aniaitomek 02.12.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Pilnie potrzebuję pomocy w poniższej kwestii:Zamówiłam przez internet płytę Gorenje z serii Oraito IT640-ORA-W, ponieważ jej dostawa opóźnia się, sprzedawca zaproponował w cenie powyższej płyty nowy model z serii Simpicity IT6SYW.O płycie IT6SYW w necie nie ma prawie żadnych informacji ani ceny, od poprzedniej różni się na pewno innym układem i wielkością pół grzewczych....w sumie nie wiem, czy taka wymiana byłaby na korzyść czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 02.12.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Sprawdziłem: Po pierwsze - brak funkcji Power Boost - w standardzie podgrzewamy na maxa i za chwilę bieganie, bo kipi. Funcja PB automatycznie przełącza się na mniejszy stopień po określonym czasie.Po drugie - trzy średnice pól w porównaniu do dwóch - przy indukcji to bardzo istotne.Po trzecie - dwa rodzaje mocy pól vs. 1 rodzaj i słabszy.Po czwarte - odczucie subiektywne - ora ito jest ładniejsza, subtelniejsza.Po piąte - cena 1:1 jest nie do przyjęcia.Po piąte - w zasadzie to Ty gotujesz i urządzasz kuchnię, więc ostateczna decyzja należy do Ciebie. PozdrawiamMałż Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-Core 02.12.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 No i mnie załatwiłyście. Już miałem zaplanowany komplet sprzętów do kuchni, a teraz zakochałem się w piekarniku Ora Ito (cały czarny). Problem w tym że nie wiem czy da radę dobrać pasującą mikrofalę do zabudowy do tego piekarnika :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 02.12.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 no ale mikrofala też jest z tej serii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 02.12.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Sprawdziłem: Po pierwsze - brak funkcji Power Boost - w standardzie podgrzewamy na maxa i za chwilę bieganie, bo kipi. Funcja PB automatycznie przełącza się na mniejszy stopień po określonym czasie. Po drugie - trzy średnice pól w porównaniu do dwóch - przy indukcji to bardzo istotne. Po trzecie - dwa rodzaje mocy pól vs. 1 rodzaj i słabszy. Po czwarte - odczucie subiektywne - ora ito jest ładniejsza, subtelniejsza. Po piąte - cena 1:1 jest nie do przyjęcia. Po piąte - w zasadzie to Ty gotujesz i urządzasz kuchnię, więc ostateczna decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam Małż Tomek Dzięki mąż! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-Core 02.12.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Te ze srebrnymi boczkami? Innych na stronie Gorenje ni ma, a ten srebrny średnio pasuje do piekarnika całego w czerni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 05.01.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Witam. Bardzo spodobała mi się seria gorenje simpicity. Czy ktoś może użytkuje i może podzielić się wrażeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 06.01.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 też fajnie wyglądają, a zwróciłaś uwagę że simplycity ma na panelu "wymalowane" esy-floresy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 06.01.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Właśnie to mi się w simplicity podoba. Maja kuchnia będzie bardzo minimalistyczna więc trochę esów floresów jej nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghosta 06.01.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 No i mnie załatwiłyście. Już miałem zaplanowany komplet sprzętów do kuchni, a teraz zakochałem się w piekarniku Ora Ito (cały czarny). Problem w tym że nie wiem czy da radę dobrać pasującą mikrofalę do zabudowy do tego piekarnika :/ Mielismy ten sam problem... Wiedzielismy od poczatku, ze kupimy tylko i wylacznie piekarnik ORA ITO, ale brak do kompletu kuchenki mikrofalowej spedzal nam sen z oczu. Oczywiscie jest w komplecie jakis panel maskujacy zwykla mirofalowke, ale komu by sie chcialo otwierac panel potem mikrofale itd... Udalo nam sie w koncu znalezc pasujaca! SAMSUNG - FG 87 KUB, za ok. 900 zl. Czy pasuje - sami mozecie ocenic. TZ obiecal z czasem zmienc w niej diody, bo to chyba jedyny zgrzyt - podswietlenie (w mikrofali niebieskie, a w piekarniku czerwone). <a href=http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0110/min_dsc030495040.jpg' alt='min_dsc030495040.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
