Afterkar 19.05.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Jak w temacie... Wychodzi na to, że nie zgłosiłem rozpoczęcia budowy w nadzorze budowlanym... Wybieram się tam, ale chciałbym najpierw dowiedzieć się co mi za to grozi, da się załatwić czy od razu brać ze sobą szczoteczkę do zębów... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.05.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 A wybierasz się tam bo Cię zaprosili czy sam chcesz się zgłosić? Bo od tego może wiele zależeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afterkar 19.05.2008 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Sam się wybieram... Dowiedziałem się właśnie że powinienem coś takiego zrobić, a nie zrobiłem... W końcu to moja pierwsza budowa... I taki błąd na fali entuzjazmu... Oczywiście mam prawomocne pozwolenie i kierownika z uprawnieniami... Ech życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 19.05.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 A w jakim stanie jest budowa? Jeśli nie ma "znaczących śladów", to zgłaszaj rozpoczecie prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.05.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 A w jakim stanie jest budowa? Jeśli nie ma "znaczących śladów", to zgłaszaj rozpoczecie prac. Dokładnie. Jezeli rozpocząłeś budowę bez zgłoszenia w terminie, to po prostu zgłoś, że właśnie masz zamiar rozpocząć. Poczekaj ustawowy czas i rób pierwsze zapisy w Dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.05.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Oczywiście mam prawomocne pozwolenie i kierownika z uprawnieniami... Ech życie... A co to za kierownik, który nie dopilnował tego? Chyba wiedział, że trzeba powiadomić nadzór. No chyba że to on wskazał Ci, że jednak musiałeś to zgłosic w momencie gdy przyszedłeś do niego aby Ci wpisał, że już fundamenty stoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 19.05.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Jak w temacie... Wychodzi na to, że nie zgłosiłem rozpoczęcia budowy w nadzorze budowlanym... Wybieram się tam, ale chciałbym najpierw dowiedzieć się co mi za to grozi, da się załatwić czy od razu brać ze sobą szczoteczkę do zębów... pozdrawiam jeśli zgłosisz i przyznasz się do spóźnienia to skończy się na mandacie. zapewne niewielkim, bo i wina niewielka (art. 93 pkt 4 ustawy Pb) w każdym razie nic stasznego. powodzenia a w dzienniku są już jakieś wpisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afterkar 19.05.2008 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Zdaje się, że rzeczywiście skończy się tylko na mandacie... To oczywiście była moja wina, kierownik coś wspominał ale uradowany rozpoczęciem wymarzonej budowy jakoś to puściłem mimo uszu... Wpisy w książce mam, bo wspomniany kierownik nie dość że stawia (z ekipą) dom w imponującym tempie, to jeszcze prowadzi dziennik na bieżąco.Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts