kulka i.w. 19.05.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Zastanawiam się nad tym, żeby na moim w sumie świeżo zalożonym trawniku wydzielić ze trzy "placki" i obsiać je mieszanką pt. "Kwiaty Polne" lub "Polska Łąka Kwietna": http://www.luczaj.com/polskal.htm Nie jestem tylko na 100% pewna czy to dobry pomysł, czy potem nie będę miała wiecej z ty kłopotu niz pozytku - np. z rozsiewaniem się po całej działce. Czy ktoś coś takiego ma u siebie albo brał pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arabella 20.05.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Zastanawiam się nad tym, żeby na moim w sumie świeżo zalożonym trawniku wydzielić ze trzy "placki" i obsiać je mieszanką pt. "Kwiaty Polne" lub "Polska Łąka Kwietna": http://www.luczaj.com/polskal.htm Nie jestem tylko na 100% pewna czy to dobry pomysł, czy potem nie będę miała wiecej z ty kłopotu niz pozytku - np. z rozsiewaniem się po całej działce. Czy ktoś coś takiego ma u siebie albo brał pod uwagę? Ja to biorę pod uwagę - a dokładnie nie chce trawnika przed domem tylko łąkę. Ewentualnie wydzielę kawałek trawnikowy - reszta łąka - nie zamierzam jej często kosić - tylko tak jak sianokosy - 2-3 razy na sezon. Nie wiem czy to dobry pomysł - jesli chcesz ograniczyc się do kilu placków - bo rośliny te są uwazane za chwasty czyli - w porównaniu do trawy są lepiej przystosowane do przetrwania - może zniknąc Twój trawnik. Mnie marzy się łąka przed domem - nie wiem jak to bedzie w praktyce. pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agal-b 21.05.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Na jednym z forum była poruszana sprawa łąki kwietnej. I jeden z forumoiwczow napisał, że trawnikowe stokrotki mogą bardzo szybko zagłuszyć trawę. Dla mnie osobiście super im więcej polnych kwiatów na mojej działkowej łączce tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 22.05.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Coś pięknego He he nawet nie wiedziłam ze mozna zasiać coś takeigo Jak dla mnie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 22.05.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 myślicie, że można wysiać to jeszcze w tym roku? Dla niektórych polnych kwiatów kończy się juz okres kwitnienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 22.05.2008 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Nie jest jeszcze za późno. Właściciel strony, którą podałam i nasion które zamawiam napisał: Ja: Czy teraz nie jest za późno na wysiew nasion? Odp: nie, nasiona wysiane w koncu maja zakwitna w sierpniu i wydadza nasiona we wrzesniu (wiec jest ostatni moment) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts