pod tynkiem. Coś imitującego sufit gliniany robiłem kiedyś wlaśnie tynkiem gipsowym maszynowym w taki sposób: nalożyć gips tak nierówno jak się chce (dołki, górki), a nawet trochę bardziej, niż ma być. Jak trochę przeschnie wygladzić na mokro pędzlem lawkowcem. jak wyschnie można trochę przetrzeć papierem ściernym. Potem pomalować gruntem i nadać kolor (raczej przez przecieranie) - wedlug upodobania. powinno wyjś super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 20.05.2008 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Wielkie dzięki, zastosuję te rady. Myślę że po prostu je przykleję jakimś "super" klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 20.05.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 zatrudnij ruskich i stawiaj im dziennie skrzynkę wódki. gwarantuję,że ściany będą krzywe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMMEX 20.05.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 spróbuj goldbandem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesser 21.05.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Goldbandem tez można, ale znacznie szybciej schnie od maszynowego (np. MP75 knaufa). Przy tym ostatnim jest znacznie więcej czasu na obróbkę, czyli na osiągnięcie pożądanego efektu, no i można jednorazowo zrobić większą powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 21.05.2008 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 zatrudnij ruskich i stawiaj im dziennie skrzynkę wódki. gwarantuję,że ściany będą krzywe. To wolę sam wypić i zrobić to własnoręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 21.05.2008 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Goldbandem tez można, ale znacznie szybciej schnie od maszynowego (np. MP75 knaufa). Przy tym ostatnim jest znacznie więcej czasu na obróbkę, czyli na osiągnięcie pożądanego efektu, no i można jednorazowo zrobić większą powierzchnię. Właśnie zakupiłem MP75 light. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 09.07.2008 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Może wiecie ile mogę dać minimum grubości a ile maximum??? ( używam gipsu knauf MP75 light) właśnie robię ten tynk i w grubszych miejscach jest 1,5-2 cm a w cienkich chyba 05-08mm. Z tym że nie robię gęsto tych "buł" a dość rzadko, buły mają około 80 cm tak więc przy tej różnicy grubości, ma się czym trzymać do podłoża (porothermu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clevland 09.07.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 http://www.muratorplus.pl/technika---dzial-dedykowany/tynki-z-gliny,25680_26940.htm to nie to ale:http://www.budujemydom.pl/component/option,com_content/task,specialblogcategory/act,view/id,1049/Itemid,35/ Zresztą w necie można znaleźć więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 10.07.2008 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Dzięki wielkie za dawkę przydatnych informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clevland 11.07.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Tu jest jak to zrobić Knaufem:http://forum.muratordom.pl/tynk-strukturalny-amatorski,t123795.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts