Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GORENJE - wątek zbiorczy o sprzęcie do kuchni. opinie, porady, zdjęcia

kasia.bee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 156
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 months później...

Witam serdecznie,

Posiada ktoś płytkę indykcyjną IT 641 ORA-W?

Jaki ona ma kolor? Śnieżno biały?

Czy może odcień (wpadający w niebieski) jak w przypadku piekarnika BO 755 SYA ?

Dzięki za pomoc.

Mile widziane rzeczywiste zdjęcie płyty ;o)

Witam serdecznie,

Posiada ktoś płytkę indykcyjną IT 641 ORA-W?

Jaki ona ma kolor? Śnieżno biały?

Czy może odcień (wpadający w niebieski) jak w przypadku piekarnika BO 755 SYA ?

Dzięki za pomoc.

Mile widziane rzeczywiste zdjęcie płyty ;o)

Ora-w jest biała - mlecznobiała prawie tak samo jak białe są urządzenia z linii Simplicity SYW. Piekarnik BO 755 SYA jest również z Simplicity ale w kolorze srebrnym. Zatem jeśli chcesz mieć pasujące odcienie to szukaj urządzeń z tą sama ostatnią literką (A dla srebrzystych lub W dla białych - i oczywiście B dla czarnych) :)

• 2 weeks później...

Uwaga do wszystkich posiadających piekarniki do zabudowy BO...AX oraz mikrofale do zabudowy BM...AX.

Otrzymałem informację od Gorenje, że zdarzają się problemy z kolorami listw ozdobnych. Ogólnie są dwa odcienie: srebrny oraz wpadający w złoty (żółtawy). Jeżeli macie takie urządzenia i kolory się różnią zgłaszajcie się do serwisów. Interwencja będzie polegała na zmianie listw w pierwszej kolejności w mikrofali pod kolor piekarnika. Oczywiście na żądanie klienta możliwa jest zmiana listw w piekarniku pod kolor mikrofali ale ogólnie nie jest to polecane z powodu pewnym trudności w tej operacji. Jednak jak to się mówi :klient nasz pan"

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Jestem bardzo zadowolony. Szybko się nagrzewa i w ogóle obsługa jest prosta. Zona załapała wszystko po 2 pieczeniu.

Oczywiście jakieś wady są. Ale dla mnie mało istotne.

pierwsza to czasami zdarza się (na razie 2 razy na 10) po pieczeniu, że zaparuje wyświetlacz, prawdopodobnie trafiłem na model starszej produkcji gdzie było mało kanałów powietrza w drzwiach (problem w trakcie rozwiązywania)

druga to po rozgrzaniu do ponad 200st powietrze które chłodzi szybę częściowo wydostaje się między nimi a panelem górnym- nie jest ono bardzo gorące ale ciepłe. To również prawdopodobnie jest przyczyna zbyt małej ilości kanałów w początkach produkcji.

Trzecia (chociaż ciężko to nazwac wadą)- pokrętło wyboru funkcji nie da się schowac po przekręceniu na inną pozycję niż 0 (wyłączone)

Więcej wad nie pamiętam, reszta to same pozytywy:

-prowadnice (chociaż mogłyby się wysuwać ciut dalej)

-szybkość nagrzewania (do 200st ok 5-7min jeżeli dobrze pamiętam- a sprawdzę dokładniej przy okazji kolejnego pieczenia)

-multum opcji pieczenia (żona jest zachwycona efektami pieczenia, na razie głównie ciast)

-regulacja głośności przypomnień (beepania) o rozgrzaniu się do zadanej temperatury oraz o końcu pieczenia po ustawieniu czasu

-możliwość ustawienia albo czasu pieczenia albo godziny zakończenia pieczenia.

• 3 weeks później...

czy ktoś może potwierdzić czy te 2 płyty ECT680-ORA-W i ECT6SYW są koloru białego czy wpadają w szary lub niebieski

http://images.okazje.info.pl/p/sprzet-agd/6587/gorenje-ect-680-oraw.jpg

http://image.ceneo.pl/data/products/4574955/i-gorenje-ect-6-syw.jpg[\IMG]

Edytowane przez Viikii

czy ktoś może potwierdzić czy te 2 płyty ECT680-ORA-W i ECT6SYW są koloru białego czy wpadają w szary lub niebieski

http://images.okazje.info.pl/p/sprzet-agd/6587/gorenje-ect-680-oraw.jpg

http://image.ceneo.pl/data/products/4574955/i-gorenje-ect-6-syw.jpg[\IMG]

końcówka W - oznacza białe

te które wpadają w stalowy mają końcówkę A ---> ECT6SYA

Chyba nie tego dotyczyło pytanie :)

pytanie było czy te płyty wpadają w kolor stalowo niebieski czy są białe - odpowiedziałem zgodnie z prawdą że są białe.

często na necie są mylone zdjęcia a różnica jednej litery w oznaczeniu tych płyt gorenje robi własnie różnicę w kolorze.

pytanie było czy te płyty wpadają w kolor stalowo niebieski czy są białe - odpowiedziałem zgodnie z prawdą że są białe.

często na necie są mylone zdjęcia a różnica jednej litery w oznaczeniu tych płyt gorenje robi własnie różnicę w kolorze.

Wiem co napisałeś i rozumiem sens twojej wypowiedzi :) ale Viikii chodziło o odcień bieli z tego co Ja zrozumiałem. A w takiej sytuacji polecam obejrzeć gdzieś na żywo bo w zależności od warunków może różnie wyglądać.

A ja nadal nie wiem :)

nikt nie widział na żywo?? u mnie w miescie ciężko z ekspozycją w sklepach - wszystko stalowe...

Z tego co widziałem to różni się odcieniem od innych sprzętów, i barwa jest dużo zimniejsza.

Nie jest to więc czysta biel.

Więcej nie napiszę :) nie chcę wprowadzać w błąd :)

A w jakiej miejscowości mieszkasz? że nie masz gdzie zobaczyć?

• 2 weeks później...

Jestem posiadaczem płyty indukcyjnej Gorenje IT 641ORA W. Nie mogę się pogodzić z odgłosami pracy płyty indukcyjnej, uważam że są nie do przyjęcia, miałem do czynienia wcześniej z innymi indukacjami różnych firm i żadna nie chodziła tak głośno. Poniżej link do nagrania, proszę o zwiekszenie głosności przy ogladaniu- nagrane z tel.kom. i jakość nie jest najlepsza... Z góry dziękuję za jakiekolwiek opinie techniczne na temat mojego problemu, dziękuje.

http://www.youtube.com/watch?v=zIbG_b2cvqg - zwieksz głosnosc przy ogladaniu!