Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Imitacje drewnianych bali

zahir1000

Recommended Posts

Witajcie

Chcę przymocować do sufitu imitacje bali drewnianych zrobione z pianki, znalazłem takie w Castoramie, są lekkie więc nie powinno być z tym problemu, tylko jak.

strop mam teriva, a bloczki są żużlowe i bardzo kruche, nie chciał bym w nich wiercić ? myślę bardziej żeby przymocować je do belek, akurat dwie przechodzą w salonie i na nich akurat mogłyby być te bale.

Może ktoś już to robił???? może zamieści fotki???

Hatelov -swietne to ło :D . Wyglada zajefajnie przynajmniej na zdjęciach.

Kolega mi kiedys mówił ,ze widział gdzieś ale nie pamieta gdzie, plastikowe panele łudząco przypominajace drewno . Chciałabym dać takie coś na elewacje-gdzie niegdzie jako wstawki z "niby " drewna. Czy ktos wie gdzie cos takiego szukać?

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
witam,pozwolę sobie dołączyć do grona zainteresowanych.Ja już mam taką belkę rustykalną od 2 lat,montowana do sufitu na klej montażowy,bardzo łatwa w montażu.Ze względu na rozmiar pomieszczenia,mieszkam jeszcze w bloku,mogłam zamontować tylko jeedną,żeby nie obciążyć pokoju.U mnie spełnia funkcję maskującą karnisz,według mnie bardzo fajny efekt

witam,pozwolę sobie dołączyć do grona zainteresowanych.Ja już mam taką belkę rustykalną od 2 lat,montowana do sufitu na klej montażowy,bardzo łatwa w montażu.Ze względu na rozmiar pomieszczenia,mieszkam jeszcze w bloku,mogłam zamontować tylko jeedną,żeby nie obciążyć pokoju.U mnie spełnia funkcję maskującą karnisz,według mnie bardzo fajny efekt

Super. Czy po sklejeniu podkładaliście coś, jakąś belkę, podporę? na jak długo?