piotrulex 03.12.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Widzę że znów się zgadzamy ... a jakze czasu jak zwykle nie bylo na nic tak znajomi nam czas zorganizowali. Jak nasza mloda pewnego dnia poszla do jakiegos klubiku gdzie byl taki plac zabaw dla dzieci (kulki, zjezdzalnie, plastikowe duze samochody itd) to malo co bysmy musieli sie do tego Otwocka przeprowadzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 29.12.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Jesli o kominku mowa to -polecam Jotula.Sprawdzony i ogrzewa caly dom.Owszem ma drobne upierdliwe wady.jest drogi ale warto.Sprawdza sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 07.01.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Drobne - upierdliwe wady ?Cena to niestety duża wada. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 08.01.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Witajcie, podczytałam Wasze dywagacje na temat ogólnych kosztów budowy i się zestresowałam Wzięliśmy 400 tys. kredytu i to MUSI wystarczyć!!!! Dom ma ok.200 m z garazem 55 - metrowym. Parterowy z poddaszem nieużytkowym. Cudów nie będzie, panele w pokojach, w przedpokoju i kuchni gres, ściany w tynkach z agregatu, ogrzewanie kominkowe i alternatywnie ekogroszek. Dach dwuspadowy wiec też bez udziwnień. Łazienka jedna. Te 400 tys to tylko na dom, działkę mamy, ogrodzenie też. Prąd przyłączony, projekt zrobiony. Kurcze, myslicie że styknie kasy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 08.01.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Jesli budowa sposobem gospodarczym, rzeczywiście bez cudów. Może styknie. Ale najprawdopodobniej nie uda się w tej kwocie wykończyć wszystkiego. Pozdrm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 08.01.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Witajcie, podczytałam Wasze dywagacje na temat ogólnych kosztów budowy i się zestresowałam Wzięliśmy 400 tys. kredytu i to MUSI wystarczyć!!!! Dom ma ok.200 m z garazem 55 - metrowym. Parterowy z poddaszem nieużytkowym. Cudów nie będzie, panele w pokojach, w przedpokoju i kuchni gres, ściany w tynkach z agregatu, ogrzewanie kominkowe i alternatywnie ekogroszek. Dach dwuspadowy wiec też bez udziwnień. Łazienka jedna. Te 400 tys to tylko na dom, działkę mamy, ogrodzenie też. Prąd przyłączony, projekt zrobiony. Kurcze, myslicie że styknie kasy??? Wystarczy! Moim zdaniem. Mi by nie wystarczyło... ...chociaż... tak to jest z tymi radami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 08.01.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Wystarczy! Moim zdaniem. Mi by nie wystarczyło... ...chociaż... tak to jest z tymi radami mi by wystarczylo zostalo by jeszcze na 2 tygodnie w chorwacji na przyzwoitym campie, tydzien w ukrainskich karpatach, zakupu kilkuletniego volvo v40 dla mnie i zmianie zonie asterki kombi na nieco nowsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 08.01.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Dom już stoi (no niecałkiem, brakuje kilku ścianek działowych i można będzie lać strop). Do tej pory wydałam 76 tys. zł). zakupu kilkuletniego volvo v40 dla mnie aaa, to to już mam (z 2000 roku) hehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 08.01.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Polanka73 Z twojego postu wynika, że mnie cytujesz a to nieprawda. Trochę staranności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 08.01.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 hehehe... racja, ano wiesz jak jest, w pracy jestem, krążą za plecami i człowiek nie może się skupić Przpraszam za moją nieuwagę ten fragment odnośnie posiadanego przeze mnie volvo oczywiście był do piotrulexa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 08.01.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 już się poprawiłam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 08.01.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 aaa, to to już mam (z 2000 roku) hehehehe myslalem o nieco mlodszym ... hehehe jaki silniczek i jak sie sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 08.01.