formalina 13.01.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Podobał mi się ten piekarnik, ale bez mikrofali żyć nie mogę A rozwiązanie z maskującym panelem w ogóle nie wchodziło w grę. Dlatego zrezygnowałam z zakupu i zdecydowałam się na sprzęty siemensa, które w sumie podobają mi się nawet bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natienka 01.05.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 (edytowane) O kurcze niezla ta seria No piekarnik to chyba sobie zafunduje - tylko nie wiem ktory. Na pewno nie ten najdrozszy, zastanawiam sie nad: Gorenje BO 71 ORA W http://www.gorenje.pl/kuchnia/piekarniki/piekarniki_do_zabudowy?c=259558 http://www.gorenje.pl/imagelib/products-magnified/97d095da1c6efdb2e30aa4727f406285_68440_fp.jpg lub Gorenje BO 71 SYW http://www.topmarket.pl/piekarnik-do-zabudowy-gorenje-bo-71-syw-p38226.html http://www.topmarket.pl/prod/mid/gorenje-bo-71-syw-38226.jpg lub Gorenje BO 75 SYW http://www.topmarket.pl/piekarnik-do-zabudowy-gorenje-bo-75-syw-p38224.html http://www.topmarket.pl/prod/mid/gorenje-bo-75-syw-38224.jpg No i nie bardzo sie roznia w sumie oprocz kwestii wizualnych? Cenowo podobnie - przy czym to ostatnie Simplicity jest najdrozsze ale niewiele (ok. 1650zl). A juz zwlaszcza BO 71 i 75 w funkcjonalnosci prawie takie same. Wzielabym ten pierwszy (tylko wielka ta raczka...) lub 71 - tylko jakos tak wyglada jakby w ogole nie bylo panela LCD, to nie jestem pewna jak z funkcjonalnoscia... Jakies rady? Biala lodowka (inna) juz wybrana, ale niestety na plyte grzejna mnie nie stac... a jak szukam 'biala plyta indukcyjna' to niestety 95% wynikow to wlasnie Ora Ito, a reszta to Bosch, tak samo drogi. Ktos ma tansza biala plyte indukcyjna lub widzial?? Edytowane 1 Maja 2010 przez natienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 01.07.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 A ja zastanawiam sie nad mikrofalowka do ora-ito whiteNie chce kupowac ozdobnych paneli bo to bez sensu a zreszta drogie strasznie Bede miala piekarnik Ora-w B1 Co z mikro? ja bez mikrofalowki nie umiem funkcjonowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 29.05.2011 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Chcialam zapytac i od razu poprosic o zdjecia tych, ktorzy maja ja u siebie Wlasnie robia nam kuchnie lodowka stoi po srodku mebli i... musi niesttey byc sporo wysunieta do przodu bo w przeciwnym razie drzwi sie otworza Inny sposob to rozsunac bardziej zabudowe mebli ale szpara jest wtedy ogromna i to wyglada jeszcze gorzejBardzo prosze tych, u ktorych ora ito juz stoi o jakies zdjecia Jezeli nie tu to podam na priva maila Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 30.05.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Z tego co się orientuję to każda lodówka nie przeznaczona do zabudowy tak ma. U mnie jest lodówka wysunięta i do tego szpara jakieś 5 cm (zakryta maskownicą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 30.05.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Dzieki mirela U Ciebie nie wyglada to zle bo lodowka stoi na koncu a moja nieszcsna stoi po srodku zabudowy i od razu rzuca sie to w oczy wrrr Nonic trzeba bedzie sie przyzwyczaic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 01.06.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Zakochałam się w piekarniku Gorenje ORA ito )) I choć do zakupu jeszze ze 2-3 miesiące to już się zastanawiam któy wybrać-oczywiście do kompletu pasuje mi płyta gorenje gaz na szkle Jak myślicie - do mebli białyy połysk połaczeniu z czarnym blatem i okapem też w czarnym szkle (Ciarko Black Pearl) który piekarnik ORA ito będzie pasował 1) czarny z czarną rączką 2) czarny ze srebrną rączką 3) a moze w ciągu białych mebli biały? Jakoś najbardziej urzekł mnie czarny jednak nie wiem czy będzie pasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 01.06.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 A płyta biała do czarnego blatu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 01.06.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Nieee, płyta grzewcza czarna do czarnego blatu. Białe będą meble- cały rzad dolnych + dwie poziome na górze. I dlatego się zastanawiam nad piekarnikiem- czy czarny jak kilka innych dodatków czy biały w rzędzie białych mebli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 01.06.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Moim zdaniem jak okap, płyta i blat będą czarne, to bardziej będzie pasował czarny niż biały piekarnik (z czarną rączką, bo ładniejszy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts