Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kwiaty Polne na trawniku

Recommended Posts

Zastanawiam się nad tym, żeby na moim w sumie świeżo zalożonym trawniku wydzielić ze trzy "placki" i obsiać je mieszanką pt. "Kwiaty Polne" lub "Polska Łąka Kwietna": http://www.luczaj.com/polskal.htm

Nie jestem tylko na 100% pewna czy to dobry pomysł, czy potem nie będę miała wiecej z ty kłopotu niz pozytku - np. z rozsiewaniem się po całej działce.

Czy ktoś coś takiego ma u siebie albo brał pod uwagę?

Zastanawiam się nad tym, żeby na moim w sumie świeżo zalożonym trawniku wydzielić ze trzy "placki" i obsiać je mieszanką pt. "Kwiaty Polne" lub "Polska Łąka Kwietna": http://www.luczaj.com/polskal.htm

Nie jestem tylko na 100% pewna czy to dobry pomysł, czy potem nie będę miała wiecej z ty kłopotu niz pozytku - np. z rozsiewaniem się po całej działce.

Czy ktoś coś takiego ma u siebie albo brał pod uwagę?

Ja to biorę pod uwagę - a dokładnie nie chce trawnika przed domem tylko łąkę. Ewentualnie wydzielę kawałek trawnikowy - reszta łąka - nie zamierzam jej często kosić - tylko tak jak sianokosy - 2-3 razy na sezon.

Nie wiem czy to dobry pomysł - jesli chcesz ograniczyc się do kilu placków - bo rośliny te są uwazane za chwasty czyli - w porównaniu do trawy są lepiej przystosowane do przetrwania - może zniknąc Twój trawnik.

Mnie marzy się łąka przed domem - nie wiem jak to bedzie w praktyce.

pozdrawiam

A.