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 myslalem o nieco mlodszym ... hehehe jaki silniczek i jak sie sprawuje? silniczek 1.8 i sprawuje sie bez zarzutu. Jak na dwa lata użytkowania to zużyła sie jedna żaróweczka i raz rozłączył się pod fotelem kabel od poduszki pow. Wsjo Można wiec rzec, że bezawaryjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 09.01.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 już się poprawiłam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elemela 16.01.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 A co Wy na to?http://forum.muratordom.pl/jak-zbudowac-dom-za-100-tys-zl-moj-14-dziennik-budowy,t76116-60.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 17.01.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Śledzę ten wątek z ciekawości i nawet wypowiedziałam swoje zdanie w komentarzach - że się nie uda. Wprawdzie autor do tej pory wydał tylko 64 tyś ale:- połowa bliźniaka - mniejsze koszty ocieplenia i elewacji, mniej okien- powierzchnia 100 m- część materiałów w 2006 r- część przyłączy na pół z sąsiadem (np, prąd)- dużo prac wykonanych samodzielnie - nie każdy potrafi i ma czas: ścianki działowe z KG, murowanie, wełna. Poza tym zostało mu sporo do zrobienia:- instalacja co- tynki- wylewki- zabudowa skosów- podłogi- łazienki- kuchnia- malowanie ścian- lampy, listwy, parapety wewnętrzne- drzwi wewnętrzne- schody- taras- ogrodzenie- podjazdJednym słowem NA PEWNO w 100 tyś się nie zmieści. No i nie każdy buduje połowę małego bliźniaka z dużym wkładem pracy własnej. Uważam, że ma sznsę na zamknięcie się w 200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pracusele 19.01.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Ja jestem zdania ze za takie pieniądze można wybudować dom, ale trzeba w to włozyć duzo swojej pracy. Mam nadzieje że za kilka miesięcy bede to mogł potwierdzic faktami:). Jestem dobrej mysli i majac 100tys gotówki oraz działke zamierzamy wiosna rozpocząc budowe dom 146m +graz (narazie kredyt odpuszczam, zobaczymy na co nam starczy). Zastanawiałem sie jeszcze czy tych pieniedzy jakos nie zainwestowac ale nie wiem jak by przyniosły spory zysk, wydaje mi sie ze jak wybuduje stan surowy zamkniety (acz kolwiek moze odpuszcze okna bo po co maja stac rok same w domu) to zyskam na tym (materiały rzaczej nie spadną, robocizna również)niz np trzymajac pieniadze na lokacie przez dwa lata. Z kosztorysu projektu jaki jest w internecie to np stan zero 48 tyś, mi starczy 14 tyś, licze się z tym że cos wypadnie w trakcie, ale nie przeraża mnie to. przez następny rok trochę sie uskłada i może kredyt na 100 tyś i mam nadzięję ze najpózniej jesień 2011 bedziemy mogli zamieszkać na swoim. Dodam że koparke ma brat, kuzyn ma hurtownie z materiałami, znajomy sklep z stolarka , a ja potrafie zrobić sam wiele rzeczy (fundamenty, elektryka, co, woda, wykończeniówka) zamierzam wziąc dobrego murarza i potem dekarza, no i system pracy pozawala mi dosć dużo czasu spedzic przy budowaniu i mamy jedno dziecko. Wiec życze powodzenia innym, jednak trzeba do tego spokojnie podejść - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 19.01.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 my budujemy taki właśnie prosty az banalny dom. i mam nadzieje ze 200 tyś nam starczy , dodam ze dużo rzeczy robi mąż z kolegami bo pracują w firmie budowlanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 19.01.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 oczywiście że nie wystarczy!, jakieś 6 miesięcy temu też byłam taką optymistką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.01.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 my budujemy taki właśnie prosty az banalny dom. i mam nadzieje ze 200 tyś nam starczy , dodam ze dużo rzeczy robi mąż z kolegami bo pracują w firmie budowlanej. my wybudowalismy wiekszy - patrz link w podpisie i wiekszosc spraw robil nam tesc budowlaniec za friko. z czescia mebli, kuchnia, agd itd wystarczylo nieca 250 wiec trzymam za Ciebie kciuki tym bardziej ze moglismy nieco spokojnie zaoszczedzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts