Elcia84 19.05.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Kochani, mam problem i proszę Was o pomoc. Czy mogę postawić ścianę bez okien bliżej niż 3 metry od granicy działki? Jeśli tak to co do tego potrzebuję? Czy muszę to zgłosić gminie, czy musze powiadomić sąsiada? Pytam ponieważ jeden projektant powiedział, że nie ma takiej opcji, a drugi że mozna i wystarczy tylko o tym poinformować sąsiada (nawet nie trzeba go prosic o zgodę, tylko wystarczy mu o tym powiedzieć). Dodam, że w Wypisie z miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego mam punkt, który mówi o tym, że dopuszcza się realizację zabudowy w granicahc działki z sąsiadami. Także wydaję mi się, że skoro można w granicy to można też postawić ścianę blizej niż 3 metry od granicy. Proszę o pomoc i z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 19.05.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Jeśli wypis dotyczy tej działki, to możesz posadowić budynek praktycznie w każdej odległości od tej granicy. Rozumiem, że prawdopodobnie na sąsiedniej działce też stoi budynek "w ostrej granicy".Nikogo nie musisz zawiadamiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 19.05.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 poniżej przepisyhttp://www.muratordom.pl/prawo-i-pieniadze/dom-w-paragrafach/kiedy-mozna-budowac-przy-granicy,6479_1405.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts