strix 18.05.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Witam, mam goraca prosbe do forumowiczow o chwile refleksji i odpowiedz,ktory uklad domu na takiej konkretnej dzialce by wybrali A, B czy C.Chodzi mi oczywiscie o strony swiata i wplyw tego na uzytkowaniedomu. Chcialbym zeby w salonie /3/ bylo mozliwie jasno. Od wejsciajest kuchnia wiec lepiej zeby nie bylo naslonecznione. Projekt to:http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=195z wydluzonym garazem i przedluzonym daszkiem nad czescwerandy. Na razie widze trzy mozliwosci ulozenia na dzialce domku.Dodam ze taras bedzie czesciowo pod dachem - kontynuacjaz przedluzonego garazu - na sciance garazu bedzie kominwypuszczony przez daszek i wymurowany grill. To bedzietaki kacik do spotkan itd. Nie mam specjalnie wyczucia,jak takie miejsce powinno byc naslonecznione. Rano w latobyloby to miejsce do sniadan - byc moze w czesci tarasunie pod dachem. Po poludniu miesce na posiedzenie i relakspod dachem obok grilla lub obok - byc moze bedzie tam staljakis duzy parasol np. Nigdy nie mieszkalem w domu, wiec brakuje mi nieco wyobrazniw tym wzgledzie. Link to 3 opcji:http://sloik.pl/projekt/plan.html Dziekuje i pozdrawiamstrix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 19.05.2008 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Witam, mam goraca prosbe do forumowiczow o chwile refleksji i odpowiedz, ktory uklad domu na takiej konkretnej dzialce by wybrali A, B czy C. raz jeszcze prosze o zerkniecie na przygotowane 3 warianty http://sloik.pl/projekt/plan.html pozdr strix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 19.05.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 raz jeszcze prosze o zerkniecie na przygotowane 3 warianty http://sloik.pl/projekt/plan.html Witaj! Wydaje mi sie, ze rozwiazanie B jest najkorzystniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lanetagf 19.05.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Witaj, mi najbardziej pasuje wersja A. Od strony wschodniej z rana nie będzie nikomu świecić ostre słońce (ja tego nie lubię szczególnie latem). A jeszcze jeśli byś zrobił w salonie zamiast okna drzwi tarasowe, nawet podwójne, na ścianie szczytowej to rano można by było sobie w ciepłe dni usiąść i zjeść śniadanko, a i łatwo można by było wyjść na zewnątrz nie brudząc np. dywanu w salonie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 19.05.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 witaj,zdecydowanie wariant B. jest to najlepszy układ ze względu na usytuowanie pomieszczeń domu. kuchnia jest od wschodu, a więc w gorące letnie popołudnia będzie w niej panował względny chłód. pokój dzienny jak chciałes od południa i zachodu - doświetlony i ciepły. zamieniłabym tylko miejscami sypialnię z pom. gospodarczym.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 20.05.2008 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 witaj, zdecydowanie wariant B. jest to najlepszy układ ze względu na usytuowanie pomieszczeń domu. kuchnia jest od wschodu, a więc w gorące letnie popołudnia będzie w niej panował względny chłód. pokój dzienny jak chciałes od południa i zachodu - doświetlony i ciepły. zamieniłabym tylko miejscami sypialnię z pom. gospodarczym. pzdr. Dziekuje wszystkim za analize Tez sklaniam sie ku wariantowi B. Przedluzony garaz odgrodzi mnie nieco od drogi glownej /nie jest ruchliwa ale zawsze/ To ze dom lepiej by sie prezentowa stojac frontem od drogi glownej, nie ma znaczenia chyba, staram sie zwracac uwage bardziej na wlasna wygode. Pokoj na dole ktory znajdzie sie od strony WSCH w wersji B nie bedzie sypialnia tylko pokojem/biblioteka spelniajacym role rowniez pokoju goscinnego. To ze bedzie niedoswietlony, nie ma zatem znaczenia. Zamiana z pom gosp. nie bedzie dobra bo tuz obok, na scianie garazu, na werandzie bedzie wymurowany grill i bedzie to miejsce gwarne podczas spotkan. Ew, gosc kladacy sie spac wczesniej mialby nieco glosno i wszyscy z werandy mogli by go podgladac Co prawda w zime bede musial sobie sam kawalek drogi odsniezac przez to, ale chyba dam rade??? Pozdrawiam strix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts