Angie1979 18.05.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Proszę o radę, w jaki sposób pozbyć się folii z drzwi i futryn okien, które przez 2-3 lata były wystawione na słońce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 18.05.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Grzanie suszarką lub pistoletem parowym i ściągać co się da. Resztę zmywać preparatem Cosmofen jeśli profile białe, do kolorowych raczej nie Cosmofen, bo trochę rozpuszcza, tylko WD-40 (taki spraj do smarowania części mechanicznych, ale też polecany do usuwania resztek klejów z taśm i naklejek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angie1979 18.05.2008 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Dzięki, dzięki na bank spróbuję. Próbowałam preparatem Go&Gone ale nic nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 18.05.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 ja kilkunastoletnią naklejkę usuwałem polewając ją wrzątkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturrex 18.05.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 ponieważ "siędzę" w tej branzy to podpowiem jeszcze jedno rozwiązanie:są specjalne urządzenia do usuwania tego typu rzeczy ale raczej drogie ok 400-500 zł. W skrócie jest to coś w rodzaju wolnoobrotowej szlifierki z zębatą grubą na 2-3 cm gumową tarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 19.05.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 U mnie taśma odstała ale klej został. Porysowałem go paznokciem i powoli samo się łuszczy, jednak nie wygląda to za ładnie. Mechanicznie udało się kawałkiem panela podłogowego, drapiąc wcześniej przyszlifowaną twardą krawędzią, robiąc z wyczuciem nic się nie porysowało. Ciepła woda, rozpuszczalniki nic nie pomogły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 05.10.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Ja używam do tego urządzenia parowego za 50zł z Biedronki, schodzą wszelkiego rodzaju taśmy malarskie, folie, unigrunt z szyb, klej do styropianu z płytek i co tam chcesz. Aha, nie rozpuszcza farb i lakierów. Ostatnio czyściłem tym metalowy filtr okapu, bo żadne środki czyszczące nie pomagały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glenn 11.10.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Przedewszystkim nie uzywaj rozpuszczalnikow, mokra gąbka w dłoń i walcz.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 11.10.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Ktoś już tu na forum pisał że zeszło intensywnie nawilżane rozpuszczalnikiem do wyrobów akrylowych, żadnym innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leesou 13.10.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 A ja robię to tak: czekam aż słońce przypali folię która się elegancko zawija. Tak wychodzi ok. 5mm/sezon. Tą zawiniętą folię zdrapuje paznokciem (jest już bardzo skruszała od UV) i czekam kolejny sezon . Tak już 2 lata obrywa folijkę i myślę że z 3-5 lat będę miał juz eleganckie okna . Szkoda że to tyle trwa ale idzie w dobrym kierunku. Na szczęscie to są okienka piwniczne. Folia miała być zabezpieczeniem podczas tynkowania. Tynków do tej pory nie ma a folia jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts