miilly 19.05.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Witam wszystkich, Sprawa moze gdzies opisana lecz ciezko mi ja wylowic:Jaki wplyw na wykop pod lawy ma deszcz?Budowlancy od dwoch dni zwlekaja z rozpoczeciem kopania pod domek 10x7,5 w tym 20 m piwnicy. Prognozy mowia ze jutro, pojutrze bedzie deszcz. Powolujac sie na owe prognozy twierdza ze jesli zrobia wykop zobi sie bloto i tak wylane lawy nie beda wylane zgodnie ze sztuka budowlana. Czy ktos ma doswiadczenie z takimi sytuacjami?Sam juz nie wiem czy przypadkiem nie splawiaja mnie majac inne nieukonczone fuchy na boku. Czy nie mozna lac law w deszczu i po deszczu?Dodam ,ze jest maj wody gruntowe podobno juz odeszly. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 19.05.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Beton można lać w słońcu i deszczu , ale nie można dopuścić do zalania wykopów , Twoi śpece mają rację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 19.05.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 a jaki tam jest grunt?rozumiem, że chcecie lać bez szalunków?w folię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 ... Dodam ,ze jest maj wody gruntowe podobno juz odeszly. pozdrawiam chyba Ci sie pomyliły wody gruntowe z wodami płodowymi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 19.05.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 ... Dodam ,ze jest maj wody gruntowe podobno juz odeszly. pozdrawiam chyba Ci sie pomyliły wody gruntowe z wodami płodowymi ... Brzoza to musi dosadnie skomentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miilly 19.05.2008 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 a jaki tam jest grunt? rozumiem, że chcecie lać bez szalunków? w folię? Z tego co wiem to leja bez foli, bez szalunkow. Jest to grunt rolny R III jesli to cos mowi, uprawiany przed zakupem. Gdzieniegdzie mozna natrafic na dreny. Nie robilem dokladnych pomiarow wiec nic wiecej nie moge powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 19.05.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 a jak rolny to co innego jeżeli po życie to można laćjeżeli po burakach, to trzeba uważać na puszki po piwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miilly 19.05.2008 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 ... Dodam ,ze jest maj wody gruntowe podobno juz odeszly. pozdrawiam chyba Ci sie pomyliły wody gruntowe z wodami płodowymi ... Majster wytlumaczyl, ze z powodu piwnicy lepiej wyczekac do maja gdyz wtedy woda w gruncie opada i duzo lepiej prowadzic prace ziemne. Nie wnikalem...A jak maj to chyba czas na gody nie plody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 ... Czy ktos ma doswiadczenie z takimi sytuacjami?Sam juz nie wiem czy przypadkiem nie splawiaja mnie majac inne nieukonczone fuchy na boku. Czy nie mozna lac law w deszczu i po deszczu? Dodam ,ze jest maj wody gruntowe podobno juz odeszly... nie spławiają Cie - lepiej poczekac i fundament będzie miał lepiej jesli będzie wylany do suchego gruntu i ludziom będzie sie pracowało lepiej w - nie zarabiając sie po j..ja w błocie a wody gruntowe nie odchodzą tak łatwo jak wody płodowe przy porodzie ... poczytaj - jest kilka wątków o zalanych wodą własnie teraz, piwnicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 19.05.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 ... Czy ktos ma doswiadczenie z takimi sytuacjami?Sam juz nie wiem czy przypadkiem nie splawiaja mnie majac inne nieukonczone fuchy na boku. Czy nie mozna lac law w deszczu i po deszczu? Dodam ,ze jest maj wody gruntowe podobno juz odeszly... nie spławiają Cie - lepiej poczekac i fundament będzie miał lepiej jesli będzie wylany do suchego gruntu i ludziom będzie sie pracowało lepiej i Twoja kieszeń będzie miała lepiej jak mniej betonu wejdzie w ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 19.05.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 wklejać rysunki ??? może jeszcze inwestor przejrzy na oczy??? ma czas do nadejścia pogody bezdeszczowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.05.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 wklejać rysunki ??? ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts