quickfox 19.05.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Niby jest o wykonawcach, ale w tym poście piszę o dostawcy. Moje przykre doświadczenie ze składem budowlanym "Tadeusz" ul. Armii Krajowej 298 w Katowicach Podlesiu. Zamówiłem u nich dostawę cementu, folie itd na budowę. Dostawa cementu na palecie. Przyjechała wywrotka i ... wyładowała wszystko na budowie. Chłop po prostu przechylił wywrotę. Paleta z cementem oczywiście rozwalona w drobny drobny mak. Cement wala się po trawnikach, połowa worków podziurawionych. Na dodatek pada deszcz worki z cementem mokną w ulewie. Przyjechałem i ratowałem co się da. Nabuzowałem się przy tej robocie i oczywiście do nich zadzwoniłem. Z szefem nie można porozmawiać bo jest bogiem, a numer komórki do niego strzeżony bardziej niż złoto federalne w fordzie Knox. Na domiar złego z góry im zapłaciłem za cały transport. Pracownik który odebrał telefon totalna zlewka. Oni za nic nie odpowiadają. Pytam czy to u nich standard że tak wygląda rozładunek. Odpowiedź oczywiście że tak. Miałem sobie tą paletę ściągnąć z wywrotki jak mi zależało na tym żeby była cała. Na pytanie czy miałem ją wziąć na plecy i znieść, brak odpowiedzi. Generalnie mają mnie w czterech literach i jak mi się coś nie podoba to na drzewo. Kupiłem coś u nich ostatni raz innym też szczerze odradzam. PS. To drugie moje nieprzyjemne zdarzenie w trakcie budowy. Bilans na razie jest dodatni Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/102029-quottadeuszquot-fhu-sk%C5%82ad-budowlany-katowice/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 20.05.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Hmm, zrobiłem u nich chyba kilkadziesiat zakupów. W sumie drobnica, ale jak na taki składa mają mnóstwo róznych "dupereli" o ktorych istnienie bym ich nie podejrzewał. Raz tylko cos zamawiałem z transportem, ale moja ekipa sama rozładowała i nie było klpopotów. Twoj przypadek jest mocno zastanawiający, a zwłaszcza reakcja firmy . Proponuje osobistą wycieczkę. Własciciel jest prawie cały czas na miejscu - dość duży chłop koło 50-tki w okularach. Ja generalnie nie mogę na nich narzekać, ale jak mowilem kupowalem co widzialem i jeszcze sam to odbieralem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/102029-quottadeuszquot-fhu-sk%C5%82ad-budowlany-katowice/#findComment-2472608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quickfox 20.05.2008 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Widocznie zamówienia materiałów powyżej 1000 pln przerasta ich możliwości logistyczne. Już poprzednio mnie zjeżyli, sprzedająć rury kanalizacyjne bez trzech uszczelek. Jak poprosiłem o dodanie przy następnym zakupie, magazynier marudził przy mnie, że na pewno zgubiłem a teraz przychodzę po nowe. To już świadczy o tym, że traktują cię jak złodzieja i jeszcze mówią o tym bezczelnie klientowi. Mam ich serdecznie dość. Napisałem do właściciela list co myślę o takim zachowaniu. Może sobie przemyśli, bo recesja podobno idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/102029-quottadeuszquot-fhu-sk%C5%82ad-budowlany-katowice/#findComment-2473498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts