Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brak zgłoszenia budowy do nadzoru budowlanego - konsekwencje

Afterkar

Recommended Posts

Jak w temacie... Wychodzi na to, że nie zgłosiłem rozpoczęcia budowy w nadzorze budowlanym... Wybieram się tam, ale chciałbym najpierw dowiedzieć się co mi za to grozi, da się załatwić czy od razu brać ze sobą szczoteczkę do zębów... :cry:

pozdrawiam

Sam się wybieram... Dowiedziałem się właśnie że powinienem coś takiego zrobić, a nie zrobiłem... W końcu to moja pierwsza budowa... I taki błąd na fali entuzjazmu... Oczywiście mam prawomocne pozwolenie i kierownika z uprawnieniami... Ech życie...

Oczywiście mam prawomocne pozwolenie i kierownika z uprawnieniami... Ech życie...

A co to za kierownik, który nie dopilnował tego? Chyba wiedział, że trzeba powiadomić nadzór. No chyba że to on wskazał Ci, że jednak musiałeś to zgłosic w momencie gdy przyszedłeś do niego aby Ci wpisał, że już fundamenty stoją.

Jak w temacie... Wychodzi na to, że nie zgłosiłem rozpoczęcia budowy w nadzorze budowlanym... Wybieram się tam, ale chciałbym najpierw dowiedzieć się co mi za to grozi, da się załatwić czy od razu brać ze sobą szczoteczkę do zębów... :cry:

pozdrawiam

jeśli zgłosisz i przyznasz się do spóźnienia to skończy się na mandacie. zapewne niewielkim, bo i wina niewielka (art. 93 pkt 4 ustawy Pb)

w każdym razie nic stasznego.

powodzenia

a w dzienniku są już jakieś wpisy?

Zdaje się, że rzeczywiście skończy się tylko na mandacie... To oczywiście była moja wina, kierownik coś wspominał ale uradowany rozpoczęciem wymarzonej budowy jakoś to puściłem mimo uszu... Wpisy w książce mam, bo wspomniany kierownik nie dość że stawia (z ekipą) dom w imponującym tempie, to jeszcze prowadzi dziennik na bieżąco.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.